• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Belediye zekatı…

27 Nisan 2020
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

Sorulsa, belediyelere zekat verilir mi?, “olmaz” diyerek kestirip attıktan sonra zekatı, “gerektiğinde Müslümanların birbirlerine ödeyecekleri yıllık kardeşlik vergisi” olarak da tarif edilebilir.. 

Kısacası zekat, genel anlamında bir vergidir. Müslümanlar, İslam’ın ilk baharında kasaba halinde yaşadığı o heyecanlı günlerinde Peygamberimiz, görevlendirdiği elemanlarını tahsilata çıkarmış. Bugün, bizim maliye çevrelerinde ahlaki bir ders olarak bu mesele sık aralıklarla dile getirilir..

“Tahsildarlar toplanan zekat gelirini teslimden sonra, geride kalan bir iki mikdar artığın da kendilerine hediye verildiğini söylerler. Peygamberimiz şöyle karşılık verirler; Tahsildar olmasaydınız bu hediyeler yine verilir miydi?..” 

Askeri disiplin kurallarında da usul ve esas böyledir. Binbaşı yüzbaşının sigarasını tüttüremez. Albay, kendi emrindeki yarbayından borç para isteyemez. Satınalma komisyonlarındaki inspektörler, müteahhitlerin sigara ikramını, devrisi gün nargileye dönüştürüleceği ihtimalini hesaplayarak, bir teşekkürle geriye çevirir..

Ne tiksindirici bir ayıptır ki, günümüzün milyonluk – milyarlık kol saatleri, mükelleften kamu görevlilerine hediye edilirken, lehdarlarları, AÇIK ARAZİDE tur üzerine tur atıyorlar..

Korona saldırısına karşı beklenmedik savaş harcamaları için devlet, halktan destek talebinde bulundu. Merkezi devleti çekip çeviren iktidar, tek parti iktidarı olduğundan, muhalefet, “Bizim kafamız kel mi?” dercesine, bunu kıskandı. Suizan etmesek de, Devlet Başkanlığı ile parti başkanlığının tek yumağa sarılması, özünde doğal olabilecek bu kıskançlığı fişeklemiş de olabilir..

Belediye, zekat ve fitre sadakalarını toplayacak ve 16 milyon içindeki “zekata muhtaç” olanlara dağıtacak. 

Koronadan olma ve Çin diyarında doğma sıkıcı ve baskıcı havayı biraz yumuşatarak devam edelim..

Tahminlerimize göre, mahallemizin imamı İmamoğlu, Belediye Holding bünyesinde özel amaçlı bir şirket tasarlıyor, Zekatbank. Gönlü ganilerin zekatlarıyla birlikte sıhhi sebeplerle oruç tutamayanların fitre ve fidye karşılıklarına ilaveten, Allah rızası için verilen cümle yardım paralarını bu havuzda toplayacak.

Güzel de, yalnız şuna dikkat edilmesi gerekir. Partilerinin “Atatürk”ün Partisi”, kendilerinin de “Atatürk’ün askerleri” diye tanıtılmaları, böylesine parlak özgeçmişleri bulunmayan meslektaşlarına nispet kendilerine bir imtiyaz hakkı tanır mı tanımaz mı bilmiyoruz?. Zira, Zekatbank, her ne kadar özel amaçlı bir banka olacaksa da, bu banka, klasik anlamında konşimento bankası değil..

Hesap açıp kapama işlemlerinde referans kaynağı, yanılmıyorsak, din, hem de İslam imiş gibi görünüyor…

16 milyon, iktisadi ve sosyal kimlikleriyle, tapu ve mevduat varlıklarına bakılarak, İslami ölçülere nispet edilerek, “kendilerine zekat verilebilir” gördüklerine Zekatbank’tan hak ettikleri payları kendilerine teslim edilecek..

Buna izin verilir mi?  

Ayrıca toplanan paradan 16 milyona festival, işçilere ikramiye, arabaların da yağına balına pay gibi genel harcamalara da katkıda bulunulursa ki!

Vay zekat verenin köse sakalına!.. 

Belediye devleti kıskanmış. Zaten belediyelerin her biri kendi bölgesinin, bir tek resmi Zekatbank eksiğiyle, holding olmuş durumda..

Ya bunlar da İmamoğlu holdingi kıskanıp Zekatbank’ın suyuna sulanırlarsa!

Seyreyle sen, laisizmde istismar donanmasını..  

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Herhalde paraları toplayıp Kandil’e gönderecekler . Yada konser tiyatro için ipsiz sapsuz sanatçı müsveddelerğne para verecekler . Başka başka da kendi sol liboşlaruna para aktaracak . Ha il başkanları Canan da unutmazlar belki de onun da paraya ihtiyacı olur.

Latif Köseoğlu.

İsteyen istediğine zekat da verir yardım da yapar bağış da... Size ne kardeşim? Ayrıca insan güvendiği kuruma bağış yapar. İsteyen bir anket yapsın mali açıdan en güvenilir kişi ve kurum kimdir diye.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23