• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

“Sadece Senin yoluna kurban olayım Allahım!”

09 Ağustos 2019
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun!

İslami terminolojimizde: «Edhıye, nahr, nusük, zebh, hedy” gibi kelimelerle de ifade edilen “KURBAN” Allah’a yakın (Mukarreb) kul olmanın en güzel vesilelerinden biridir.

“Biz her ümmet için bir kulluk eylemi olarak Allah’ın kendilerine rızık olarak verdikleri dört ayaklı hayvanları Allah’ın adını anmaları şartıyla kurban olarak kesmelerini emrettik (farz kıldık!) (Hac S.34)  

“O kurbanlıkların etleri ve kanları Allah’a asla ulaşmaz! Sadece sizin kulluk bilinci içinde yaptığınız amelleriniz, iyilikleriniz ve hayırlarınızla gerçekleşen takvanız Allah’a ulaşır!...(Hac S.37)” 

“(Ey Muhammed!) De ki; “Benim dua ve yakarışlarım, başta namazım, orucum, zekatım, haccım, kurbanım.cihadım olmak üzere bütün ibadetlerim, hayatım, ölümüm hiçbir ortağı ve benzeri bulunmayan Alemlerin Rabbi Allah’a attir! Ve Allah içindir! Bana verilen emir budur! (Bunun demekle ve yaşamakla) emrolundum ve ( bu ümmette)Müslümanların ilkiyim!” (Enam 122-123)”

İlahi mesajları tüm Ayet-i Kerimeler gibi imanımız ve teslimiyetimizdir!

“Yaklaşmak, yakınlaşmak” ve “yakın” manasına gelen kurban ve kurbiyyet bizim hayatımızın ve her şeyimizin tek sahibi Allahımıza yakın (Mukarreb) kul olma vesilesi olan her ibadetimizi ihata eder!

Akraba kelimesi de kurban kökünden gelmektedir!

Muttaki kul olmamızın ilaçlarından; sevgi, saygı, birlik, kardeşlik, af, merhamet, adalet, emanet, sadakat, dürüstlük, sıla-i rahim vs. Güzel ahlak içeren davranışlarımız Allahımıza en yakın (mukarreb) kul olmamızın en mühim vesileleridir!

Yine muttaki kul olmamızın ilaçlarından başta beş vakit namazlarımız, zekatlarımız, keseceğimiz kurbanlarımız, hayır ve hasenatımız, oruçlarımız, haccımız, malımızla ve canımızla Allah yolunda Din ve Vatan muhafazası için ilmi, ticari, siyasi vs. Cihadımız da, Allahımıza yakın (mukarreb) kul olmamızın en mühim vesilelerindendir!

Zira; cehalet, küfür, şirk, yalan, iftira, terör, ayrılık, düşmanlık, kin, nefret, riya, gösteriş, kibir, sahtekarlık, fuhuş, faiz, kumar, içki, esrar, eroin ve kötü ahlak vs. gibi Şeytan ve avenelerinin tuzaklarından kurtulmadan Allahımıza yakın kul olma imkanımız yoktur!

Hz.İbrahim (a.s)’in Allahımıza Kulluk Sadakati, Hz.İsmail (a.s) ‘in kulluk teslimiyeti ve Hz.Hacer (a.s) anamızın kulluk sabrı hepimizin kurtuluş reçetesi ve kurtuluş yoludur!

İlk kurban imtihanında çıkarları uğruna kurbanı reddedilen, nefsinin esiri, şeytanın maskarası Kabil›i isyanı sebebiyle ilk katil oluşu onu Allahımızdan uzaklaştırdı! Ve ebedi helakini hazırladı!

Allahımızın, İlk İnsan ve İlk Peygamber Hz. Adem (a.s)’ın oğlu Kabil›in çıkara dayalı kurbanını reddetmesiyle, Hz.Adem’in diğer oğlu ilk şehid Habil’in rızasına uygun Kurbanını kabul etmesi imtihanını şimdi hepimiz yaşıyoruz!

“... Allah ancak ( kulluk bilinci ve şuuru içinde emir ve yasaklarına uymak suretiyle) kendisinden sakınan Muttaki kullarının kurbanlarını kabul eder! (Maide S.27)” İlahi Kararı, helal kazançlarımızla keseceğimiz kurbanlarımızın ve diğer tüm kulluk görevlerimizin kabul olmasının olmazsa olmaz ilk şartıdır!

“Malımla, canımla ve tüm ibadetlerimle sadece İslam yoluna kurban olayım Allahım!”

“ Nefislerimizi, nesillerimizi her türlü şeytan tuzaklarından korumak için yoluna kurban olayım Allahım!”

“Tüm mazlum coğrafyanın ve mukaddes beldelerin zalimlerden kurtuluşu ve muhafazası için yoluna kurban olayım Allahım!”

“ Haçlı- Siyon güçlerin işgalleriyle kurban edilmeye devam eden mazlumların canlarını ve namuslarını zalimlerden kurtarmamızla gerçekleşecek gerçek bayramlara kavuşmak için yoluna her şeyimizle kurban olayım Allahım!” duasıyla; mazlum insanların değil sadece hayvanların kurban edileceği gerçek bayramlara kavuşmak dileğiyle Allah’a emanet olunuz!

İlim, İman, Ahlak  ve Terbiyeyle oluşacak ahlak ve İrfan toplumuyla Fethin sembolü Ayasofya’mızın açılması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma ve Edhıye Bayramımız kutlu olsun.

Selam, sevgi ve duayla...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23