--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Manevi ‘’Deflasyon!’’ durdurulmadan!

Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
22

 

Allah (c.c)’ın yeryüzünü emanet ettiği (Halife olan) insan, tüm alemlerin küçük kopyası ve bir resmidir. Allahımız, sadece kendisine kulluk yapsın diye görevlendiği insanı en şerefli ve en değerli olarak yaratmış, akıl nimetiyle de diğer bütün varlıkları emrine vermiştir.

‘’Unutan, yalnızlıktan sıkılan’’ manalarına gelen insan’a yaratılış gayesini çokça hatırlatmak gerekiyor. İnsan, birlikte yaşama özelliğiyle yaratıldığı için toplum içinde yaşamaktan mutluluk duyar! Cezaevi hayatı bu nedenle insana, bir zindan ve hüsrandır!

İnsanı meydana getiren erkek-kadın kavuşmasından ve kucaklaşmasından aile, aile birliğinden ve dirliğinden akrabalar (kabileler, aşiretler, sülaleler) bunların dayanışmasından da devletler meydana gelir!

İnsan yoksa aile, aile yoksa millet, millet yoksa Devlet yoktur!

Ailenin ve devletin asli görevi insanın inanç, can, nesil, namus, mal  ve mülk emniyetini sağlayarak dünyevi ve uhrevi mutluluğunu sağlamaktır! 

Faiz fitnesiyle, aşırı tüketim israfı ihanetiyle ve fuhuş felaketiyle maddi enflasyon (aşırı pahalılık ve durdurulamayan fahiş fiyat artışları) aile yuvalarıyla başlayan yıkımlar sonunda devletlerinde yıkımının ana mikroplarıdır!

Mala, mülke ve makama aşırı tapma hırsı, hiç ölmeme arzusu toplumlarda ahlaki değerlerin erozyonu, egoist ve pragmatist bir topluma dönüşmesiyle; dünyadaki maddi ve manevi hastalıkların, felaketlerin ve musibetlerin ana sebepleri haline gelmiştir.

İnsanın midesinin doyurulması maddi açlığını, gönlünün ve ruhunun maneviyatla doyurulması da manevi açlığını giderir.

Devletler, vatandaşların maddi rahatlığı için, yükselen maddi enflasyon canavarıyla savaşarak fiyatların genel seviyesini düşürmek ve eksi enflasyona indirmek manasına gelen ‘Deflasyon gerçekleşsin diye hayli uğraşmaktadırlar.
Bu bağlamda dünyada sayılı ekonomiler finansal anlamda deflasyonu (eksi enflasyonu) yakalayabilmişlerdir.

Ama gelin görün ki maddi enflasyonla mücadele edenlerin, manevi deflasyona uğramış kitleler umurlarında bile değildir

Manevi deflasyon (çöküş) azgınlığının önlenemediği bir asırdayız!
Ahlak sıfırın altına, eksiye düşmüş vaziyette! Erdem, hayâ, ar, utanma duygusunda insanlık eksilerde çırpınıyor. 

İnsanlık, manevi kalp ve gönül mutluluğu içinde, manevi deflasyon canavarıyla savaşmak mecburiyetindedir! Bilhassa ahlaki değerlerin unutulduğu, büyüklerine saygı küçüklerine sevginin gittikçe azaldığı, Maddeperest ve makamhevest toplumun giderek çoğaldığı  bir zamanda manevi deflasyonu önlemek asla mümkün değildir!

Manevi deflasyonu (düşüşü) önlemeden de Maddi enflasyonu maddi deflasyona (ucuzluğa) çevirmekte asla mümkün değildir!

Emperyalist Ülkelerin sömürdüğü ve yönettiği 2. ve 3. dünya devletçiklerindeki materyalist eğitim mafyası, faiz mafyası, fuhuş mafyası, kumar mafyası, uyuşturucu mafyası, et mafyası, ot mafyası, gıda mafyası, silah mafyası ve sosyal medya mafyası vb. mafyalarla mücadele edemeyenler Maddi Enflasyonu ve Manevi Deflasyonu asla yenemezler! 

Tüketim ithalatını önleyecek olan üretim ihracatını asla sağlayamazlar!

Devletlerin ve halkların Maddi ve Manevi çöküşünü asla önleyemezler!

Manevi kalkınmaya yeterli önem vermeyen iktidarlar devasa hizmetlerine sakın güvenmesinler! İnsanın kalbini imanla ve manevi değerlerle doyurmadıkça dünyanın içindekilerle asla doyuramayız asla! Hz. Adem (a.s) ile Hz. Havva(a.s)’nın evlatları olan bizlere dünyayı verseler, yıldızları isteriz!

İnsanı sadece bir avuç kabir toprağı doyurur!

Doyumsuz yaratılan insana sadece Allah’a kulluk, secde, zikir ve şükür nimetleri ebedi mutluluğu sağlar! Açlık dinsizlik doğurur, israfa dayalı aşırı toklukta zikirsizlik, şükürsüzlüğe ve nankörlüğe yol açar!

Denge ise orta yolda sadece Allahımıza kulluk bilinciyle yürümektedir. Az ya da çok, tüm nimetlerin Hak’tan ve bir imtihan vesilesi olduğunu bilmekle de saadet bulunur.

