• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Haddinizi bilin!

05 Nisan 2021
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Bir grup emekli amiralin, üniformasını giydiği ülkenin egemenlik haklarının hatırlatılmasına bile karşı çıkan çirkin bildirisini lânetliyoruz. 

Türk askeri şerefini, Türk Milletinin egemenlik yetkilerini yani bağımsızlığını korumak için ettiği yemininden alır. Türk Milletine ve Devletine bağlılık yeminine sadakat gösteren şerefli askerlerimiz bu milletin göz bebeğidir. Bu şuurdan nasiplenmemiş olanların ise Türk Askeri sıfatını kullanmaya ve şerefli amirallik rütbesini kirletmeye hakkı yoktur.

Boğazların tarih boyunca çok taraflı sözleşmeler ile yönetildiği gibi ilkokul düzeyinde tarih bilgisinden yoksun iddiaların altına imza atan kişilerin Türk Ordusunda amirallik gibi şerefli bir rütbeyi taşımış olmasından utanç duyuyoruz.

Milletinin payidar olması için denizlerde kahramanca savaşan Barbaros Hayreddin’in, Piri Reis’in, Uluç Ali Reis’in ve daha nice isimsiz kahramanın kemiklerini sızlatan korkaklık, şerefli bir Türk Askerine asla yakışmaz.

Türk Milleti ve devletini koruyacak olan belgeler değil milletimizin bağımsızlık iradesidir.

Türkiye tüm uluslararası yükümlülüklerine kendi kararıyla harfiyen uyan ancak kararlarını sadece kendi iradesiyle alan bağımsız bir ülkedir. Her türlü uluslararası konuda karar alma yetkisi Türkiye Cumhuriyeti’ne aittir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız karar alma yetkisine karşı çıkmak, milletimizin bağımsızlığına ve egemenliğine karşı çıkmaktır.

Herhangi bir uluslararası anlaşmadan çekilme veya fesih yetkisinin Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu hatırlatmak, bir anlaşmayı tartışmaya açmak değil, bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi hatırlatmaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin egemen bir devlet olarak bağımsız karar alamayacağını iddia etmek, bırakın askerliği vatandaşlık bağının esasına ihanet etmektir.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi de dahil olmak üzere bütün uluslararası konularda karar yetkisinin Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu savunan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop’un onurlu duruşunu sonuna kadar destekliyoruz.

Hukuk bilmeyenler de hukuki sorumluluk altındadır. Bahanesi ne olursa olsun her türlü darbe iması açık bir suçtur. Haddini bilmeyen bir grup sözde amiral emeklisine ve arkasındaki karanlık odaklara hatırlatırız.

(Bir Grup Hukukçu adına)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hayrettin HATUNOĞLU

Yapılan iktidarı uyarmak yanlış ve hadsizlik. Her şeyi darbe diye algılayıp kıyametler koparmak iktidarları mazlum duruma düşürüp iyi oy getiriyor. Denenmiş bir yol.

Murat Koca

"Bahanesi ne olursa olsun her türlü darbe iması açık bir suçtur." Yaşar Bey, 1- Avukat olarak yapılan açıklama için darbe iması gerekçesiyle suç duyurusunda bulunarak, savcılarımızın dava açması için gerekenleri yaptınız mı? 2- Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndaki "darbe imasının" suç olarak tanımlandığı ve "darbe imasının" nasıl tespit edileceğini belirleyen maddeyi yazar mısınız?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23