--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Ne olur; kendinize iyilik, onlara karşı da görevinizi yapın

Yüksel Tokur
Yüksel Tokur
11

Ne olur; kendinize iyilik, onlara karşı da görevinizi yapın

YÜKSEL TOKUR

Onlar ki; aile kurumunun meyvesi, toplumların, ülkelerin dolayısıyla tüm insanlığın vaz geçilmez gelecekleridir. Bugünün küçükleri yarının büyükleridir onlar.

Geleceklerinin iyi olmasını, sağlam temeller üzerine oturtulmasını isteyen ülkeler sağlık, ekonomi gibi temel unsurların yanında eğitime cidden çok büyük önem vermişlerdir. Örnek olarak; dünyanın en zor alfabesi olmasına rağmen Çinliler ve Japonlar alfabe değişikliğine gitmemişlerdir.

Bunun yanında sağlam bir müfredat ile disiplin sağlandığında gelecek olan başarı ülkeleri gelişmiş ülkeler seviyesine getirir. Tabii ki, nitelikli, donanımlı eğitim kadrosunu da unutmamak gerekir.

Ülkemizde özellikle Ak Parti dönemleriyle beraber eğitime büyük kaynak ayrılmış, ilkokuldan üniversiteler kadar okullaşma oranı artırılmış, zorunlu eğitim on iki yıla çıkarılmış olsa da istenilen başarıya henüz ulaşılamamıştır.

Dini eğitim konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı erkek ve kız Kur’an Kursları, Diyanet Hizmet İçi Eğitim Kursları, İhtisas, Akademi gibi kurslarla personelini donanımlı olma konusunda çaba sarf etmektedir. İyi bir hoca, öğretmen olamayan iyi öğrenciler yetiştiremez.
Başkanlığın bu çalışmalarını takdirle karşılıyor, devamını da bekliyoruz.

Biliyorsunuz ki, dünyaya çocuk gelmesine vesile olmakla anne babanın görevi bitmiyor. Ona dini ve milli eğitim ve şuurunu vermek asli bir görevdir.

Önce Ayet-i Kerime ile başlayalım: "Ey iman edenler! Kendinizi ve çoluk çocuğunuzu yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden koruyunuz." (Tahrim, 6)

Cehennem ateşinden korumak çocuklara dinini öğretmek, yani İslam terbiyesiyle yetiştirmektir.

Onlara iyi bir miras mı bırakmak istiyorsunuz? “Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlâktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.” (İmza: Hz. Muhammed (s.a.s.)

Günümüzde hayat şartları çoğu zaman çocuklarımıza yeteri kadar zaman ayırmaya, ilgilenip terbiyesini güzel yapmaya el vermiyor olabilir. Bunu evlerinde yapamayan aileler, çocuklarını Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Kursları, Yaz Dönemi Cami Kur’an Kursları, 4-6 Yaş Kur’an Kursları gibi yerlere göndererek bu eksikliği tamamlamaya çalışmalıdırlar.

Camilerdeki Yaz Kur’an Kursları dün itibariyle başladı. Eskiye göre çok daha derli toplu, planlı programlı olan ve çocuklara yönelik etkinliklerin de düzenlendiği bu kursları fırsat bilelim.

“Ağaç yaşken eğilir”
atasözünü de unutmayalım. Ailede, okullarda ve kurslarda verilmeyen bu eğitim, belli bir yaştan sonra çok zor, bazen de imkansız olabiliyor.

Kıymetli hocalarımız da: “Sizin en hayırlılarınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmak için biraz daha aşk ve şevkle hareket ederek, görevlerini yaparlarsa “dindar nesil” yetiştirmekte önemli katkıları olacaktır.

Bu vesileyle; tüm öğrenci ve öğretici kardeşlerimize başarılar diliyoruz.

Yorumlar

(11)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Nuri

3 Temmuz 2025 20:48

Yeni bir Sivas madımak tertibi yapacaklardı. Ya ik oldu Sivas mazlumlarinada cumhurbaşkanı af çıkarmalı sezer bi çok teröristi affetmisti

Mehmet Coşkun

2 Temmuz 2025 04:41

Güzel bir yazı olmuş. Tebrikler!

İmanlı nesil

1 Temmuz 2025 21:32

Aile ve okul ayrılmaz ikili ama en onemlısıde aile. Örnek olmak bakımından. Dinsiz ımansız nesıl yetistirmeyelim

Önce ahlak

1 Temmuz 2025 22:04

Dindar oldugunu soyleyenler kul hakki yiyor

Aslan Yuksel

1 Temmuz 2025 20:49

Senin yazdiğın gazetede bile dindar geçinen bir sürü yazar ve yorumcu okuyorsundur.. Tabii bunlarda ana baba ve çocuk yetistiriyorlar. Bekleyebilir misin, bunların çocuklarının bunlardan farklı olacağını?

Muhammed

1 Temmuz 2025 16:55

Asıl amaçları İslami değerlerden bizleri uzaklaştırıp yozlaşmış ve bozulmuş bir kültürü yeni nesillere empoze etmek.Bunun içinde dikkatli olmak,çocuklarımızı ileride infial yaratacak bu yozlaşmış kültürden uzak tutmak gerekiyor.guzel bir yazı olmuş ağzına sağlık hocam

Zühtü 

1 Temmuz 2025 14:04

Evet çok doğru tespitler... Günümüzde dindar bir nesil yetiştirmek gerekiyor.

Sizin gibiyse

1 Temmuz 2025 20:50

Vay halimize.

Sebahattin

1 Temmuz 2025 13:24

Dini egitimin yanında öncelikle hakkı, hakikati, adaleti, hayır ve şerri, iyi ve kötü işleri, helal ve haram bilincini yalan söylememeyi, eline, diline, beline hakim olmayı, zayıfa eziyet etmeme, güçlüye de boyun eğmeme gibi çoğaltabilecegimiz ahlaki ve vicdani hasletlerin özellikle aşılanmasına gayret gösterilmeli, emek verilmelidir.

Yorumcu

1 Temmuz 2025 04:53

Haklısınız hocam agac egrıldıkten sonra doğrulması zor oluyor ve hatta kırılabılıyor.

Adsız

1 Temmuz 2025 10:47

Aile temellerini sağlam ve sağlıklı atan bir yazı olmuş yüreğinize sağlık

Yüksel Tokur Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle