• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus devinden çarpıcı Türkiye mesajı: Boşluğu Türkler dolduruyor

Yeniakit Publisher
2022-09-10 10:58:00 -
Rus devinden çarpıcı Türkiye mesajı: Boşluğu Türkler dolduruyor

Rusya'nın en büyük yapı kimyasalları üreticisi olan Polyplast Group'un CEO'su Timur Shamsutdinov, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu söyledi. Shamsutdinov, "Rusya'daki boşluğu yavaş yavaş Türk iş adamları doldurmaya başladı. Şu anda tekstil, gıda, otomotiv ve daha birçok sektörde Türk firmalar Rus pazarına girmeye başladı. Türk şirketleri Rusya'ya çok büyük yatırımlar yapıyor" diye konuştu.

Rusya'nın en büyük yapı kimyasalları üreticisi olan Polyplast Group, İstanbul'da "Polyplast step up" adı altında tanıtım konferansı düzenledi. Birçok Türk ve Rus iş adamının yer aldığı konferansa katılan Polyplast CEO'su Timur Shamsutdinov, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu söyledi.

Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Shamsutdinov, Avrupalı şirketlerin Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımları, avantaja çevirdiklerini söyledi.

Yeni sektörlere giriyoruz

Shamsutdinov, "Rekabetin azalması ülke için kötü bir şey. Ancak, firmamız için verimli bir süreç oldu. Yeni sektörlere atılım yapıyoruz. İnşaat malzemeleri, deterjan tozları, kimyasal ürünler gibi alanlarda çalışıyoruz. Türkiye'de stratejik ham maddelerin uzun süreli tedarikçisi olmak istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin çok önemli ve büyük bir pazar olduğuna vurgu yapan Shamsutdinov, "Rusya'daki yavaş yavaş boşluğu Türk iş adamları doldurmaya başladı. Şu anda tekstil, gıda, otomotiv ve daha birçok sektörde Türk firmalar Rus pazarına girmeye başladı. Türk şirketleri Rusya'ya çok büyük yatırımlar yapıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye köprü görevi görüyor

Timur Shamsutdinov, Polyplast için Türkiye'de çok çeşitli pazar erişiminin mevcut olduğunu kaydetti. Shamsutdinov, "Her zaman Türkiye'deki sektörlerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye bize yakın bir ülke. Bulunduğu konum itibariyle ürünlerimizin Avrupa'ya sevki için geçiş yeri oluyor. Yani, Türkiye bizim tedarik zincirimizi oluşturan bir köprü pozisyonunda" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

AA

BUNUN SADECE RUSLAR DEĞİL AMERİKA AVRUPA İSRAİL HEPSİ FARKINDA AMA ŞU ANDA BİZE YAPMAK İSTEDİKLERİ ŞEYİN TÜRKLERİ TAMAMEN İMHA VE ANDOLUDAN SÜRMEK OLDUĞUNUN EMARELERİ ÇOK FAZLA BİZ BUNUN FARKINDAMIYIZ İŞ ORAYA GİDİYOR

Gültekin

Anadolu toprakları sıradan toprak parçası değildir, hiç kimse korkmasın, içimizdeki hainler bile düşmana bu toprakları verse bile başarılı olması mümkün asla değildir, çünkü benim ecdadım, Mısır'dan kutsal emanetleri Ayasofya'ya getirdiği günden beri kaç asır geçti yedi yirmi dört saat 40 hafız ile hiç durmadan Kuran'ı Kerim okunduğunu acaba kaç kişi biliyor? Bu vatanın ilahi korucuları da olduğu asla unutulmasın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23