• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Validebağ korusu

26 Eylül 2021
A


Ali Akben İletişim:

Değerli okurlarım öküz altında buzağı arayan güruh son günlerde yine koru üzerinden algı oluşturma peşinde. Üsküdar Belediyesi korunun mezbelelik halini düzeltmek için son günlerde bir hamle daha yaptı ancak şerre gaz, hayra fren istemezükçü kesim her zaman olduğu gibi bir bardak suda fırtınalar kopartarak olmadık kepazeliklerine bir yenisini daha ekledi.

Validebağ korusuna çok yakın oturan bir vatandaş olarak fırsat buldukça sabah yürüyüşlerimi yaptığım korunun acınası hallerini zaman zaman yetkililere ilettiğimde aldığım cevap hep aynı. Belediyenin bırakın hizmet etmesini en tabii vazifesi olan birikmiş çöpleri bile almasına müsaade edilmiyor.

Gerçekten de öyle.

Koru tam bir mezbelelik. 

Sanki büyükçe bir çöp bahçe. 

Her yer dökük. 

Doğru düzgün yolu yordamı yok. Düşmemek, sağı solu yaralamamak için azami gayret gerek.

Koru içerisinde cirit atan köpeklerden korkan insanlar zaten koruya girmek şöyle dursun yaklaşamıyor bile. 

Cesaret edenlerde ancak ellerinde sopalarla yürüyüş yapabiliyor.

Ailelerin çoluk çocuğun korunun doğal ortamından yararlanması da pek mümkün değil. 

İstemezükçü kesimin diline doladığı şey ise burayı ranta kurban etmeyeceğiz. 

Körün dolmayı ikişer ikişer götürürken, karşısındakine dolmayı niye ikişer götürüyorsun demesi gibi bir durum. 

Kendileri salkımı yutma işinde mahir olunca karşısındakileri de aynı zannetmesinden başka bir şey değil bu tutum ve davranış.

Belediye zabıtalarının kullandığı karavanı bile darmadağın ederek kullanılmaz hale getiren istemezükçüler, korunun bitişiğine yapılan caminin inşaat sürecinde uzun bir süre nümayişler yaptıklarının da şahidiyim.

Cami inşaatının durdurulması için başvurmadık kurum, çalmadık kapı bırakmamışlar, ancak sonuç alamayınca bu kez de ezan sesinden rahatsız oldukları hezeyanı ile günlerce hatta haftalarca nümayişler yapmışlar, basından bekledikleri yardımı göremeyince sus pus olmuşlardı.

Üsküdar belediyesi bu güzide alanı halkın daha iyi yararlanacağı bir güzelliğe kavuşturmak için bir kez daha haydi Bismillah dedi ancak aynı kişiler  istemezük diye nümayişlere yeniden başladı. Adeta buralar böyle mezbelelik kalsın.

Çöp alan olarak dursun diyorlar.

İşin garibi bu kepazeliği basından okuduğumda burada yaşayan bir vatandaş olmasam ben de belediyeyi suçlarım; ancak gerçek hiç de böyle değil.

Çok şükür ki, yaşanılan kepazeliklerin canlı şahidiyim. Basında çıkan haberlerin hepsi de düzmece ve algı amaçlı.

Üsküdar Belediyesi vatandaştan gelen talepler doğrultusunda bir kez daha kolları sıvadı bakalım.

Tartan pistli yürüme yolları, yorulan yaşlılar için oturma alanları ve en önemlisi de daha güvenilir daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir Validebağ  olsun diyor, inşallah bu kez aklı selim galip gelir ve vatandaş yıllardır özlemini çektiği layık olduğu bir koru kazanır. 

Tıpkı millet bahçeleri gibi. Halkın istek ve taleplerine cevap verecek donatılarla günümüz ve çağımıza uygun yeni bir mekan kazanılır.

Ancak umudumun az olduğunu itiraf etmeliyim. Bu çağda bu gerici kafalar son zamanlarda yine iyice azıttılar. Ülkemiz adına her türlü olumlu gelişmelerden rahatsızlar ve her türlü olumsuzluktan da medet ummaya ant içmişler.

Üniversitelerimizin açıldığı bu günlerde gencecik dimağları da kendilerine alet etmekten çekinmeyen bu güruh ülkemizi eski Türkiye zannetme bedbahtlığından çıkmalı artık. Yeni Türkiye’de devletimiz her şeyin farkında.

Yurtsuzum diye toplanarak algı tüccarlarının oyununa gelen gençlerin düştüğü durumu basından okumuşunuzdur. Yüzlerce genç içerisinde topu topu üç beş tanesinin yurt ihtiyacı var ve diğerlerinin hepsi maalesef en hafifinden piyon.

Yurtsuzlar üzerinden ucuz algı ticareti yapanlara da yurtlardan sorumlu bakanın verdiği cevap, yeter de artar da.

Çok şükür kervanımız yürüyor.

Bu haftalık da bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Dr Ali abi hep bu Validebağ korusunu merak ederdim. İşin içyüzünü o tatlı üslubunla o kadar güzel yazmışsın ki. Çok teşekkür ederim Ali doktorum.

A yolcu

Hocam ALLAH ın Rahmet i bereketi üzerimize olsun Rabbim bu fitnenin şerrinden korusun müslüman ın deyip bunlara destek verenlerede uyanmayı nasip etsin EFENDİ mizin nesli devam ediyor ebu cehlin neslide devam ediyor Rabbim ize şükürler
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23