--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

İktidarımız mecburdur! Ve mahkûmdur!

Şevki Yılmaz
Şevki Yılmaz
33

Bismillahirrahmanirrahiim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allah’ımıza hamd; Önderimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, ashabına, canımız ana ve babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olan mü’min kardeşlerimize, din ve vatan muhafızı şehid ve gazilerimize salat ve selâm olsun!                                              

Ak Parti hükümetleri, Allah’ımızın lütfu, ikramı ve milletimizin teveccühüyle son altmış yılın en güçlü iktidarı olarak tüm siyasi, finansal, hukuki ve askeri komplo, entrika ve engellemelere rağmen ayakta kalmayı başararak siyasi tarihimizde çok önemli bir yer edinmiş oldular.  

Akl-ı selim, sabır, istişare ve kolektif akılla hareket ederek birçok oyunu bozarak yürüyüşüne de devam etmektedir. Ve her türlü zorluklara rağmen mazeret üretmeden maddi manevi devasa hizmetleri yaptıklarına şahid olduk, olmaya da devam ediyoruz! 

Ancak mandacı muhalefet, çarpık, ürkek ve sorumluluk almaktan kaçınan bürokrasi ve içerideki mental ve metal yorgunluğun kıskacına düşmüş, atalet ve gaflet içindekiler sebebiyle, hâlâ tam muktedir olma konusunda sancılar çekilmekte olunduğunu da görmekteyiz. 

Ülkemizin ve milletimizin güçlenmemesi için uğraşan harici ve dahili çevreler ile içimizdeki hırs ve hased ehlinin gaflet ittifakı, şer oyunlarına ve derin ihanetlerine büyük bir gayretle devam ediyorlar! 

Dün olduğu gibi bugün de ellerindeki tüm imkanları bir araya getirmekte ve bu aziz milletin kuyusunu kazmak için gece gündüz çalışmaktalar! Ve bu amaçları uğruna ihtilaf ettikleri, ayrıştıkları her sorunu bir kenara koymuşlar ve zıtlıklarına rağmen ittifaklar içinde sinsi bir mücadeleye girmişlerdir. 

En belirgin hedefleri ve olmazsa olmaz amaçları; önlerinde engel olarak gördükleri Ak Parti iktidarını yıkmak ve tabi ki Başkan Erdoğan’ı ilk fırsatta makamından indirmektir. Bu planlarını hayata geçirmek için her türlü enstrümanı kullandılar ve kullanmaya da devam edecekler. Bunun için ise ilk hedef önümüzdeki genel seçimlerdir. 

Her platformda söyledik, tekrar söyleyeceğiz! Mutfak yangını sebebiyle sandıkla geldik ve bugün en çok mutfak yangınına dikkat etmeliyiz! 

Genel seçimlerde tekrar bir kazaya uğramamak istiyorsak kardeş olmaya, birleşmeye ve akıllı adımlar atmaya mecburuz Mal, makam gibi nimetlere nankörlük eden, kıymetini bilmeyen, hakkını eda edemeyen iktidar da ve halk da, İlahi tokadı yemeye mahkûmdur! 

Bu sebeple iktidarımızın da ve milletimizin de aşırı yanlış yapma ve yanlışlarda ısrar etme lüksü yoktur! AK Parti’si kuruluşundaki devlet-millet kaynaşmasını arttırıcı icraatlarını yaygınlaştırmalıdır!  

Acilen ve acilen mutfak yangınını ve pazar yangınını söndürmek zorundayız! Zamları frenlemeye mecburuz! Büyük holdinglerin, marketlerin ve gıda-sebze-et vs. hal zamlarını milletimize anlatabiliriz! Ama iktidarın birebir kendi sorumluluğunda olan doğal gaz, benzin, mazot, gübre ve elektrik vs. ürünlere yapılan zamları halkımıza asla anlatamayız! İktidarımız, kendisini iktidara getiren halkımızı, dolar ve zam saldırılarından kurtarmaya mecburdur ve mahkûmdur! 

Orta direği fakirleştiren bu ve benzeri zamların, vatandaşımızın sağlıklı düşünerek doğru karar vermesini engellediğini unutmayacağız. Bu zamlarla büyük bir seçmen öfkesinin oluştuğunu görmek zorundayız. 

Vatandaşlarımızın maddi ve manevi mutluluğunu acil Ekonomik desteklerle sağlamaya mecbur ve mahkûmuz! 

