• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
TÜM YAZILARI

1443. Yeni Yılımıza girerken...

06 Ağustos 2021
A


Şevki Yılmaz İletişim: [email protected]

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan Mümin kardeşlerimize, Din ve Vatan muhafızı Şehid ve Gazilerimize salat ve selam olsun!

Yine Devlet ve Millet Töreninden mahrum bir şekilde Hicri Yeni Yılımızı, (Miladi 9 Ağustos 2021 Pazartesi günü) birbirimizle tebrikleşerek ve Dualarla kutlayarak 1 Muharrem 1443. yeni Hicri Yılımıza kavuşacağız İnşAllah!

“Terk etmek’’ manasına gelen Hicret, bir beldeden diğer bölgeye göçtür! İslami İlkeleri hür ortamda yaşamak için vatan tercihidir Hicret! Ve hatta Mahalle ve Mesken tercihidir Hicret!

Nefsimizin Hicreti ise; faiz, fuhuş, kumar, alkol, sigara, uyuşturucu, gıybet, yalan, iftira gibi büyük günahları içeren haramları terk ederek Namaz, Zekat, Cihad ve Sadakat gibi helallere göçtür hicret!

Nefsimize, Şeytan ve yandaşlarına kulluğu ve köleliği terk ederek, Allah’a kulluğa göçtür hicret!

“O Kıyamet günü Peygamber: “Ya Rabbî, halkım bu Kur’ân’ı terk edip ondan uzaklaştılar! (Kur’an’dan Hicret ettiler) ” der. (Furkan S.34) ilahi mesajındaki Ana Hayat Yasamız Kur’an-ı Kerim’i doya doya yaşayamamızın acı hicretini ve hicranını yaşıyoruz!

Kur’an-ı Kerim’in emir ve yasaklarından, Seküler hayata ve onun Miladi yılbaşısına hicret eden bir devlet ve toplum olarak Peygamberimizin bu Kutlu Hicretini ne zaman, nasıl ve ne yüzle idrak edeceğiz ki?

Sadece Allah’a özgürce kul olabilme inancıyla evlerini, yurtlarını ve imkânlarını terk ederek Mekke-i Mükerreme’den Medine-i Münevvere’ye Hicret (göç) eden Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimiz, Muhacir Sahabeleri ve onlara evlerini, arazilerini ve imkânlarını ortak eden Ensar ashabının kutlu Hicret olayında yaşayarak öğrettikleri sevgiyi, birliği, kardeşliği, dayanışmayı ve paylaşmayı nasıl ve ne zaman idrak edeceğiz ki?

“Onlar ki Kur’an’ı parça parça edip bölümlere ayırmışlar (işlerine gelen kısmını alıp, diğer hükümlerini önemsiz ve gereksiz saymışlar, böylece sapıtıp azıtmışlardı). Rabbin hakkı için, biz onların hepsine muhakkak surette yapmakta oldukları şeylerden hesap soracağız (ve cezalarını vereceğiz)” (Hicr S. 91-92-93) İlahî mesajında belirtilen Uhrevi Cezaların hafiflerini Dünya’da acı şekilde çekmeye devam ediyoruz!

Giderek artan boşanmalar neticesinde yaygınlaşan nikâhsızlık, ahlaksızlık, hayasızlık, hırsızlık, edepsizlik, Namazsızlık, Zekatsızlık, Tesettürsüzlük, yolsuzluk ve yuvasızlık gibi manevi yangınlar ancak fert fert ve fevç fevç yeniden İslam Nizamına hicretimizle söndürülür!

Ve yine giderek artan Zelzele, Sel, Virüs ve Yangın gibi maddi afat ve belalardaki maddi ve Manevi kayıpların neticelerini azaltmanın yolu da Hak, adalet, ehliyet ve emanet ilkeleri doğrultusunda alınacak maddi tedbirlerle beraber kul haklarından korkan, Din ve Vatansever ahlaklı nesillerin çoğaltılması için Milli bir Eğitim ve öğretim seferberliğidir!

Kısaca; kalbi, kavli ve fiili dualara yeniden Hicrettir! Gerisi hep lafı güzaftır! Boşa kürek çekmektir! Zaman, mekân ve imkan israfıdır!

Zira;

İslam dışı bütün rejimler ve yollar şirktir! Hani Lokman oğluna öğüt vererek, sorumluluklarını hatırlatarak; “Canım yavrum! Otoritesinde, mülkünde, tasarruflarında Allah’a sakın ortak koşma, gizli şirke düşme, başka otoriteler kabul etme. Şirk büyük bir haksızlıktır ve büyük bir zulümdür” demişti. (Lokman S.13) İlahi Mesajına göre “Şirk (Deizim, Laisizim) en büyük zulümdür!” tüm belaların, musibetlerin ve felaketlerin anasıdır!

Allah’ımız; 1443. Hicri Yeni Yılımıza girerken “(Ey Muhammed) Sen onların içlerinde bulunduğun sürece, Allah onları azaplandıracak değildir. Ve onlar, (tevbe istiğfar edip) bağışlanmalarını dilerlerken de, Allah onları azaplandıran olmayacaktır.” (Enfal Suresi 33) İlahi İkaz ve Müjdesinin gereğini her türlü şirkten Tevhidi İmana, İnkârdan ve İsyandan İslam’a hicret ederek özlediğimiz huzura, barışa ve mutluluğa kavuştursun! Amiin.

Nefsimizde, Ailemizde ve Ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğü ve tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız ve Hicri yeni Yılımız mübarek olsun. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

mutmaine

müslümanlar hristiyanların yılbaşını kutlamak zorundadır! yoksa geri ve yobaz kalabiliriz..aman dikkat...!

ABDULLAH

Eûzu billahi mineş-şeytânirracîm. Bismillahirrahmanirrahîm. Elhamdulilahi rabbil âlemin vesselatu vesselâmu âlâ Rasuline Muhammed in ve ala alihi ve sahbihi ecmain. Esselamü Aleymüm ümmeti Mumammed.müslümanların yapması gereken Allahü Teala Celle Celalühü' nün rahmet olarak gönderdiği H.z. Muhammed (S.A.V. )' e tabiolmak ve sünnetini ihya etmek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23