• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Av. Yaşar Baş
Av. Yaşar Baş
TÜM YAZILARI

Bakan Varank, gençlerin dilini yakalamış görünüyor

07 Mayıs 2021
A


Av. Yaşar Baş İletişim: [email protected]

Bakan Varank’ın soyunun Vikinglere dayanabileceğini ifade ettiği videosunu izleme fırsatı bulabildiniz mi bilmiyorum. Kısa videodaki repliklerin tamamını izlemenizi öneririm. 

Bir süredir Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı izliyorum. 

Son derece başarılı bir Halkla İlişkiler stratejisi görüyorum. AK Parti’nin son dönemlerde  iletişim dilinin yenilenmesi arayışlarında Mustafa Varank doğru çizgiyi yakalamış gibi geliyor bana.

Danışmanlıktan bakanlığa geçmenin birçok dezavantajına rağmen, çok başarılı bir bakanlık performansı ve aradığımız iletişim dilinin inşası konusunda çok güçlü bir performans gözlemliyorum.

AK Parti çok büyük bir meydan okuma ile toplumda gelir ve eğitim düzeyini yükseltti ama eliyle inşa ettiği yeni sosyolojinin dilini yakalamada zorluklar yaşıyor.

Özellikle de genç kuşak ile arasında bağ kurmanın zorlukları fark ediliyor. İktidarın ve iktidar dilinin böyle bir dezavantajı oluyor. Gençlerle iktidar dili üzerinden bağ kurmak kolay değil. Arayışlar var ama bir türlü arzulanan performans ortaya çıkmadı şimdiye kadar.

Yeni seçmen grupları ile sağlam bir bağ kuramamak, siyaset zemininde belirsizliklere alan açıyor. Muhalefet bloğu içinden çıkılmaz siyasal açmazlarla yüz yüze. Ancak bir iktidar partisi, Türkiye’yi ve küresel denklemi yeni baştan inşa eden bir iktidar partisi seçim ile ilgili stratejisini muhalefetin açmazları üzerine bina edemez.

Değişen sosyolojinin dilini yakalamadıkça, siyasal alandaki belirsizlikler devam eder ve bu belirsizliğin kendisi bile topluma bir maliyet olarak geriye döner.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi açıklandığı gün kime sorsanız Halkla İlişkiler konusunda en dezavantajlı olan bakan Mustafa Varank’tı. 

Bugün gençler arasında bir anket yapılsa inanıyorum ki en başarılı bakan açık ara Mustafa Varank çıkar. 

Yanlış anlamayın kendisi ile hiçbir iletişimim yok. AK Parti’ye üye olan, üçü üniversite bitirmiş genç yaşlarda dört çocuğu olan bir baba olarak kendi gözlemlerim ve genç yaşlarda olan çocuklarımın gözlemleri bunlar. Sade, gençlerle aynı seviyeden ve sıradan, egemen devlet dikinden uzak, zekice ve anlaşılabilir mesajlar gençlerle doğrudan bağ kuruyor. 

Videoda memurluğu mu önerirsiniz yoksa özel sektörü mü sorusuna, girişimciliği deneyim cevabıdır gençlerin aradığı cevap. Türkiye’nin ihtiyacı olan da işte bu cevaptır. Arkasından da girişimcilere sağlanan imkân ve açılan yollardan söz ediyor. Siyaset durum ile birlikte beklentileri de yönetme işidir. Beklentilerin ertelenmesi çağrılarına değil rasyonel bir gelecek vizyonuna ihtiyaç var. Nerede iş arayalım sorusuna, sizi işveren yapalım cevabını verdiğinizde ve bunun somut olarak yollarını inşa ettiğinizde gönülden bağ için yolları açmış olursunuz. 

Bir ülkenin sahip olabileceği en büyük değerdir girişimci. Yer altı kaynaklarından da yer üstü kaynaklarından da çok daha önemlidir. Devletin ekonomide, dış politikada, savunma güvenlik alanında veya herhangi alanda sahip olduğu güç, ancak sağlam bir girişimci potansiyeli ile birleştiğinde sürdürülebilir hale gelir. Girişimciliği önceleyen pratik destek formülleri gençler için umut olabilir.

Benim gözlemim şu. Gençler kendilerine devletin ikram sunmasını değil, dikkate almasını ve kendilerini geliştirecek alan açmasını bekliyor. Eşitler arası iletişim istiyor. 

Gençlerin bu beklentisi aynı zamanda bu ülkenin zenginliğidir. Bugün batı sosyal konutlarda yaşayan, sadece devletin sağladığı asgari gelir desteği ile yaşamaya seçen, aylarca evinden çıkmayan, tüm ihtiyaçlarını internet üzerinden sağlayan, umudunu kaybetmiş, arayışlarından vazgeçmiş milyonlarca gencin sahalara dönmesi için yol arıyor.

Bizim talep eden, itiraz eden, arayan, yol bulmaya çalışan genç kuşağımızdan rahatsız olmadan onlara yol açacak stratejilere ihtiyacımız var.

Maaşın ne kadar sorusuna Kılıçdaroğlu’ndan daha az cevabıdır gençlerin anlayacağı cevap.

Başta söylediğim gibi Bakan Varank’ın son dönemde yükselen performansını izliyordum. Bu video bana göre bir zirve olmuş. 

Video, gençler için hazırlanmış ama ben şahsen bu videoyu öncelikle AK Partili siyasetçilerin izlemesini öneriyorum. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Türkiyem

K. A. İ. H. L mezun olub boğazici İ. T. Ü de öğrenimine devam eden öğrencilere bir el verin sahib cikın

Z kusagi

Gençler issizlikle bogusuyor , genclik parasizliktan evlenemiyor, parasi olan cocugunu ozel okula yurt disina ginderip iui bir meslek sahibi yapiyor garibanin cocugu asgari ücretle calisiyor. Evet genclik bunları goruyor. Yurt disinda yasayan yasitlari gelecek kaygisi fakirlik dusunmezken bize kuru ekmegin varsa ac degilsin deniyor. Z kusagindanim gelecek secimde oy kullanacagim soyleyecwklerim bukadar...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23