• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yüksel Tokur
Yüksel Tokur
TÜM YAZILARI

“Bir gün gelecek, bütün Yahudileri öldürmediğim için bana küfredeceksiniz”

10 Nisan 2025
A


Yüksel Tokur İletişim:

“Bir gün gelecek, bütün Yahudileri öldürmediğim için bana küfredeceksiniz”

YÜKSEL TOKUR

“İşte bundan dolayı İsrâiloğulları’na şöyle yazmıştık: “Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur.” Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler.”
Mâide 32’de böyle buyuruyor Yüce Allah.

Medine Yahudileri, Hz. Peygamber ve sahabeden bazılarını öldürmek için tuzak kurma peşindeydiler. Bu sebeple, Allah onlara insan öldürmenin ne kadar büyük bir cinayet olduğunu göstermek için haksız yere bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek; bir canı kurtarmanın da bütün insanlığı kurtarmak gibi olduğunun yazılı haber vermiştir.

Başlıktaki söz ise, tarihe 20. yüzyılın en eli kanlı diktatörlerinden birisi olarak geçen Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler’e aittir.

Onun düşünce dünyası; aşırı ırkçı, antisemitik ve totaliter bir yapıya dayanıyordu. Nazi Partisi'nin ideolojisinin temelinde, Yahudi halkına yönelik derin bir nefret vardı. Hitler; Yahudileri sadece Almanya'nın değil, tüm dünyanın sorunlarının kaynağı olarak görüyordu.

İşte bu düşünce, Yahudilere yönelik kıyımcı politikalarının bir sonucudur. Yahudi soykırımı (Holokost) sırasında, Hitler'in amacı, "Yahudi sorunu"nu kökten ortadan kaldırmaktı. Bu tür bir ifade, Hitler'in Yahudilere karşı uyguladığı şiddet ve soykırımın bir meşruiyet arayışı olarak değerlendirilebilir o zamanın şartlarında.

Hitler'in kendisini bir tür kurtarıcı olarak o zamanın görmesi ve Yahudileri öldürmenin onun görevi gibi olduğuna inanması, Yahudi soykırımının asıl kaynağını oluşturuyordu.

Aradan yıllar geçti. Yahudiler İngilizlerin çekilmesiyle 15 Mayıs 1948’de, Filistinliler karşı çıksa da, İsrail devletinin kurulduğunu ilân ettiler.

Ticareti çok iyi bilen ve yöneten Yahudiler, zamanla güçlenerek dünya ticaretinde söz sahibi olmaya başladılar. Bu bağlamda süper güç diye tanımlanan ABD’yi de arkalarına aldılar.

Yıllar önce Hitler’in Yahudilere karşı olan derin nefreti bu kez İsrail’e geçmiş, Filistinli Müslümanlara adeta soykırım başlatmıştır.

Hadi diyelim ki; HAMAS elinde silah olan bir örgüt ve ona karşı savaşıyorsun.. Peki ya masum siviller?.. Kadın, çocuk, yaşlı, genç demeden üzerlerine bomba yağdırmak da ne oluyor?..

Hastane, okul, cami, ambulans, basın çadırı vurmak, insanları diri diri yakmak, masumların evlerini başlarına yıkmak, geçim kaynaklarını kurutmak hangi gerekçeyle izah edilebilir?..

Ölmeyenleri de ölmeden beter etti; aç bırakarak, evsiz, çadırsız bırakarak.

Değil insan; hayvanlara bile yapılamayacak muameleyi, Filistinlilere yaptı ve yapmaya devam ediyor. Kısacası; bu kadar da olmaz, olamaz denilen ne varsa hepsini fazlasıyla yaptı İsrail.
 
Onlar Filistinlilere ölüm yağdırırken, dinleri imanları para olan bu zalimlere karşı bizler bir boykotu bile beceremiyoruz. Nerede kaldı insanlık ve de Müslümanlık?..

Korkmak, utanmak, uslanmak, cana kıyarak kana doymayan, kural tanımayan bu azgın zalimleri kim durduracak?..

Başta yöneticiler olmak üzere; 2 milyar nüfusa sahip İslam âlemi olarak, bir tükürüğü bile çok gördük lânetli kavme!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MUZAFFER..

ELİNE SAĞLIK, GUYYA MÜSLÜMAN LAR, HAŞA ALLAH C.C İNAN MAYANLAR GUYYA MÜSLÜMAN LAR......SAKIN ÖLMEYİN ? ŞEHİT LERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ MÜSLÜMAN AHİRETTE.......SADE MIRIN KIRIN..........1446 YIL OLDU HALA MÜSLÜMAN ETRAFINDA KİMLER VAR KİMLER DİKKATE ALMIYOR NİYE KİME ÇALIŞIYOR SUNUZ MÜSLÜMAN GORUMLU KAFİRLER MÜNAFIKLAR........

Yakup soner

Wallahi billahi bende aynı görüşü savunuyorum dunyada ne kadar yahudi siyonist varsa hepsinin tek tek öldürülmesi taraftarıyım hiç acımadan umarım o günleri görürürüm
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23