Yeni öğretim yılı
Değerli okurlarım, okullarımız yarın yeni bir öğretim yılına girecek.
Milli eğitim bakanımız hemen her gün yeni bir plan ve proje ile adı milli olan bakanlığın boşalmış içini doldurmak için gecesini gündüzüne katmış, ülke içinde ve ülke dışında var gücü ile çalışıyor.
Türkiye yüzyılı maarif modeli projesi kapsamında müfredata dahil edilen bilgiye dayalı beceri ve talim yanında terbiye ile daha bütüncül bir yaklaşımından işkillenen bir kesimin hışmına uğrayan bakanımız, hedeflediği yere doğru bir arpa boyu da olsa ilerleyince olanlar oldu ve bakanımıza yapılmadık hakaretler kalmadı.
Bakanımızın üzerinde önemle durduğu maarif modelinin ana omurgası olan eğitim, sitemin bir bileşeni olup bir bütün içinde modelin ana parçasıdır.
Eğitimin bir ayağı geçmişe dayandırılırken diğer ayağı ufuklara açılan bir kapı olarak görülerek at gözlüklü bir bakıştan geniş açılı bir bakışa dönüştürülmeye çalışılıyor.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin amaçları arasında olan, millî ve manevi değerleri koruyup geliştirme, öğretim programlarının temel yaklaşımı, öğrenci profili, erdem, değer, beceri gibi bileşenlerin bir araya gelmesiyle oluşan sistematik ve bütüncül bir eğitim modeli olması nedeni ile umutlananlardanım.
Milli eğitimin asıl amacı geleceğimizin garantisi olan genç yavrularımızı milli ve manevi değerlerle barışık olarak yetiştirmek, değerlerinden ve kültüründen koparmadan onları çağdaş eğitim ile buluşturmak için de yeni projeler üretmek olmalı.
Sayın bakan tamda bu geniş açılı bakışa sahip olduğu için lâik ve seküler azınlığın hedef tahtasında yalan ve dolanlarla tehdit ediliyor.
Yarım asrın bilinçli canlı şahidi bir yurttaşım. Kendi yaşadıklarımdan da anlıyorum ki statüko devam etsin, milli eğitimin bugüne kadar olduğu gibi içi boş kof kalsın ve ülke diplomalı cahillere teslim edilsin yaklaşımına şapka çıkartan güruhun gerici yaklaşımı artık son bulmalı.
Ülkemiz son çeyrek asırda birçok alanda çağ atlarken milli eğitimde hala çağdışı bir kıskacın dişlileri arasında can çekişmesine müsaade edilmemeli.
Biyoloji kitaplarında dünyada modası çoktan geçmiş Darwin’in çağdışı gerici felsefesinin hurafeleri hâlâ okutuluyor. Genç beyinler bu safsata ile zehirlenmeye devam ediliyor.
Körpe beyinlerin bu safsatalarla zehirlenmesine artık son verilmeli. Bakan beyin bu konuda olumlu çabaları desteklenmeli. Biyoloji kitaplarına kâinatı ve tüm canlıları yaratanın yüceler yücesi Allah olduğu açık seçik ve ispatları ile de destekleri ile anlatılmalı.
Hesabın hasbi olduğu, insan denen varlığın eşref ve esfele doğru gidişinde kullandığı irade ve kader mevzuları öğrencilerin anlayabilecekleri bir dille anlatılarak irfanı hür vicdanı hür göğsü imanlı gençler yetiştirilmeli.
Velilere el bebek gül bebek çocuk yetiştirmenin mahzurları anlatılarak, disiplin nedir saygı nedir sorumluluk nedir gibi değerler üzerinden bilgi verilmeli.
Eğitimin başına milli kelimesi koyarak millileşmek olmuyor.
Maarif talim terbiye bu kelimelerin her biri ayrı bir değere ve öneme sahip.
Çocuklarımız bilgi yanında irfanı, öğrenme ve ahlaki erdemle de yetiştirilerek gelecek nesillere örnek olmalılar.
Sayın bakanın özverili çalışmaları ile, ülkemiz OECD tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PİSA) da son yıllarda üst seviyelere geldi.
15 yaş grubundaki öğrencilerin yalnızca ezber bilgilerini değil, öğrendiklerini gerçek hayattaki problemlerde kullanabilme becerilerinin ölçüldüğü bu projede ülkemizin değişik bölgelerinden farklı okullardan katılan yavrularımız okuma becerileri, matematik ve fen bilimleri alanında sınava tabi tutuluyor.
Bunun yanında öğrencilerin sosyoekonomik durumu, okul ortamı, öğrenme alışkanlıkları gibi faktörlerle başarı arasındaki ilişkiler de inceleniyor.
PİSA ayrıca ülkelerin eğitim sistemlerinin öğrencileri gerçek yaşam için ne ölçüde hazırladığını karşılaştıran uluslararası bir araştırma olması hasebi ile de çok değerli bir ölçme aracıdır.
Sayın bakan PİSA’da hedefi bu sene çok yükselterek ilk beşte olacağız derken lâdini, lâik kafaların hedefinde olmaktan kurtulamıyor.
Çeyrek asırlık Ak Parti iktidarında eğitimin yerli ve milli olması hususunda çaba ve gayret gecikmiş olsa da çok şükür başladı. Önümüzdeki günlerde daha birçok sürprizle karşılaşarak kem gözlere şiş olmaya devam edilecek gibi.
Bu haftalık da bu kadar.







