• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Be cool..

14 Haziran 2021
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk gününde yapılan bir vaadin yerine getirilmesi, bir anlamda farz niteliğine dönünce, bölgedeki toprak borsası aldı başını uçtu. Dolayısıyle Kanal da, eşilip kazılmaya mahkum oldu..

Cumhuriyetin ilk yıllarında, Çalışkan Türk Milletinin kısa bir zaman içinde yaptığı işler için, o zamanın ölçümlerine göre, Atatürk tarafından “Büyükİşler” denildi. Amma, hak yemeyelim, günümüzün işleri de, hacmen, ölçülemeyecek derecede büyük.

Osmanlı ekonomisinde şirketleşmeye itibar edilmediğinden zenginleşenler, fazlalıklarını vakıflara armağan etmişler. Eğer, servetin geliş yollarında bir kirlilik görülmüşse, sahibinin kafasıyla birlikte parasına puluna devlet adına el konuluyormuş. Bu işlem, gerçek adıyla, “Devleti, ebed müddet kılma işlemi” oluyor..

Cumhuriyetle birlikte bu usule son verilince, şirketleşme öne çıkıyor. Vakıflaşmaya su karışıyor. Zekat fonları da, sermayeye çevriliyor..

Para kazanma ile harcama hürriyetinin sınırsızlığı, milletimizle birlikte “ümmetimizi” de ahlaken çökertti.. O kadar ki, kamunun ortak arazisine gelinceye dek, canlı cansız ele geçirilen her nesne, yüksek bedelle paraya tahvil edilebilir oldu..

Kanal bölgesi, binlerce dönümlük arazi parçaları halinde kapanın elinde kalıyor. Şimdi yatırımcılar, kanal havasının desteğinde üçe aldıklarını, elli üçten, doksan üçe doğru pazarlamanın beklentisinde. Çünkü, kazanma ve harcamada hak ve hürriyetlere sınır yok.

Devletin, ya da iktidarın, muhalefetin gazına gelip, “Kanaldan vazgeçmesi”, bu arazi için borç harç kredi toplayanları, hayallerinden kopartıp iflasa sürükler. Bunlara para veren tefecilerle bankalar da bu sarsıntıdan etkilenmez mi?.. İmamoğlu’nun bu savaşı kazanması, yatırımları, arazi rantı yönünden kısırlaştırır. Bu da iflas eden devlet bankalarının zararlarını, yoksul milletin, bir yanıyla da masum ümmetin sırtına yükletir.

Hak, reva mı?...

Erdoğan, kim ne derse desin, ümmetliği nispeten tıraşlanmış millet adına kanala ilk kazmayı vurmağa mahkum..

27 Mayıs’ta halkın nişan yüzükleriyle bileziklerini topladılar. Hükümetler, halkın kazanma ve harcama hürriyetinin reklam baskısıyla hissettirdiği ihtiyaçları için, ayrı ayrı tasarruf fonları kurdular. Zekat kültürünün yerine ikame edilen “edinme hırsı” ilk ağızda çevreye saldırdı. Çevrenin umud vermeyen son tamiratı da, hiç utanılmadan bugün, Marmara denizinde, itfaiye hortumlarıyla yapılıyor. Bahriyemiz de, donanmanın geleceğinden endişeli..

Tahribatın kaymağını kim yedi? Devlet kimliğine bürünmüş hükümet, bu yağmanın yükünü kime çektiriyor?..

Hükümet, dilsiz meclisiyle birlikte, servet vergisini çıkarmağa mahkumdur. Biz, “dili yutturulmuş masumlar topluluğu” bilemeyiz, 

27 Mayıs demokrasisi, halkın elindeki hatıra yüklü düğün takılarını topladı. Çeşitli amaçlarla kurulan fon birikimleri, çevremizle, havamızla, suyumuzla, ormanlarımız ve bankalarımızla bizim öz malımız olmaktan çıktı. çıkarıldı...

Görülen ve yaşanılan acı bir gerçektir bu politik manzara..  

Kanal finansmanının önemi yok. Türkiye, Ecevit’li günler gibi memur maaşları için Avrupa’ya el açtığı günlerini gerilerde bıraktı. İstanbul İzmir Köprülü Körfez yolu nasıl yapılarak hizmete açılmışsa Kanal İstanbul da, aynı yoldan açılıp gider.. Hazineyi etkileyecek yükü de, olsa olsa en fazla bir dilim ekmek ile üç zeytin danesine biner..

Muhalefetin kumpaslarına takılmasın kafalar..

Durmak yok, yola devam…

Be cool…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vatandaş

Aynen , Reis yola devam . Bırak bu vatanın çürük elma lari kudurmaya devam etsinler . nokta

Vatandaş diyorki:

Süresiz nafaka insanlık suçudur.Zina haramların haramı.Çocuk haczide ne oluyor?Ebeveyne yabancılaştırmak sendromunu,ceza ehliyetine mani bir durumda olmayan ve tıp fakülteleriinde ruhsal bir rahatsızlık tanılanması yapılmalıdır.Ortak velayet gelmelidir.Niçin küçülüyorsa eşya uzakta,gözsuz göruyorsak rüyada nasılsa,aile sorunlarıda bu milletin sorunlarıdır.Hem kanal İstanbul'dan daha büyük.Bunları Chp çözmez.Sen çözeceksinki millet yürüsün ardından!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23