• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Yarın seçim

23 Haziran 2018
A


Ali Akben İletişim:

Bu sadece bir seçim olamaz. Devletimizin ve milletimizin beka mücadelesi. Yedi düvelle gece-gündüz vuruşmaya enerji katarak ve bu aziz milletin ne olduğunu dosta düşmana gösterme günü.

Rüyasında darı görenleri hüsrana uğratma ve kararı ben veririm deme günü. Evet, bu millet seçimlerde karar verici olarak tercihini hep doğrudan yana kullanmıştır. Bu gerçeklikten dolayı da zindeler ve kendilerini beyaz olarak görenler hep seçimlerden korkmuş ve kaçmıştır.

Seçim ve sınav konusunda birkaç makalem olmuştur. Ne zaman başımız dara düşse bu iki iksirli kelime bizi sahili selamete götürmüştür.

Milleti kan emen habis ura benzetenleri, yarasa görenleri, göbeğini kaşıyan yaratıklar olarak görenleri hatta ikinci sınıf köle muamelesi ile rey hakkını bile eşit olarak görmeyenleri hep seçimler dize getirmiş ve saptıkları yoldan doğru ve düzlüğe çıkarmıştır.

Bu seçimin başka bir özelliği daha var. Son yüz yılımızı berbat eden başıboşluktan çıkma ümidi olması.

Soylu’dan soylu çıkış

İstanbul ikinci bölge milletvekili adayımız yoğun programı içerisinde bir grup hekim arkadaşımızı kırmayarak cuma sabahı kahvaltı programımıza katıldı. Birinci elden ve ağızdan ülkemizin içinden geçtiği zorlu günlerde yaşadıklarını aktararak ‘gün birlik ve beraberlik günü’ dedi.

Aklımızla hareket etmemiz gerekir diyerek, duygusal davranışlara meyletmemizin mahzurları üzerinde durarak köprü geçerken at değiştirmenin sakıncalarından bahisle bizlerden rey istedi.

Gramajı düşük (50 gr) reylerin, ağırlığından bahsedip özellikle dış güçlerin el avuç ovuşturup mal bulmuş mağribiler gibi beklediklerinin bilincinde olarak seçimlerin önemini bir kez daha hatırlattı ve muhakkak sandıklara gitmemizi salık verdi.

Bir dostun Kandil sorusuna ise meselenin sadece kandil olmadığını, güney koridorlarımızda önümüzdeki günlerde durumdan vazife çıkarıcı güruhun projelerinin olduğunu ve bu seçimlerde alınan oy oranlarını yükseltmemiz hususunda eşten dosttan desteklere ihtiyacımızın olduğunu hissettirdi.

Dostlar daha ne desin ve biz daha ne diyelim.

Sosyal medyada seçim yasakları olmadığı için ağzı olanın konuştuğu ve eli kalem tutanın yazdıklarına bakılırsa işimiz biraz zor ve çetrefilli.

Zor günlerin dostları olarak çocuklarımıza teslim edeceğimiz ülkemizin önünün ve ufkunu açmak istiyorsak bugünü, ona göre değerlendirmeyi ve sandık başına giderek muhakkak oylarımızla yerli ve yabancı alçaklara kendimizi bir kez daha göstermemiz gerekiyor.

Tıpkı 15 Temmuzdaki gibi fevc fevc sandıklara koşalım ülkemizin bekasına katkı sağlayalım. Demokrasimizin olmazsa olmazı olan reylerimizle devletimizin çimentosunu güçlendirelim. Öyle bir güçlendirelim ki, tüm dünya mazlumları sevinsin, dünya zindelerinin içindeki korku kükremesinin gölgesi bile akıllanmalarına yetsin.

Rüyasında darı gören acezeler bu vesile ile uyanarak yeni Türkiye’nin güvenli kanatları arasında yaptıklarından ve ettiklerinden pişman olarak nedamet dilesinler.

Bu milletin omurgası olan dindar muhafazakâr çoğunluk Alevi ve Kürt kardeşliği ile daha da çoğalarak, korkusundan altına edenler güruhuna bir şamar daha vurabilirse kazanan hem devletimiz hem de milletimiz olacak. Bu günlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

Kitap tanıtımı:

Kapitalist Egonomi ve İnsan Medeniyeti,

Sevgili İlhan Akkurt Beyin Yüzleşme Yayınlarından çıkan yeni kitabı bir önceki kitabı gibi ses getireceğe benziyor. Kitabın tanıtımında dikkat çeken iddialı ifadeler bendenizi kitabı bir çırpıda okumaya itti. Kapitalizmi, ekonomik sosyal felsefi ve psikolojik yönden masaya yatırarak irdeleyen ve günümüz dünyasını bu yönü ile daha detaylı anlamamıza ve anlamlandırmamıza vesile olacak şekilde önümüze sermiş serpiştirmiş bu eseri okurlarıma tavsiye ediyorum. Özellikle batı insanını tanımak isteyenlerin istifade edeceğini düşünüyorum. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23