• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Sultanahmet…

15 Haziran 2020
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

Diyelim ki,devletin işleri pek iyi gitmiyor. Havalar da aksine, dünya iklim değişikliğine kurban gitmiş. Tarımda verim düşüklüğü büyük felaketinhabercisi. Seçimlere gidilecek, geleceğin hali harap.. 

Dümen çarkını ele geçirecek olanlar, batan gemiyi yüzdürmek için, kabotaj hakkını nasıl kullanacak…? 

 Story teller denilen masalcıbaşı, imtihan sualini şöyle düşünmüş. Cevap olarak bir iki çıkış kapısı aralamışsa da, çımacıların bunları beğenmesi pek işe yaramıyor. Süvari adaylarına soralım. 

 Lostronuzun, mali kaynaklarını kendi içinde mevcut görüp de, beğenerek açıkladıkları kurtarma projeleri şöyle. Fakat süvarisi olarak siz ne dersiniz?.. 

• 

Eko-politik manzara meydanda. Ayasofya’yı düşünmeye pek elverişli değil. Sultanahmet gibi elde hazır potansiyel kaynaklar mevcut iken o bir kenarda yedeğe alınırsa, gemi daha rahat havuzlanır..

Sultanahmet Camii, 10 tonluk saf altından kubbesiyle acilen kullanmaya hazır bir kaynak. Yıkılarak çıkarılır ve hemen nakde çevrilir. Evvela, ödeme tarihlerine bakılmaksızın, özel sektörün de kefaleti üstlenilmiş kredileriyle birlikte, devlet iç ve dış tüm borçlarından temizlenir. Yapılacak teknoloji ağırlıklı yatırımların ihracata dönük ürünleriyle de, her alanda, başarıya ulaşılır..

 Bu hareket, evvela bölge hakimiyetini Türkiye’ye getirirken, dünya egemenliğine de adaylığını sağlar.

 Kubbedeki bu zengin mali enerjinin, Sultanahmet’in çatısına hapsedilerek atıl bırakılması kapasite israfına yol açıyor. Tez elden çıkarıp kullanmalı..

 Sultanahmet’in zeminde kalan ana yapısı, tarihi ve mimari bir değer ve bilhassa duvarların harika çinileri, güzelliği bakımından hatıra olarak, muhafaza etmeye de uygun düşer..

Hem buradan, hazineye de gelir aktarılmış olur…

Senesine kalmaz, uzaya bayrak diker, Türkiye.. 

Bir başka formülü de şöyle düşünmüş, kıdemli muhabere hizmetlisi..

Türkiye’nin sistemi sultanlıktan Cumhuriyete çevrildiğinde, kumanda mevkiindekiler memleketteki yoksulluğu gidermek için, çeşitli kalkınma planı yapmışlar. Asker sivil, köylü kentli demeden, milleti şirketleşmeye çağırmışlar. Kalkınmaya katkı sağlasın diye, Ayasofya da müzeye çevrilmiş..

 Şimdi Ayasofya, ibadethane olmaktan ziyade dünyaya mal olmuş ortak bir değer haline geldiğinde, Hazineye katkısı da çok büyük olmuş. Müzeliğini geri almak,hazineye büyük zarar..

Büyüdükçe de büyüyor. Şimdiki zamanda turizm, altın yumurtlayan bir tavuk..

Müze çevresinde, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilen epeyi cami yer aldığından, Sultanahmet’in de Ayasofya’ya desteği düşünülebilir..

Turizmin merkez üssü bir mevkide yer alışından, Sultanahmet, Ayasofya örnek alınarak, ibadethaneliğine son verip derhal müzeye çevrilmeli... 

Yukarıdaki hezeyani düşünceler, ifade özgürlüğünden üretilmiş birer deneme söylemidir. Mayalanarak tek başına çıplak lostromolarla politika pazarına salıverilmiş olması, bir nevi savaş taktiği.

 Meclisten tekil kişi olarak bir iki mebus, Ayasofya meselesinin çözümünü bir formüle bağlamışlar. Bu formül, Sultanahmet’le ilgili tasavvurlarının içerisine bir format olarak yerleştirilmiş.

 Diyeceksiniz ki, politikanın yalın ve çıplak neferleri, kumandanlarından habersiz kendi birlikleri adına konuşabilir mi? 

Savaş taktiğidir bunlar, evladım..

Kumandanlar, sözde kendilerinden habersizmiş gibi, ileri sürülmüş karakol güçlerini karşı yakaya gönderirler. Gelen raporlara göre de, hareket stratejisi çizilir..

Sultanahmet formülü tepki çekerse, bunun suçu neferin yalın kimliği ve çıplaklığına verilir ve aptalca çıplaklar da cezalandırılır.

 •

Çözüm projelerinin pek fazla gürültü koparmaması durumundaysa, sen artık seyreyle bol küfürnameli şamatayı!.

 “Sizin inandığınız Allah, sadece Sultanahmet’te mi oturuyor. Çevredeki camilerin ne gireni var ne çıkanı”!!! 

 Yılan her zaman ve her yerde yılandır. Diğerlerinden tek farkı, kış uykusuna yatmaları… 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

dinden çıkma laflarının bini bi para!

chp' lilerden de iyi saçmalayan bir yazımlama insanı olarak nasıl bir ödül verelim sana bayım?

bozeren

Atilla bey'in yazılarındaki ironiyi anlamayanlar yorum yapmasınlar. Kaleminize sağlık Atilla bey.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23