• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akşam yemeği tarifleri- Akşam yemeği için nefis yemek tarifleri

Yeniakit Publisher
2022-01-23 17:35:00 - 2022-01-30 10:45:41
Akşam yemeği tarifleri- Akşam yemeği için nefis yemek tarifleri

Akşam saatlerinde metabolizma işlevleri yavaşlar. Bu nedenle bu saatlerde fazla aşırıya kaçmadan yemek yenmelidir.

Akşama ne pişirsem diye düşünenlere pratik yemek tarifleri

Çalışanlar ve yoğun bir gün geçirenler için kolay ve pratik yemek tariflerinden oluşan akşam yemeği için tavsiye menümüz…

Kolay un çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı nane
  • Tuz

Kolay un çorbası tarifi nasıl yapılır?

Tereyağı, sıvı yağı ve unu bir tencerede birleştirip kavurun. Unun kokusu çıkmaya başlayınca, salçayı da ilave edin. Malzemeleri biraz daha kavurduktan sonra sıcak suyu ve et suyunu ekleyin. Çorbayı güzelce kaynatın. Kaynayan çorbanın altını kapatmadan önce nane ve karabiberini ilave edip karıştırın. Un çorbanız hazır.

Sulu patates yemeği tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 kaşık biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Sulu patates yemeği tarifi nasıl yapılır?
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Soğanları küçük küçük doğrayın. Ardından patatesleri ve havuçları doğrayın. Geniş bir tencereye yağı koyun ve kızdırın. Soğanları kızdırdığınız yağda kavurun. Ardından salçayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Doğradığınız patatesleri ve havuçları kavrulan soğanların içine atın. Biraz karıştırdıktan sonra tuzu, pul biberi ve suyunu ekleyin. Kaynayana kadar kapağını kapatın. Patatesler de piştikten sonra servis edebilirsiniz.

Tane tane pilav tarifi 

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Pirinç pilavı nasıl yapılır?

Pirinci ayıklayıp suda bekletin. 15 dakika kadar suda beklettiğiniz pirinci güzelce yıkayıp süzün. Tereyağını tencereye alın. Tereyağı ısınınca şehriyeyi ilave edip kavurun. Şehriye renk değiştirince pirinci ve tuzu ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Birkaç dakika sonra sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını en kısık ayara getirin. Pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatın. Pişen pilavın üzerine havlu kağıt örtün tencerenin kapağını kapatın. Pilavı 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yeşil salata tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet salatalık
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet marul
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Yeşil salata tarifi nasıl yapılır?

Salatalık, yeşil biber, yeşil soğan, maydanoz ve marulu doğrayın. Baharatları, nar ekşisi ve limon suyunu karıştırıp sos haline getirin. Salatanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

Parmak tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un

İçi için:

  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık, badem karışımı
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üstü için:

  • 1 çay bardağı irmik

Parmak tatlısı tarifi nasıl yapılır?

Şerbet için şeker ve suyu karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın. 10 dakika kadar da kısık ateşte kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırıp yoğurun. Unu da azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin ve 10 dakika dinlendirin. Ceviz, fındık ve bademi robottan geçirin. Şeker ve tarçını da ekleyip karıştırın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içine tarçınlı harçtan koyun. Kapatıp elinizle ince uzun köfte şekli verin. Hazırladığınız köftelerin her tarafını bir tabağa koyduğunuz irmiğe güzelce bulayın. Fırın tepsisini yağlayıp tatlıları tepsiye dizin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin. Üstleri kızarınca tepsiyi fırından çıkarın. Ilınınca soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün. Tatlılar şerbeti çekince üzerine dövülmüş Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23