• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Üç yıl daha lazım öyle mi?

23 Temmuz 2021
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Dün akşam Şampiyonalar Ligi eleme grubu maçlarında darmadağın olan tek takım Galatasaray oldu. 

Maç sonunda Fatih Terim’in açıklamasını gördünüz mü bilmiyorum? Takımın rekabet edebilecek seviyeye gelmesi için üç yıla ihtiyaç olduğunu söyledi. Yani bu yıl için bildiğiniz havlu attı.

Sanki bu takımı dört yıldan bu yana Fatih Terim çalıştırmıyor. Dört yıl çalıştırdığı şampiyon takımı mahalle takımına çevirdiği halde yönetim döviz bazında maaşını iki katına çıkarıyor ve aylık ortalama üç milyon lira maaş ödüyor.

Bu şartlarda üç yıllık plan az. En az on üç yıllık plan yaparım ben olsam.

Sondan söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Göreceksiniz Fatih Terim’in bu Galatasaray’ı bu yıl küme düşmemeye oynar.

Fatih Terim bu yönetime bağlı gibi değil de yönetim Fatih Terim’e bağlı gibi çalışıyor. Böyle bir çalışma biçimi içinde bir futbol takımının iki yakasının bir araya geldiğini tarih yazmamıştır.

Takımın en pahalı, nerdeyse takımın geriye kalanının tamamı kadar maaş alan iki santrafor yedek. 

Gerekçe ne? Hazır değiller. 

Peki, kim hazırlayacak bu oyuncuları? Ben mi hazırlayacağım?  Bir hocaya, aylar önce belli olan maç için en iyi iki oyuncusunu hazırlayamamanın karşılığı olarak aylık üç milyon lira ödeyen yönetime yönetim denir mi yav? 

Bu yönetim emin olun yönetim falan değil. Bu yönetim henüz Galatasaray’ın ne olduğunun farkında da değil. Galatasaray gibi bir takım maaş alan bir personeli olan Fatih Terim’in ayaklarının altında paspas edilecek bir takım mıdır?

Çalışanının gölgesine sığınmış bir yönetime futbol kamuoyunun, rakip takımların, taraftarın veya kendi futbolcularının saygı göstermesi mümkün mü? 

Zaten ilk işaretleri PSV maçında gördük. Dün gece oynanan maçların tamamı içinde, Galatasaray dışında rakibi karşısında bu kadar ezilen başka takım gördünüz mü?

Bu takım Fatih Terim’in eline bir ay önce verilmiş bir takım mı? Bu takımı dört yıldan bu yana Fatih Terim çalıştırmıyor mu? 

Galatasaray gibi bir takımın hocası rekabet edecek düzeye gelmek için üç yıla ihtiyaç olduğunu söylediği dakika görevine son verilmesi gerekmez mi?

Peki, Galatasaray yönetim kurulunun Fatih Terim’in görevine son verebilmesi mümkün mü? Son iki yılda yerlerde sürünen bir takımın hocasını değiştirmek bir yana maaşını iki katına çıkardılar.

Galatasaray kongresi öncesinde bir gün real Madrid, bir gün Lille istiyor haberleri çıkıyordu değil mi? Hani nerde? 

Bu Galatasaray yönetiminin en yanıldığı husus şu. Fatih Terim bu zamana kadar beraber çalıştığı hangi yönetime vefa gösterdi ki? Milli Takım dahil, yurt dışında çalıştığı Fiorentina ve Milan dahil beraber çalıştığı hangi yönetimin hukukuna sahip çıktı. Şimdi sanıyorsunuz ki maaşını iki katına çıkararak Fatih Terim’i arkanıza alacaksınız. Görmediniz mi Mustafa Cengiz’i, Ünal Aysal’ı düşürdüğü durumları. Hem Fatih Terim’i arkanıza alsanız ne olacak ki?

Siz dört yıldan bu yana çalıştırdığı Galatasaray gibi bir takımın rekabet edebilecek duruma gelmesi için daha üç yıla ihtiyaç bulunduğunu söyleyen, yani bu yıl için şimdiden havlu atan bir teknik direktöre bağlı gibi çalışarak nerelere varacaksınız göreceğiz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

H.Y.E

Şu yurt dışından dövizle futbolcu getirip ülkenin spor kaynaklarını heba eden zihniyete ne zaman dur denilecek.Gunah değil mi? Vatandaşımız azıcık parayla geçineceğim diye canını dişine takıyor.Bazi spor kulüpleri devletin himayesinde Avrupa kulüplerinde yer bulamamış futbolcu tayfasını alıp getiriyorlar.O adamlar da burada hem emekliliklerini yaşıyorlar hem de keselerini dolduruyorlar.Yaziklar olsun.

Ömer

Yaşar bey makalenize tamamen katılıyorum. Böyle rezalet olmaz bahaneye bak hazır değiliz yahu rakip takım nasıl hazır oluyor takır takır oynuyor . Bir de değişik takımla oynadık . Yahu bildiğimiz Hollanda takımı ay dan gelmedi ki . Ne taktik ne teknik ne fizik hiç bir şey yok . Hep diyorum Türk antrenörler yetersiz diye .sivası seyrettim rakip bizim üçüncü ligde ancak oynar . Yani bu kadar kötü olunmaz ki . Sivas’ın futbolu tam bir facia . Yunan haklı g Saray’ı iyi ki almamış böyle rezalet takımı kim seyreder .
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23