--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Zulümle abad olunmaz..!

Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
9

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Geçen haftaki yazımızda “Yalanla abad olunmaz!” başlığı altında “yalan” konusunu kaleme almıştık!

Yalan, zulmün kapısının anahtarı olduğu için bu hafta da ‘’zulüm’’ kavramını;  zulümle abad olunmaz!” serlevhası altında  ele alalım istedik.

Allahımızın, elçileri Peygamberleri yoluyla gönderdiği Yüce İslam Dinimiz her türlü zulmü, yani haksızlığı, işgali, sömürüyü, şiddet ve baskıyı ortadan kaldıracak yegâne ilaçtır! Ve tek çaredir!

Canlı ve cansız tüm varlık âleminin yegâne koruyucusu İslam’dır. İslam; getirdiği helal ve haram ilkeleriyle ırk ve İnanç ayrımı yapmadan tüm insanlığın başta akıl olmak üzere; canlarına, nesillerine, namuslarına, mallarına, alın terlerine ve inançlarına baskıyı, şiddeti, sömürüyü ve her türlü terörü ortadan kaldırmayı hedeflemiştir!

Bugün tüm dünyada İslam dışı; Kapitalizm, Komünizm, Sosyalizm, Kamalizm, Laisizm, Deizim, Budizim gibi beşeri ideoloji ve düzenlerle ve tüm Şeytani yollar ile Allahımıza şirk koşulmaktadır! 

Ve bu zalim sistemlerle yeryüzünde zulme devam ediyorlar! İşte Asya ve işte Afrika! Açlık, susuzluk, sefalet, baskı, şiddet zulümleri altında inim inim inlemeye devam ediyorlar! 

Doğu Türkistan Devletimizi işgal eden ve katliamlarına acımasızca devam eden Çin Emperyalizmi, Filistin’i işgal eden İsrail Siyonizm’i, Irak’ı işgal eden ABD ve AB Emperyalizmi, Keşmir ve Arakan’ı işgal eden Hindistan Emperyalizmi, Kırım’ı, Ahıska’yı ve Suriye gibi birçok ülkeyi işgal eden Rus Emperyalizmi ve Afrika’yı işgal eden Fransa, İtalya ve İngiltere gibi Avrupa Birliği Emperyalizmi yeryüzünün en büyük zulüm çete Devletleridir! 

‘’Onun için en büyük zulüm Şirktir!’’ (Lokman S.13) Yani İslam dışındaki tüm rejimler ve tüm ideolojiler İnsanlığa ve varlık âlemine yapılan en büyük zulümdür! Bu şeytani sistemlerin Firavun, Nemrud, Mao, Hitler, Lenin, Tito gibi putlaştırılan öncüleri de yeryüzünün en büyük zalimleridir!

Bu zalim ‘’Beşli Çete’’ devletler eliyle devam ettirilen silahlı ve silahsız savaşlarla dünya insanlığının aklı, canı, malı, nesli, namusu, kültürü ve hukuku işgal altındayken biz Müslümanlara düşen İmani, Ahlaki ve Vicdani sorumluluğumuz vardır!

-Bu zalim İşgalci haydut Devletlerin ürettikleri Mallarına Ekonomik boykot her Müslümanın ve Halkı Müslüman Ülkenin İmani görevi olduğu gerçeğini hayatımızda uygulamalıyız! Bu yolla onların Müslümanlara ve ülkelerimize uyguladıkları ekonomik ambargoyu onlara uygulamayı başararak zulümlerini durdurmalıyız!

-Önce bu azgın saldırgan Emperyalist Devletlere karşı Devletimizi her türlü Şirk yani zulüm kanunlarından arındıracak şuurlu bir toplum oluşturmalıyız!

- Hâlâ cezaevlerinde olan genç yaşta meşru evlilik mazlumlarının, Süresiz nafaka mağdurlarının feryadına, ahlarına ve beddualarına sebep olan Avrupa’ya uyum yasalarıyla kendi vatandaşlarımıza zulüm yapmaya devam etmekten acilen vazgeçerek tövbe etmeliyiz!

- Aile boşanmalarının, kadına ve erkeğe şiddetin, çocuk istismarlarının, cinayetlerin, zinanın, fuhşun, faizin, her çeşit terörün, çeşitli hileli yollarla soygunların ve esrar, eroin gibi uyuşturucu bağımlılıklarının artarak devam etmesinin ana sebebi olan bu necis Avrupa uyum yasalarını, çarpık ve karışık gayri millî eğitim sistemini acilen çöpe atmalıyız! 

-Hak ve adalet temeliyle yeniden ayağa kalkacak devletimizi maddi ve manevi güçlü hale dönüştürmek için birbirimizi yemekten, birbirimizle uğraşmaktan, birbirimizin kuyusunu kazmaktan ve birbirimize zulmetmekten acilen vaz geçmeliyiz! 

