• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Trump’ın Tanrı Tanımaz Ataları…

16 Ağustos 2018
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

ABD Dışişleri Bakanı John Foster Dulles vakti zamanın birinde “Güneydoğu Asya’yı Komünizm tehlikesinden koruma ve kurtarma mücadelesinde hür milletler birlikte hareket etmelidir” biçiminde bir irade buyuruyor.

Gazetecinin birisi de, Dışişleri Bakanı’nın bu emrini devrin ABD Başkanı Eisenhower’e soruyor…

Ne dersiniz?

Bu hikayeyi anlatan kişi, Feridun Cemal Erkin. Türkiye’nin ABD’deki büyükelçiliğini deruhte eden bir şahıs. “Dışişlerinde 34 Yıl” isimli iki ciltlik kitabında anlatıyor.

Başkan Eisenhower ki, Trump’ların atalarındandır. Dışişleri Bakanının sözlerine katılıyor. “Güneydoğu Asya’nın hür dünya bakımından önemi dolayısıyla oraya karşı herhangi bir saldırıyı karşılamaya o bölgeyle ilgili bütün milletlerin hazır bulunmaları” gerekeceğini belirtiyor.

Dışişleri Bakanı John Foster Dulles da zaten aynı doğrultuda emir veriyor bölge halkına.

Bölgede yaşayan bütün milletler birlikte davranışta bulunabildiklerinde ancak Komünist tehlikesine başarı ile karşı konulabilirmiş…

“Birlikte Hareket” ifadesinden bölgeye ABD kıtalarının gönderileceği anlamının çıkıp çıkmayacağı sorulduğunda, ABD Başkanı Eisenhower

ABD’nin çeşitli bölgelerde çıkan ufak tefek karışıklıklara askeri birlikler göndererek kuvvetimizi dağıtmaya gerek olmadığını belirtiyor ve devamla;

Biz zaten dostlarımıza, mahalli ihtilafları bizzat karşılayabilmeleri için mali, manevi ve siyasi yardımlarda bulunmaktayız. Herhangi bir durum karşısında ABD’nin davranışına dair genel bir kural veremeyiz, çünkü durumların şartlarını peşin kestirmek mümkün olamaz.

1914’te Fransa’nın Almanya’ya söylediği gibi “Amerika da kendi çıkarlarının emrettiği tarzda hareket eder”..

Amerika, ana rahmine düşme sürecindeki rüşeym günlerinde Kızılderili katliamlarıyla başlamıştı, kendi çıkarının jandarmalığına. Kunta Kinte’li tanrı tanımazlık günleri geldi. Kuzey – Güney adı ile anılan iç savaşın amacı da siyah ırkı yeryüzünden silmekti.

Atomla Hiroşima, insandan temizlendi. Portakal bombasıyla da (zehir ile), Güneydoğu Asya topraklarını öldürdü, Eisenhower’in Amerika’sı.

Hiroşima, atom bombasıyla insandan temizlendi. 

Portakal bombasıyla da, Güneydoğu Asya toprakları kurutuldu. Eisenhower’ın Amerikası, Afyon tarımı yasağına karşı çıkan Ecevit’in milli sesini, toprağımızda pancarı öldürtüp, milli iradeyi de Merve Kavakçı’nın şahsında Parlamento’da boğarak cibilliyetsizliğini sergilemekte gecikmedi…

ABD, ihtilaflı bölgelerde yardımda bulunuyormuş.

Yalan ve yanlış değil.

PKK’yı besliyor. Yanına ek olarak da, FETO papazını…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23