--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Cuntacılık CHP örgütünün ikizidir

Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
7

Cuntacılık CHP örgütünün ikizidir

HÜSEYİN ÖZTÜRK

CHP’nin başındaki şahıs çok ilginç birisi! Hakikaten siyasetçi mi komedyen mi anlaşılmıyor. Sürekli ayağının altına muz kabuğu koyup duruyor.

Elbet güzel bir iş yapıyor. Çünkü rahmetli Kadir Mısıroğlu ağabey; “CHP’yi bitirecek şahıs, Kılıçdaroğlu’ndan sonra gelecek kişi” demişti.

Kadir Mısıroğlu kâhin değil ama bu ülkeyi ve siyasetini iyi tanır. Bilge bir insandır. Bugüne kadar tahminlerinde çok az sapma yaşanmıştır.

Bu manada CHP örgütünün başındaki ilgilinin acayip ve garaip çıkışlarını desteklememek mümkün değil. Şükür bugünleri de gördük.

Eskiler; “CHP’nin millete çektirdiği azabın elbet bir sonu gelecektir. Hiçbir zulüm ebedi değildir, en çok ömrü yüzyıldır” derlerdi. Onlar da haklı çıktı.

Neredeyse bütün dünyanın inandığı yolsuzluk, rüşvet ve benzeri tüm iddialara rağmen, hiç üstlerine alınmadan; anarşi, terör ve algı yöntemleriyle müdafaa ediyor olmaları, hallerini açıkça göstermektedir.

Aklıselim siyasetçiler ile ülkemizin yakın tarihine şahitlik eden her insanımız görmekte, bilmekte ve şahitlik etmektedir ki, özellikle 1940’tan sonra meydana gelen darbe, kuşatma, muhtıra ve benzeri hadiselerin müsebbipleri olan cuntacılar, genelde CHP’de buluşmuşlardır.

CHP’deki ilgili kişinin Tayyip Bey ve milli iradeye cuntacı demesi, komediden öte gizli bir travmanın neticesi olsa gerektir.

Mesela 28 Şubat’ı asla unutmayalım. Merhum Erbakan hükümetini devirip, ülkeyi karanlığa gömenler şimdi hangi partide konuşlanmış vaziyetteler?

Yeri geldi şunu da söyleyelim. Erbakan hocayı ve ülkenin iyiye gidişini durduran CHP’lilerle sonra kimler ittifak etti?

Hatta K.K’nın Cumhurbaşkanlığı adaylığı, nerede kim tarafından nasıl ilan edildi, onu da bir yere not ediverelim.

Kimler cuntacı, kimler cuntacı değil, kimler cuntacılarla iş birliği halinde görelim. Unutursak unutuluruz. “Altı Masa” denilen cunta hareketini de kaydedelim.

“Altılı Masa” nasıl bir tezgâhtı? İşin garibi şu ki, masanın üç oyuncusu da daha kısa bir süre öncesine kadar Tayyip Bey’le birlikte aynı secdede, aynı acıda, aynı sevinçte ve birbirlerinin evlerinde, abi kardeş dostça buluşmaktaydılar.

Şimdi her biri R. Tayyip Erdoğan düşmanlığında yine CHP’nin izinden ayrılamıyor ve -nasıl bir diyet borçları varsa- ödemeye devam ediyorlar. Hayretle yazık!

Biraz daha yakına gelelim.

Ak Parti’nin kuruluş tarihi olan 14 Ağustos 2001 ve iktidara geldiği 3 Kasım 2002’den bu yana cuntacılar tarafından neler yapıldığı hâlâ canlılığını korumaktadır.

Kapatma davalarından tutun da, içten ve dıştan milli iradeye yapılan cuntacılıkların müsebbipleri bugün hangi partideler?

Yine ülkemiz ve iktidar üzerine ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel olarak yapılan tüm operasyonların yöneticileri, yönetilenleri, yayıcıları hangi partiye hizmet etmektedirler?

Ezcümle:

Kendi gözünün önündeki saban okunu görmeyenler, başkalarının gözündeki saman çöpünü aramamalı. Bu bir çaresizlik halidir!

Yorumlar

(7)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Mustafa KADIOĞLU

10 Nisan 2025 20:19

Altılı masanın üç kişisi cumhurbaşkanı ile bir olmuşlar, beraber yemiş içmiş aynı secdeye alın koymuş olabilirler hele biri sıvas olaylarında katil ilan edilmişti. Nasılda kanka oldular bu üçlünün tarifi çok kolay “ münafık” Allah’a emanet olun selam ve dua ile

Ömer

10 Nisan 2025 15:18

Rahmetli Erbakanın bir hatası CHP yi sıradan diğer partilerle bir tutup aynı zihniyet deyip koalisyon kurması , tahribatı özellikle adalette ve milli eğitimde onca yıl geçmesine rağmen hala devam ediyor . CHP bir kanser uru , CHP milli ve dini değerlere karşıdır, CHP batının emrinde , CHP demek cunta demek CHP demek darbe demek CHP acayip bir şey , Rabbim şerlerinden korusun amin.

Veli

10 Nisan 2025 14:58

Dünün CHP'si bugünün AKP si ikisi de aynı bence. İktidarı uzun süre elinde tutan partiler halktan kopuk devlet adamı zihniyetine dönüşüyor. Ömer Çelik'in kurumlar bizim elimizde ne yapabilirsiniz ki sözü de bunun ispatı.

Cengaver

10 Nisan 2025 13:25

Cuntacı tabirini bende ağır buldum,ama bunu hatta daha da ağırını sayın Bahçeli de reis için söylemişti bunu görmezden gelirseniz sizin amacınız CHP karşıtlığı anlamına gelmez mi, sonra reisle beraber hareket edip sonra onunla yollarını ayıranlar içinde galiz ifadelerde bulundunuz, aynı secde yaptıkları aynı yolda yürüdükleri rahmetli Erbakan dan ayrılıp ak partiyi Kur'an reis ve yol arkadaşlarına da bişey diyebilseydiniz sizin samimi olduğunuza inanırdım ama bunu yapmadan başkalarını eleştirmeniz de bana tamamen siyasi olduğu hissini veriyor yanılıyormuyum sayın yazar, altılı masa öyle kurulduysa, DSP ile MHP ile BBP ile hüda par ile Perinçek ile kurulan cumhur ittifakını nasıl yorumluyorsunuz bunuda keşke yazınızda açıklasaydınız Hüseyin bey, dolayısıyla diploma olayı dahil belediyelere yapılanlar dahil, gizli tanıklarla suçlamalar ve tutuklamalar dahil tüm bunların üst üste olması halk nezdinde can sıkıcı sanki siyasi bir hamle gibi geldiğini de unutmadan tarafsız yazılar yazınız lütfen, saygılarımla...

Okur

10 Nisan 2025 07:43

Akp diye bir parti kalmaz ama chp yoluna devam eder. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. Akp gibi bir şahsa bel bağlamış bir parti değildir. Bunu da bir kenara not edin.

dogru

10 Nisan 2025 12:52

2 tür parti vardır. İdeoloji partileri ve lider partileri. Lider partileri liderleri başta oldugu sürece hayatta kalır. Sonra yok olur gider.

İdame

10 Nisan 2025 19:17

Evet. Chp kendini böyle avutarak %23 le varlığını idame ettirir. 6.5 milyon cumhur seçmeni, chp ye ve ortaklarını istemediği için sandığa gitmedi.

Hüseyin Öztürk Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle