• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

Rahmet ayında aşkla ve şevkle DEVAM inşAllah!

11 Mayıs 2018
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza (c.c) hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-i Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Din ve Vatan Muhafızı Gazi ve Şehidlerimize, Allah’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize salât ve selam olsun!

Ana hayat yasamız ve Anayasamız Kur’ân-ı Kerim’e kavuştuğumuz rahmet, bereket, af ve kul hakları hariç günahlardan kurtuluşa vesile ayımız Ramazan-ı Şerifimize yeniden kavuşuyoruz elhamdülillah! 

Ramazan-ı Şerif ayında tuttuğumuz oruçlarımızı diğer on bir aydan üstün kılan sebep, bu ayda Kur’ân-ı Kerim’in hepimize emanet edilmeye başlanmasıdır!

“Nice oruç tutan var ki tuttuğu oruç ona sadece susuzluk ve açlık bırakır” Hadis-i Şerifindeki uyarıları dikkate almak için bu ayda midemizle oruç tutarken, gözümüzle, dilimizle, ayağımızla, nefsimizle ve vücudumuzun diğer azalarıyla oruç tutmalıyız!

Yani dilimizi; kalpleri kırıcı sert sözlerden, alaydan, yalandan, gıybet ve iftiradan, gözlerimizi; kin, nefret ve diğer haramlara bakmaktan, ellerimizi; zekat ve sadakalara cimrilikten, din ve vatan düşmanlarıyla kol kola olmaktan, ayaklarımızı; kötü yollarda kötü arkadaşlarla yürümekten, nefislerimizi; şehevi hevâ ve arzularımızdan koruyarak tuttuğumuz oruç; İlahi rahmet ve bereketin gelmesini, günahlardan kurtuluşumuzu sağlayacak gerçek oruçtur!

Bu ay; 

En yakınlarımızdan başlayarak fakirlerin, yoksulların, gariplerin, mazlum muhacirlerin ve bilhassa talebelerin daha da çok sevindirilmeleri için Allah’ın emaneti mallarımızla umumi seferberlik ayı!

Bu ay; 

Kur’ân-ı Kerim’i daha çok manasıyla beraber okuyarak ve bilhassa teravih ve sabah namazlarını cemaatle ve hatimle kılarak Allah’a hamdimizi, şükrümüzü, zikrimizi artırtma ayı!

Bu ay; 

Elleri ve ayakları öpülesi can, ana babalarımızı, akraba ve dostlarımızı hatırlama, hayırla anma ve hayatta olanları ziyaret ederek sıla-i rahim (merhamet buluşması) ibadetini yapma ayı!

Bu ay;

Kini, hırsı, hasedi, nefreti ve dünyevi çıkarları terk ederek barışa, sevgiye, kardeşliğe ve birliğe kollarımızı ve kapılarımızı sonuna kadar açma ayı!

Bu ay;

Şeytanların zincirlenmesini fırsat bilerek nefislerimize hoş gelen, makamkolik, malkolik, mezhepkolik, partikolik, ırkkolik vs. hastalıklara İslam’ın uhuvvet ve ümmet ilacıyla neşter vurma ayı!

Bu ay;

Allahımızın emaneti olan nesillerimizin  yani biricik yavru ve torunlarımızın sigara, esrar, eroin ve her türlü uyuşturucu tuzaklarına düşmemeleri, düşenlerin de  kurtarılmaları için namaz ve dua ile beraber sohbetleri dinleyip, dinletme ve camilerde birlikte coşma ayı!

Bu ay!

24 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde hakkı, adaleti, iyiyi ve güzeli seçebilmek için rahmet ayının gölgesinde bilhassa iftar, teheccüd ve sahur vakitlerinde tezekkür, tefekkür ve dualarla teşekkür ayı!

Bu ay!

Bizler sadece gündüz oruç tutarken, açlık ve işgal sebebiyle aralıksız, gündüz de gece de tam on iki ay oruç tutmaya devam eden Arakan, Suriye, Somali, Türkmenistan, Habeşistan vs. mazlum coğrafyamızdaki kardeşlerimize daha da çok sahip çıkma ayı!

Ve bu ay:

Ebu Cehiller bile mübarek dört haram ayda diri diri gömmelere, savaş ve işgallere ara verirken; çoluk çocuk kız erkek ayırmadan on iki ay aralıksız kan dökmeye, can yakmaya devam eden asrın Firavun ve Ebu Cahilleri olan Beşli Emperyalist çeteye haddini bildirecek Süper Güç bir Türkiye’nin ayağa kalkması için Tayyib Kaptanla ve Cumhurî İttifakla Milli Mücadele yoluna aşkla ve şevkle DEVAM ayı!

Allah (c.c), oruçlarımızı, namazlarımızı, zekat, sadaka vs. hayırlarımızı ve dualarımızı, din ve vatan uğrundaki çalışmalarımızı dünya ve ahiret cennetimize devamlı vesile kılsın! 

İnşAllah Salı akşamı saat 20.45’te Akit TV Canlı yayını “MİLLİ DİRİLİŞ” programında görüşmek üzere, Allah’a emanet olunuz.

Tatil olması dileğiyle Cuma bayramımız mübarek olsun.

Selâm, sevgi ve duâ ile..

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23