Malum medya çatlasa da söylüyorum patlasa da, Beyt’ul Mal milletindir ve milletin refahı için kullanılmalıdır. İktidar, iktidarda kalmak adına değil, mutlak ve yegâne vazifesi olan halkının refahını korumak ve arttırmak adına, kaynakları israf etmeden ve doğru kullanarak vatandaşın cüzdanına ve  pazardaki filesine kaynakları yönlendirmelidir. 

Ayrıca ülkemize giren ithalat ürünlerinin ve mallarının ülkemizde üretilmesini ve elde edilmesini sağlayarak, ihracatı artırarak, işsizlik felaketini ve döviz ticaretini acilen önlemeliyiz! 

Fertlerde, ailelerde ve devlet kurumlarında devam eden aşırı israf felaketini ahlaki ve uhrevi eğitimle, sohbetle ve tasarruf tedbirleriyle önlemeliyiz! Aksi halde; israf eden fert, aile, iktisadi ve siyasi iktidarlar mutlaka iflas etmeye mecburdur ve mahkûmdur. 

Kısaca iktidarımız, ülkemizin tüm seçmenlerine verdiği sözleri yerine getirmeye ve her sahada başarılı olmaya mecburdur ve mahkûmdur! 

Allah’ımız; aziz milletimiz, ümmet-i Muhammed ve insanlığın faydasına çalışma yapan, alın teri akıtan ve gayret edenlerin daim yar ve yardımcısı olsun. Amin. 

Nefsimizde, ailemizde ve ülkemizde “İslam Sözleşmesi”nin uygulanması, Mescid-i Aksa’mızın, Osmanlıcamızın özgürlüğü, tatil olması dileğiyle Cuma Bayramımız ve Receb-i Şerif ayımız mübarek olsun. 

Selam, sevgi ve duayla... 

 

Yorumlar

(33)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

akıl veren adama bak

12 Şubat 2022 11:01

hasan mezarlık’a :’onu iğneyle delirttiler’ diyen adamın kendinde akli noksanlık vardır, onunla aynı kafadadır (hasan mezarlık var olduğundan bu yana hiç bir zaman normal biri olmadı, binbir kişiye işkence yaptılar, hangi biri ben mesihim diye ortaya attı kendini?)

AKINCI 1453

11 Şubat 2022 23:44

"" AKINCI 1453 2 saat önce eklendi. Hoca hoca ekonomiyi birak ekonomist degilsin. "

AKINCI 1453

11 Şubat 2022 21:54

Hoca hoca ekonomiyi birak ekonomist degilsin. 

Akt

11 Şubat 2022 21:48

Yirmi yıl önce otuzbin olan mahkum ve tutuklu sayısı ucyuzbin aşmış bukonuda özellikle af bekleyen masum madur ve kader mazlumlarina söyleyecek bir icft sözünüz olmamı mademki istisareyle yapılıyor buisler fikrinizi öğrenmek isteriz selam ve dua

Hakan

11 Şubat 2022 20:16

Sayın yazar. Bizzat isim vermedikçe uyarılarınız dikkate alınmayacaktır. Çünkü bu güne kadar hep böyle oldu. Hep ortaya konuşuyorsunuz. Peki şimdi siz iktidarı uyarmış mı oldunuz?

Ali komur

11 Şubat 2022 19:52

tamamına. uyulmalidir

Mustafa

11 Şubat 2022 19:30

Okumak farz, farz bizim kimyamızı bozuyor farza karşı düşmanlık var ki okumuyoruz eskiden solcular okurdu şimdi solcular da okumuyor..!  

gülnur.

11 Şubat 2022 18:53

Yerli Milli kaynaklar ilk defe 100 yıldan sonra kullanılmaya başlanıyor, kapatılan petrol kuyuları açılıyor, yenilebilir enerji ile ak parti sayesinde öğreniliyor, rüzgar enerjisi güneş panelleri nükleer santraller akkuyu Doğu Akdeniz de kendi araştırma gemimizle ilk defa arama yapıyoruz, muhalefetin karşı çıkmasına rağmen.

En ucuz, elektrik doğalgaz akaryakıt kullanan ülkeyiz. okumadın mı??????

11 Şubat 2022 18:46

Açta kalsam, AK partiye oyumu veririm, kendilerine lütfen kavmi temsilcisi olduğunu söyleyen LGBT yi destekleyen chpkk ya asla oy vermem.

Gunay

11 Şubat 2022 17:29

Neden particilik yapiyorsunuz.. Ahlaki, hukuku, insan haklarini savunsaniz olmaz mi.  

Şevki Yılmaz Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle