--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Yedi düvel haçlı kimle savaştı!

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
19

Yedi düvel haçlı kimle savaştı!

HÜSEYİN ÖZTÜRK

Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyada eşi?

En kesif orduların yükleniyor dördü beşi.

-Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya-

Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.

Çanakkale zaferini bütün yönleriyle tarihe en hakiki şekilde kaydeden Mehmet Akif’in, Çanakkale Şehitlerine şiiridir.

Yedi Düvel Haçlı karşısında bir milletin azmi, zaferi, imanı, amentüsü, vatan sevgisi ancak bu kadar anlatılabilirdi.

Kültür ve Milli Eğitim Bakanlığı keşke karış karış memleketimizin her yanında, insan hareketinin olduğu her yerde ve hatta mezarlıklara kadar bu büyük zafer hitabını; okunacak, anlaşılacak, anlatılacak şekilde aralıksız faaliyetler yapsalar, yaptırabilseler.

Çanakkale Zaferi bu bakımdan sadece bizim değil, Balkanlar’dan Afrika’ya, Asya’dan Avrupa’ya kadar100 milyonlarca ümmetin ortak zaferidir. Bu şanlı zafer, bizim olduğu kadar gözünü ve gönlünü ülkemize çevirmiş mazlum milletlerin de zaferidir.

Gelibolu zaferi dünde kalmadı. Bugün daha iyi anlaşılması gerekmektedir. Haçlı Batı ve onların içimizdeki uşakları bu zaferi kabullenemedikleri için siyasi ve ekonomik olarak içten ve dıştan türlü türlü şeytanlıklar etmektedirler.

Çanakkale ruhu gündemde tutulmalıdır. Millet-devlet olarak halen karşı taarruzların sebeplerini Çanakkale üzerinden okumak ve bellemek şarttır. O güne dönelim:

Bir İngiliz subayının günlüğünden:

“18 Mart, gerçekten büyük bir gün. Queen Elizabeth, Inflexible, Agamemnon, Lord Nelson, birbiri ardına Çanakkale Boğazı’na girdi. Prince George ve Vengance yanlarında; dört Fransız gemisiyse bir mil arkada.

Üç gemi battı, üç gemi çalışamaz durumda. Bir yandan Boğaz’ın iki yakasını ateş yağmuruna tutan, diğer yandan mayın tarama gemilerine yol açmaya çalışan zırhlı gemilerden üçü Boğaz’a enlemesine değil de alışılagelmişin dışında, Asya kıyısına paralel döşenmiş mayınlara takılıp batmış; diğer üçü hem mayın hem de topçu atışlarıyla ağır yara almıştı. Çok sayıda gemide de hasar vardı”.

Donanma komutanı De Robeck bu manzarayı görünce; “Artık işimiz bitti. Bizim için boğaz, barınılması imkânsız olan bir yer haline geldi” demiştir.

De Robeck doğru demiş: Şiirden bazı mısralarla devam edelim: 

Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin;

Sönüyor göğsünün üstünde o Arslan neferin.

Yerin altında cehennem gibi binlerce lağam,

Atılan her lağamın yaktığı: Yüzlerce adam.

Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;

O ne müthiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer…

Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,

Boşanır sırtlara vadilere, sağnak sağnak.

Şühedâ gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar…

O, rükû olmasa, dünyada eğilmez başlar,

Sen ki, İslam’ı kuşatmış, boğuyorken hüsran,

O demir çenberi göğsünde kırıp parçaladın;

…………………

Ezcümle Churchill’den gelsin.

“Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale’de Türklerle değil, Allah ile harp ettik!.. Tabii ki yenildik!..”

Yorumlar

(19)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Güney Doğulu

18 Mart 2025 20:58

Geçmişteki kahramanlıkları o zaman dedelerimiz yaptı. Şimdi çürümüş inanclı tüm İslam halkına sahip devletler siyonist zulmüne ses çıkartmıyor. Sonuç mu? Böyle giderse bütün müslümanlar kırılacak.

Vatansever

18 Mart 2025 16:05

Rabbim İslam için, devlet için can veren ve can alanlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun inşallah. O ruhu yeniden yakalayıp şu dünyayı Müslümanlar başta olmak üzere, bütün mazlumlara zindan eden siyonist ve haçlı katillerden kurtarmayı Rabbim bizlere de göstersin.

Bence

18 Mart 2025 13:53

Haçlı deyince yüzeysel yontmayın ..Haçlıların Kuduste kurdukları krallık ( kingdom of Jerusalem) dile kolay yaklaşık 200 sene sürmüştür_ Salahaddin Eyyubiye kadar_. O dönemde ümmet arapların birbirlerini nasıl sattıklarını kandırdıklarını birbirlerini sırtlarından biçakladıklarını bulup ibretle okuyabilirsiniz. Sizin hayali Ümmetiniz arapları iyi tanıyın.

Müslüman

18 Mart 2025 16:07

Hadi oradan. Tarihi çarpıtarak Müslümanlara saldırmayı maharet sayma.

TURGUT

18 Mart 2025 12:37

Avrupa gene aynı; hala bizimle savaşıyor.. ihracatımızı engellemek için tır şoförlerine vize vermiyor, dah düne kadar vilayetimiz olan; nulgar-roman-macar vb ülkeler bile bizmle bu konuda dalga geçer gibi, 1 aylık 2 girişli şoför vizesini 500-1000-euro gibi rüşvetle zor veriyorlar. pasaportları 1-1,5 ay bekletip vizelere iptal veriyorlar. vize vermiyorlar. verdiğimiz parları da geri vermiyorlar.. AMA BİZ O KADAR ACİZ VE KORKAK BİR ÜLKE OLDUKKİ; BULGAR-ROMEN-POLONYALI- MACAR- ÇEK- SLOVAK ŞOFÖRLERE VİZE KOYAMIYORUZ.. onları şoförleri - tır araçları ülkemizde cirit atıyor, vize yok, engel yok, kendi ülkeleri gibi bütün avrupa gavruru ülkemizde cirit atıyorlar; AMA HİÇBİR AVRUPA ÜLKESİ BİZE HİÇBİR AVANTAJ SAĞLAMIYOR ,ÜLKELERİNE SOKMUYOR, VİZE ALIP ÜLKELERİNDEN GEÇEN ARAÇLARA DA OLMADIK BAHANELER UYDURUP 100-200-3500 EURO GİBİ CEZALARI YAZIYIORLAR. güçlü ülke olsak bu eziyeti yapabilirlermi? .. BU NE BİÇİM GÜÇLÜ DEVLET ANAMADIK.

Deli İbo

18 Mart 2025 10:06

Çanakkale Savaşları bitti sanmayın, hala devam ediyor. Hani o yurdumuza saldıran 7 düvel, 27 düvele çıktı, hepsi geri plandan giderken içeride bıraktıkları itlerini, bitlerini vede piçlerini yöneterek, silahsız vede askersz bir biçimde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bizim zaaf içinde olduğumuz ve zayıf olduğumuz, yönetim irade zaafı gösterdiğimiz zamanda çıkmak üzere mevzide beklemektedirler.

Yorumun akıllısı

18 Mart 2025 11:05

AYNEN ÖYLE!

Selin Tekdemir

18 Mart 2025 09:48

Sayın Yazar kaynaklarda Churchilin öyle bir sözü yok. Onlarda Allaha inanıyor ve dinlerine güveniyorlardı. Churcilin sözü şöyle, anafartalar çıkarmasında herşeyi hesap ettik ama Mustafa Kemal planlarımızı bozdu. Görev alanı olmamasına rağmen bigalı köyünden gelip Maydosa çıkarma yapan birliklerimizin önünü kesti. 6 ay boyunca onun savunma hattını yaramadık ve çekildik.

Fark Var

18 Mart 2025 11:01

İng. ve diğer şeylerinin ki GOD, yani Baba- Oğul, bazı şeylerinin ki Tanrı, Müslümanların ise ALLAH.

Vatansever

18 Mart 2025 16:12

Yazarın sözünün üstüne söz söyleyip, bir de yalancı durumuna düşürme gayretin çok çirkin kaçmış. Koca Çanakkale savaşını getirip de bir yarbayin başarısına baglaman yok mu, işte bu da komik olmuş. Maalesef resmi tarihi ezberinde tutanlar senin gibi işi hep aynı kişi ile bağlıyorlar.

Mehmet Şükrü

18 Mart 2025 09:46

Muhterem efendim., Çanakkale Zaferi sadece 18 marttan ibaret değildir, Gelibolu tarihi yarımada Ecdadın izleriyle doludur, velakin bu eserleri bu zamanda dahi yok etmeye kararlı bir zihniyet gözden kaçırmakda eriyip gidişine çanak tutmaktadır, bütün devlet kurumları diyanet üniversite él ele vererek bu mukaddes beldeleri canlandırıp gelecek nesillere aktarmak zorundadır, hamaset dolu nutuklar atmakla Çanakkale ruhunu 18 martta geçiştirmek beyhude bir çabadır. Vesselam.

Cem Erdem

18 Mart 2025 09:26

Arkadaş balkanlarda kafirlerlemi savaştılar, onca vatan evladı Müslüman değilmiydide kaybettik? Çanakkalede Mustafa Kemal stratejisine karşı savaştılar boğazın sularına gömüldüler ama sen boşver Mehmet Akif falan anlat sakın büyük komutan Mustafa Kemalden falan bahsetme.

Yorum

18 Mart 2025 10:34

Herkesle barıştılar(bebek katili dahil) bir tek Cumhuriyet ve Atatürke barışamadılar

müslüm

18 Mart 2025 09:23

İngiliz başbakanı nerede,ne zaman söylemiş belli değil.Gazzede çocuklar bombalanırken o evliyalar uykudamı.

H.Y.E

18 Mart 2025 06:55

Çanakkale savaşları bir iman, bir inanç abidesidir. Orada ulusçuluk yoktu, ümmetcilik vardı. Halifeliğin kurtarılması davası vardı. Haçlı ordusuna karşı İslâmî cihat vardı. Orada,Başkumandan Enver Paşa sonra sırasıyla Cevat Paşa, Selahaddin Adil Bey! paşa vb bu zaferin komutanları... Ancak en büyük paye ölüme korkusuzca atılan mehmetcik destan yazmıştır. Allah hepsinden razı olsun.

Yorum

18 Mart 2025 10:36

Dediğin gibi ümmetçilik olsaydı şu anda gazzede de olurdu millet olmasını bilmeyen her devlet eninde sonunda yıkılır

(!!!!!!!!!)

18 Mart 2025 11:16

H.Y.E.bu zaferin komutanları olan Bey ve Paşaların adlarını ilk kez duyuyorum. Zikredilmesi acaba İstiklal Mahkemeleri falan ile mi yasaklandı?

okur

18 Mart 2025 12:10

Ataturke hakaretten ceza alan h.y.e Ataturku anma

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle