• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Halil Kışlacık
Halil Kışlacık
TÜM YAZILARI

Seçimden 24 saat evvelki imtihanı geçtik mi?

25 Haziran 2018
A


Halil Kışlacık İletişim: [email protected]

24 Haziran, saat 00:53… Yazıya sandıkların kapanmasına 16 saat kala başladım. Hali ile  şu an henüz açılan bir sandık da yok! Gece var, kıyamete kadar da var olacak zaten! Mevzu gece veya gündüz değil, yaşadığımız günleri nerelere harcadık, harcıyoruz! Siz yazıyı okuduğunuzda sonuçlar çoktan belli olacak. Şimdi ya birileri şükür secdesindedir yahut başka birileri kadeh kaldırıyordur!

Ben şükür secdesini tercih ediyorum, şükür secdesini tercih edenlerden yanayım!

Geçen haftaki yazımın son bölümü şöyle idi:

“Neye layıksak öyle yönetileceğiz! Haftaya bugün seçim sonuçları çoktan belli olacak. Benim kaygım yok! Madem söz milletin, işte mühür de elimizde! Zillete layıksak, yapanlara değil yıkanlara layıksak, ülkeyi dış güçlere peşkeş çekenlere layıksak yapacak bir şey yok! Ancak zafere layıksak, yıkana değil yapana, ülkemizi dünya liderlerinden yapmaya, mazlumların sığınağı olmaya ve onu ayağa kaldırmaya, güzel bir refaha layıksak işte o vakit yapacak çok şey var! Allah ülkemize daima hayırlı olanı nasip eylesin, kendisinden başkasına el açtırmasın, milletimizin her bir ferdine feraset, aydınlık, gönül ferahlığı, cömertlik nasip eylesin!” 

İmtihan “neticeye” bakar; güzel iken çirkinleşenler, çirkin iken hidayet nasip olanlar; hülasa hayat artı ve eksi kutuplar arasında akar gider. Yaşananlar kadar yolun sonunda aldığınız tavır da önemli!

Yaşadığımız her zerre birer imtihan iken seçim sonuçları ve aldığımız tavır bu imtihanların bir parçası değil mi? Ülkeye yönetici seçerken hâlâ tarafsızlıktan dem vuranların üstten bakışlı, herkese ders verici, yılışık ve kibirli yüzlerini sevmiyorum.

İçimizden gözüken bazıları; “Seçim önemli değil, önemli olan ahlak” diyerek kimi kandırıyorlar acaba? Madem seçim önemli değil; “Bu kadına haddini bildirin” diyenleri; “İslam’ı yaşamak isteyenler Arabistan’a gitsin” diyenleri; Kur’an-ı Kerim için “gökten indiği sanılan kitap” diyenleri seçin! Madem seçim önemli değil gidin tepenize Manukyan’ın çocuklarını seçin! Sonra geriye kalan ahlakı bir tarafınıza sürüp güneşte bronzlaştırırsınız! Sahte ahlakınızın arasına sucuk-kaşar koyup çocuklarınıza yedirin!

Ahlak elbette önemli, fakat imanı çalınmış bir gençliğin ahlakı olur mu?

Pensilvanya Papazı sevinirken hangi ahlak bizi tanklardan korur?

Ahlaksızların yönettiği bir ülkede seyyar satıcılardan mı alacağız davranış bilimlerini?

“İMTİHANI GEÇTİK Mİ?”

Bazıları sandığa gitmeyi “olmazsa olmaz” şartlara bağladı! “Devlet görevlisi olarak atanmazsak oy vermeyiz” diyenler bile oldu. Vay sizin insanlığınıza, atamanız yapılsa bu millete hiçbir faydanız olmayacak, milletin sırtında yaşayıp duracaksınız!

Bize, mücadelenin ucundan tutuyor olsa bile herkes lazım! Kimi bayrak tutacak, kimi yazı yazacak, kimi okuyacak, kimi haykıracak..! Kimseden vazgeçme lüksümüz yok! Son bir gayretle sosyal medyadan mesaj atanların samimiyeti kurtaracak belki bizi! Boş durmadan “herhangi bir şey” yapan herkesin topluma bir faydası var!

Sonuç ne olursa olsun, bundan sonraki seçimlerde sonuç yine ne olursa olsun! Biz nasıl durduk, nasıl duruyoruz? Esas önemli olan bu! Biz bu dünyaya zalime boyun eğmeye gelmedik! Pazara kadar değil, seçime kadar değil; sonu neresi ise oraya kadar, sonu mezar ise mezara kadar! 

ERDOĞAN YENİ SİSTEMİN 1. CUMHURBAŞKANI

Yazının sonlarını seçim sonrasına bırakmıştım. Şu an sandıkların çoğu açıldı. “Neye layıksak öyle yönetileceğiz” demiştik! Demek ki milletimiz zafere layık, yıkana değil yapana, ülkemizi dünya liderlerinden yapmaya, mazlumların sığınağı olmaya ve onu ayağa kaldırmaya, güzel bir refaha layık..!

Daha alacak çok yolumuz var, dünya lideri olacağımız günleri de göreceğiz! Bugün dünyanın en prestijli liderlerinden Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’nin yöneticisi yapan bu millet; ezanlı vatanımızı mazlumların biricik sığınağı haline getirmek için onu gerçek manada dünya lideri de yapacaktır!

“BUYRUN ŞİMDİ PATATES VE 

SOĞAN KURU İLE KAVURMA YAPIN”

Patates stoklayıp fiyat artırınca CHP kazanacak, soğan fiyatını artırınca Saadet kazanacak, domates fiyatını artırınca İyi Parti kazanacak, patlıcan fiyatını artırınca HDP kazanacak SANIYORLARDI!

“Ekmeksiz yaşarım, hürriyetsiz yaşayamam” diyen millet bugün hepsini TARLAYA gömdü!

“SON SÖZ”

Bu millete şükür secdesi yapmayı nasip eden Allah’a şükürler olsun!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23