Netice; “Bir de zalimlere (sevgi beslemek, yağcılık yapmak veya yaptıkları işlere rızâ göstermek suretiyle) meyletmeyin; sonra size (Dünyevi ve Uhrevi) ateş dokunur (Dünyanızda Ahiretinizde Cehenneme dönüşür). Sizi bu azaptan kurtaracak Allah’tan başka yardımcılarınız da yoktur! (Hud S.113) İlahi Mesajı bizlere, içten olsun dıştan olsun zulmün her çeşidini ortadan kaldırmayı emredip ihtar etmektedir! Müslüman Atalarımız bu Ayet-i Kerime’yi “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste!” sözüyle ne güzel tefsir etmişlerdir! 

Zulümle iktidar olunmaz! zulümle abad olunmaz. Ve zulümle abad olanın akıbeti berbat olur! Zira tarih bunun canlı şahididir! 

Allah (c.c), hepimizi din, ırk ve mezhep ayırmadan daim mazlumun yanında, zulmün ve zalimin daim karşısında eylesin! Amiin.

Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın, Osmanlıcanın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun.

Selâm, sevgi ve duayla...

 

Yorumlar

(9)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Dost

10 Aralık 2021 10:36

Şevki hocam.Hep bizden bekliyorsunuz.Bu hüķumetin İslam dışı hallerinimi kabul edeceğim.Süresiz nafaka könusunda sözleri var..Yinede hayırlı Cumalar

Korkut

3 Aralık 2021 22:12

Amin.Allah razi olsun .cok guzel ifade etmissiniz.

Salihce

3 Aralık 2021 18:13

Bugün zulüm AKP eli ile icra ediliyor sayın hocam!!

Cahil

3 Aralık 2021 15:02

Örneklerini geçmişten bu güne görüyoruz

Sütcü İMAM

3 Aralık 2021 10:37

Allah'a kafa tutan(haşa) senin yarattığın kulun dengesini bozar kendime kul köle yaparım diyen, Peygamberimizin Hadisine nail olmuş Türk Milletinin neslini bozan Firavunun neferleri uyuşturucu Baronları Ülkemizi işgal etmiş köylere kadar indiler. Yakın gelecekte Askere gönderecek Türk genci bulunamayacak. Hala herkes 3 maymun oynuyor. Yaşasın Cehennem Piyasa Şeytanlarına...Sabır Savaş Adım Müslüman...

Okur

3 Aralık 2021 10:07

Kapitalizm, komünizm, sosyalizm vs. kötü, tamam da İslami ekonomik model nerede? Dünyadaki bütün İslam ülkeleri bu batıl ekonomik ve sosyal modellere asırlardır iltisaklı. Önce İslami devletin mali modelini ortaya koyunuz ve güncel olsun. Ayet ve hadislerden çıkarak bunun inceliklerini derleyip, toplayıp inananlara sununuz!

Cumanız mübarek olsun hocam

3 Aralık 2021 08:32

Siz defalarca sıkıntılarımızı yazdınız.Ancak hükümette çok aşırı bir kadına kocaman pozitif ayrımcılık görüşü var.Bu görüşe göre cennet her annenin ayağının altındadır.Kadın haşa tanrı gibidir.Buradan soruyorum.Muslümanlık en buyük kahramanlık değilmiydi?Kahramanlarda zayıfa,aman dıyene el kaldırırmıki bu 6284 safsatasını getırdiniz.367 kararını hatırlayınız.Komedi değilmiydi.Ama milletimiz hakkı tutup kaldırmadımı?Gezidede,15 temmuzdada,ıslak imzadada milletimiz gereğini yaptı.Bu şiddeti sarhoşlar,imansızlar yapıyor.Amaç müslümanların yuvasına nifak sokup onlari ayırmak,günaha sokmak,süresiz nafaka ile iskence etmek,nüfusumuzu düşürmek çocukları öksüz büyütmek vs.Hocam ne kadar anlatırsak anlatalım boş.Hıç evlenmemiş birisinden aile bakanımız var.Sayın adalet bakanımızın süresiz nafaka şiddeti körüklüyor diye açıklamaları var.Sayın ombusmanımız demedimi eşleri ayırmak için kanunlar çıkarmışız.Kaç hakiki muslüman gördukse hocam hep makberdedir.Müslümanlık bilmem ama galiba göklerdedir!

Eren

3 Aralık 2021 08:20

Süresiz nafaka saçmalığı devam ediyor.. Süresiz nafaka haramdır... Benden nafaka adlı haraç sistemi ile zorla alınan her kuruş haram olsun..

eyüp yılmaz

3 Aralık 2021 07:25

sn şevki hoca bu zülümlere içerideki devlet faizleri zülmünü de ekleseydin iyi olurdu. ailede,de ekonomide de zülüm iç barışın önünde en büyük engeldir..

Şevki Yılmaz Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle