• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

TEMA’ya teşekkür…

09 Ağustos 2021
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

TEMA ilgilileri, insan ve hayvan varlığımızı kökünden tahrip eden yangınlar dolayısıyle halkımızın hayat merkezlerine doğru genişleme hareketi üzerine, milletçe kalkışılan “hayatı yeniden tamir” hareketine katılan CENGİZ HOLDİNG’in yardım teklifini kabul etmemiş. Toplumun, ya çıkarcılığından, ya da cehaletinden, çevreye yönelik tahripkar direnişlerine karşı toplumu dik tutma gayretindeki TEMA’yı bu davranışından ötürü evvela takdir ederiz. 

Bildiğiniz gibi iki haftadır Türkiye’nin farklı bölgelerindeki ormanlık alanlarda çıkan yangınlara karşı ülke olarak büyük mücadele veriyoruz. Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor. Hepimizin bu yangını farklı hissetmememize bakılmamalı. Milletimizin büyük bir kısmı, şu formatta çalışır. 

“Emmimi dayımı kesem,

Elimi cebime sokup yesem..”

Bu yangın büyük bir kesinlikle geleceğin en azından beş altı yılında, günümüzün bu formatında çalışan halkını bugünlerine nispet daha ağır ekonomik şartlar altında yaşamaya mahkum edecek. Bu mahkumiyetin müsebbibleri arasında yer alan dokunulmazlık kazanmış büyük özel ya da tüzel kişiler arasında Cengiz Holdingler de yer alıyorlar. Bu inanç, toplumun genel anlamında yaygın bir kabulüdür..

Devlet hükümetinin yangınlar sebebiyle maruz kaldığı ithamların, yalanlığında katmerleştirilmiş saldırılarında ilk ileri sürdükleri itham, ilgili ve sorumlu organlarda teçhizat eksikliği ya da yoksulluğu. 

Bakılır. Bu eksiklik meşru mudur, yoksa ilgili görevlilerin ilgisizliklerinin mi eseridir? 

İdarenin hatası ise, bu hata, korkulur ki, Devletin Cumhuri geleneğinden gelen bir alışkanlıkla görevli birimlerin en alt tabakasında ter döken insancıklarına yüklenecektir. 

Yoook, eğer bu eksiklikler, gerçekten bir bütçe yetmezliğinden neşet ediyorsa, Devletle müteahhitler asındaki tüm işlemlerin yeni baştan temyiz muamelesinden geçirilmesi şart ve elzem..

Yapılır yapılmaz, orasını bizler bilemeyiz, lakin bildiğimiz bir tek gerçek hepimizin, yerin altındaki hücreler tarafından sabırsızlıkla beklendiğimiz..

Cengiz Holding TEMA’nın bu tavrına karşı bir açıklama göndermiş.. Halkın bu konuda bir karar vermesini istiyor 

Bağrımızı yakan bu yangından Türkiye gibi biz de büyük bir üzüntü duyuyoruz. Yangın sürecinde bizim elemanlarımız da, gerek devlet kurumlarıyla, gerek özel sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştılar. Bu kapsamda yer alan her konuda desteklerimizi yapıyoruz yapmaya da, devam edeceğiz, 

Böyle bir ortamda Türkiye’nin her yeri yangınla çevrilirken TEMA’nın bizim bağışlarımızla ilgili yapmış olduğu açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz..

Kamuoyuna saygı ile duyururuz. Cengiz Holding

Osmanlı döneminde kişilerdeki sermaye birikimlerinde aşırı yükselme olunca, varsıllaşan beyler isyancılığa başlardı. Onun için devlet, birliği koruma amacıyla ve özellikle devlet kullarındaki aşırı zenginleşmeleri görünce, bunları hesaba çekermiş..

Halktan iç ettiği servete el konulur ve yoldan çıkıp haktan da sapan bu kulların kafaları alınırmş..

Modern dünyanın laik hukuku bunu ortadan kaldırmış. Şimdi Türkiye’de oturup hiç kimseye servetinin hesabını soramıyorsun.

Oysa servet vergisi, hükümetten evvel, resmi ve özel, ilahiyatçıların bugün üstlenecekleri ateşten gömlek olmalıydı. 

Soramama direnci evvela iktidarların kendilerine sorgulanmaktan muafiyet kazandıran yönetim formatında başlıyor. Sonra da çeşitli asabiyetler belirli sınıfların ellerini tutarken devletin de elleriyle ayakları, kendiliğinden bağlanıveriyor…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tema, sponsoru koc, kocun zekeriyakoy orman talani/sivas cevre felaketi... azicik tutarli olun

.... ..

Adem

E tema bu namerdin parasini alir mi ? Helal olsun temaya
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23