Hem maddi, hem manevi huzuru adil ve hakkaniyetli bir şekilde sağlamak gerekir. Biz dua ederken işte bu yüzden ‘’Rabbena atina fiddünya haseneten ve fi’L ahireti haseneten’’ diye dua ederiz. Hem maddeyi ve hem manayı Rabb’imizden ‘’Allahım! Bize DÜNYA’da da AHİRET’te de iyilik ver’’ diye dua ile talep ederiz. 

Onun için yaşarken Madde ve manayı birlikte yürütülmeliyiz! Gerisi ise laf-ı güzaftır!

“Ey Rabbımız olan Allahımız! Bize dünyada devlet, iyilik ve güzellik, bol servet, sağlık, emniyet, salih-sâliha eşler ve sâlih ve saliha evlatlar ver. Âhirette de güzel mükâfatlar ver. Cennetini ver, rızana ulaşma mertebesine erenlerden eyle. Bizi ateşten, Cehennem azabından da koru.”

Amin.

Manevi ‘’enflasyonun’’ artması ve maddi ‘’deflasyonun’’ (- enflasyon) gerçekleşmesi için çalışanlara selam olsun!

Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “İslam Sözleşmesi ”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın, Osmanlıcamızın özgürlüğü, tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız mübarek olsun.  

Selam, sevgi ve duayla...  

 

Yorumlar

(22)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

yasemin

21 Ocak 2023 02:46

ÖNCE Adalet Özgür alan Bağımsızlığımıza daha yeni kavuşuyoruz, Seçmeli KUR'AN AZİMÜŞŞAN dersi konulacağı akla gelir mi idi zorunlu olsun Milleti hazırla şevki Hoca ne katkı yapıyorsun??? YOK bugün Hafız yetiştiriliyor okullarda varmı idi?? YOK 5 yıldızlı otellerde, kurumlarda öyle güzel Meclisler, Şadırvanlar varki Reis'ten ALLAH cc olsun önce gerçekten Eğitime katkı sunmak istiyorsan Reis'in seçilmesi için yazarsın, hdpkklılar mı chpkklılar mı ipkklılar mı düzeltecek eğitimi meral akşener gelir seni ALLAH cc korusun medeni kitabı okutacakmış içinde Peygamberimiz'e hakaret mevcut chpkklılar embesiller mı düzeltecek 80 100 yıldır nerdesiniz hangi katkı eğitimde TEKNOFEST kuşağı geliyor, gümbür, gümbür. Selçuk Bayraktar gibi DİNLİ, İMANLI. MAŞALLAH, SÜBHANALLAH.

Ayanoğlu

8 Ocak 2023 20:56

Hocam evli adamlar evde çocuklarını bırakıp , kadınlarda evde çocuklarını bırakıp yeni bir evde nikahsız yaşıyorlar Buda suç değilmiş,sizin iktidarın bunda suçu yokmu .

Ahmet

7 Ocak 2023 11:31

Kaleminize sağlık, evvela bu chp zihniyetli eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor...

Ayanoğlu

8 Ocak 2023 20:58

Yirmi yıldır niye değişmemiş.

Alkan

6 Ocak 2023 20:19

İhracat 250 milyardiye övünen abilerin 310 milyar dolar ithalatta hiç bahsetmiyorlar neden.

Mertürk

6 Ocak 2023 19:02

110 milyar dolar dış ticaret açığı olmuş2022 yılında. Elin kesesinden yaşıyoruz demektir. Nereye kadar böyle devam edebilir. Saadet partisi inşaat rantı yerine üretim ekonomisi ne yatırım yapın dedikçe ,saadet partisini yatırım düşmanı ilan ettiniz. Erbakan hoca beni anladığınızda dövecek diziniz kalmayacak demişti.

Kırvadi

6 Ocak 2023 18:24

"Mânevî kalkınmaya önem vermeyen iktidarlar devasa hizmetlerine sakın güvenmesinler" hocam şunu biraz daha açık yazarsanız kimi uyardığınızı öğreneceğiz. Evet hizmetler var amma bu mânevî çöküntü,israf,kul hakkı,mağdurların haykırışları,adaletsizlik...hizmetleri unutturup yokoluşa götürür demek istiyorsunuz herhalde.

Cahil

6 Ocak 2023 17:28

Ülkemizde düşük faizli konut kredisi ile vatandaşı faizci yaparakmi İslam akaidesini saglayacaksiniz

AKINCI 1453

6 Ocak 2023 16:04

He sevki he, eee daha sonra !

Mertürk

6 Ocak 2023 11:42

Bu yazdıklarınızı kime söylüyorsunuz!? Muhatabımız kim?. Bu dediğiniz ortamı kim hazırlayacak?..

Ş.YILMAZ VE DÜŞÜŞ

6 Ocak 2023 11:25

MADDİ VE MANEVİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ; GENELDE ÜLKELERİN YÖNETİM ŞEKİLLERİ VE SONUCUNDA ÇIKAN BAŞARI VE BAŞARISIZLIKLA ÖLÇÜLÜR.VE ZAMAN ALIR. MÜDAHALE ETMEZ,SIRF İKTİDARIMI KORUYAYIM GÜDÜSÜNDEN HAREKET EDERSENİZ OLANI(ÇÖKÜŞ,DÜŞÜŞ VS.)GÖREMEZSİNİZ.ÇÜNKÜ BU HIRS(İKTİDAR OLMA)SİZİ VE ETRAFINIZDAKİ YAPAY KİTLENİN GÖZLERİNİ KÖR EDER.BU PEKTE YABANCI GİBİ DURMAZ TÜRKİYEDE.TANIDIKTIR.

Şevki Yılmaz Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle