• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

KERBELA’yı anlamak ve anmak!

13 Ağustos 2021
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selâm olsun!

Hürmet edilmesi farz kılınan Kameri Aylarımızdan ve Hicri Yılımızın ilk ayı Muharrem Ayı’nın 10’u olan AŞURA GÜNÜmüzü, 18 Ağustos Çarşamba günü idrak edeceğiz inşAllah! Mübarek olsun! “Aşura-Aşara” kelime manası olarak, 10 sayısının adıdır! İslam literatürümüze girmiş ve Kur’an-ı Kerim’de de birçok yerde zikredilen Nebilerimiz ve Resullerimizin hayatının önemli kırılma noktaları  ve dünya tarihinin akışını değiştiren önemli olayların olduğu gün olarak anılır! Kaynaklarımızda da belirtildiği üzere;
Hz. Âdem’in (a.s.) tövbesi Âşura Günü kabul edilmiştir.

Hz. Nuh (a.s.) gemisi Cûdi Dağının üzerine Âşura Günü inmiştir.

Hz. İbrahim’in (a.s) oğlu Hz. İsmail o gün doğmuştur.

Hz. Yusuf (a.s), kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır.

Hz.Yakub (a.s.)’ın oğlu Hz. Yusuf’un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.

Hz. Eyyûb (a.s) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.

Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur.

Hz. Davud (a.s)’ın tövbesi o gün kabul edilmiştir.

Hz. Musa (a.s.) Âşura Gününde denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür. 

Hz. İsa (a.s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün göklere yükseltilmiştir.

Ve tabiî ki Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin biricik yarenleri Hz. Hüseyin (r.a) Efendimizin Ehl-i Beyt’iyle beraber Kerbela’da Şehid edilişi Miladi 10 Ekim 680, Hicri  61 yılı 10 Muharremdir!

Bağdat’ın yaklaşık 100 km. güneybatısında yer alan Kerbelâ’da yaşanan bu menfur hadisenin üzerinden Hicri olarak 1382 yıl geçmiştir ve kabuk bağlamayan bu yaramızın kanaması halen devam etmektedir. Bu derin yarayı kaşıyan istismarcıların oyununu bozmak için İmam Hz. Hüseyin (r.a) ve diğer Kerbela Şehidleri’nin Şehadetlerini Milletçe ve Devletçe büyük törenlerle anmalıyız. Kerbela Direnişinin asıl sebeplerini açık ve net olarak önce kendimize sonra da tüm insanlığa anlatmalıyız. Ve inandırıcı olabilmemiz için de her yer ve her zaman daim mazlumların yanında Yezidi zalimlerin karşısında İmam Hüseyni ve Zeynebi bir duruş sergilemeliyiz!

Kime Biat edilir, (Oy verilir) Fıkhını (Hukukunu) Kerbela da kanıyla yazan İmam Hüseyni Efendimizi sırtlarını zincirle döverek anmak ve katillerini 14 Asırdır başka yerlerde aramak, yeni Kerbela zulümlerini ve Yezid gibi Zalimleri çoğaltmaktan başka kimseye faydası yoktur!

Kerbela zulmüne yanlış adres gösterdikleri sayıları milyarı geçen Ehl-i Sünnet Müslümanlarından Yezit mel’ununu seven bir kişi yokken, her Ehl-i Sünnet Ailesinde; (Ali, Hasan, Hüseyin, Zeyneb) vs. diğer Ehl-i Beyt isimleri şerefle kullanırken, 11 asırlık bu İftira kampanyasına ne zaman son verilecek? 

Kripto Yahudiler, Abdullah ibn-i Sebe’lerin ektiği iftira ve tefrika tohumlarını ne zaman Ümmet ilacıyla kurutacağız? Ne zaman?

Asrımızın Halkı Müslüman Ülkelerin başındaki Esad gibi Yezidi Kralların yanında yer alıp Mazlum ezilen Hüseyni ve Zeynebi Halkların acımasızca hunharca şehir şehir bombalarla katline destek verenlerin veya seyirci kalanların Kerbela’yı anmaları aldatmacadır. Ve sadece siyasi ve mezhebi bir propagandadır! 

Bugün Yemen, bu Mezheb İstismarcılarının eliyle yanıyor. Bugün Afganistan Irkçı Faşistlerin eliyle yanıyor. Bugün Türkistan ve Arakan, Somali bu Mezhepçilik ve Irkçılık ateşi sebebiyle Hint, Çin, Fransız ve İngiliz Emperyalistler eliyle yanıyor!

Bugün Irak’tan, Suriye’ye, Lübnan’dan Nijerya’ya; Haşdi  Şabi, İşİd, Boko Haram, PKK-PYD-YPG vb. terör örgütlerinin Mezheb ve Irkçılık ateşi sebebiyle Büyük Şeytan İsrail’in Taşeronları Haydut ABD ve Yandaşları Haçlı Birlikleri eliyle cayır cayır yanıyor! 

Can, Namus, Mal ve İnanç Emniyeti tarumar edildi Mazlum Coğrafyamızda! 

İçimizdeki satılmış hain Sabataist ve Dönmeler eliyle Osmanlı Cihan Devleti yıkılıp Hilafet kaldırılınca “Her Yer Kerbela ve Her günümüz Aşura!“ oldu!

Kısacası Halkı Müslüman Ülkelerin başındaki Yezidilerin İktidarları yıkılmadan Yeryüzündeki Firavunların İktidarlarını yıkmak mümkün değildir!

Yeniden İstanbul Merkezli Yeni Bir Dünya Düzenin İnşaası Türkiye eliyle gerçekleşmelidir!

“Size ne oluyor da, Allah yolunda ve ‘Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver’ diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?” (Nisa S.75) İlahi Mesajında belirtilen günümüz tüm mazlumların çığlıklarına son verecek İslami İlkelere dayalı Adil ve Hukuk Devleti, Yeniden Büyük Türkiye’yi inşa etmek hepimizin İmani ve Vicdani sorumluluğudur.

Kerbela’nın 1382. yılında yeryüzündeki tüm zalim Yezidileri lanetle anarken, başta İmam Hz. Hüseyin Efendimizi ve diğer direniş Kahramanları Kerbela Şehitlerimizi Rahmetle anıyoruz. Allah cc, Makamlarını; gerçek sevenleriyle beraber Cennet eylesin. El Fatiha

“Ey belaları defeden Allahım! Bizden belaları defeyle! Allahım! Sen koruyanların en hayırlısısın! Ve Sen Merhametlilerin en merhametlisisin! Ve Allahım Senin her şeye gücün yeter!” Amiin.

Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız ve 10 Muharrem Aşura günümüz mübarek olsun. Selâm, sevgi ve duayla...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kadir

Çok teşekkürler Hocam,güzel bir değerlendirme olmuş, ülkemizde Karadeniz kaynaklı bir camia bu konuyu kaşıyarak Ehli sünnet anlayışını değiştirmek Ehli beyti istismar ederek yapmak istiyorlar, aşure günü için matemi unutturmak amacıyla uydurulan hikayelerdir diyorlar,bu konuya dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum,hurmetlerimle.

Hasan Varol

Kerbela allaha sirk kosma sistemi olan mezheblerin insanlari kölelestirmesini tescilleyen kurulustur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23