• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Üniversitedeki dehşeti nasıl okumalı?

08 Nisan 2018
A


Ali Akben İletişim:

Dostlar çoğu gitti azı kaldı. Zor ve çetrefilli günlerden haf yüreğim haf ile geçişimiz devam ediyor. İnsanlarımız hâlâ tedirgin. Bir tarafta sıkışan ekonomi diğer tarafta etrafımızda fırsat bulsa racon kesecek yerli yabancı eşkıyalar. 

Bu kadar dert yetmezmiş gibi Eskişehir’de, geliyorum diyen bir cinayetle de moraller çöktü. İlim irfan yuvasında işlenen cinayetle dört akademisyenimiz şehit edildi. Önümüzdeki günlerde sebep-sonuç ilişkisi muhakkak aydınlanacak ancak ilk haberler yine fetö ile bağlantılı olduğu yönünde.

Fetö sade ülkemiz için değil tüm dünya için ciddi bir tehdit. Ancak ateşin düştüğü yer ülkemiz olduğu için daha çok bizleri yakıyor. Durumdan vazife çıkarıcıların bilinçli olarak oluşturduğu sisli ortamda karışan izlerden yararlanarak omurgası sağlam birçok bürokratın ayıklandığına mı yanalım, yoksa sistemin ayıklama adı altında ürettiği mazlumlar ordusuna mı?

Öyle ki, gizli bir el yirmi dört saat ve 365 gün mesai yaparak yaftalama taktiği ile öyle insanları devre dışı bıraktı ki, yerine yenisini bulmak ve koymak mümkün değil. 

Bu köşeden daha önceleri müteakip defalar yazarak sorumlu ve yetkili arama gayretim bugüne kadar sonuç vermedi. Taşların bağlanarak köpeklerin serbest bırakıldığı bir ortam oluşturularak at oynatıcılar ellerini kollarını sallayarak her istediğini yapabilmekte. 

Geçen yıl ocak ayında TMSF’de görevden el çektirilen bürokratlarla ilgili sorularıma, bir Allah’ın kulu hâlâ cevap vermiş değil. Yakından tanımam nedeni ile Fetö ile uzak yakın ilgisi olmayan bu kişilere yönelik algı operatörlerinin kim olduğu hâlâ meçhul. Fail meçhul olunca insanın aklına bin bir türlü şüphe geliyor.

Baş döndürücü benzer taktiklere devlet de çaresiz. Sebep ne? Sorumlu kim? Yaftanın kaynağı ve gerçeklik durumu gibi birçok bilinmeyenden menkul bu dosyalar gerçekten açıldığında yüzü kızaracaklar bugün hangi pozisyonda rol kesiyor. Sorular çoğaltılarak hedeften sapmayalım. Suçlu ayağa kalk komutunu iki dünya inancına göre sorup yerimize oturalım.

 Çünkü hâlâ beklenti paranoyası tüm hızı ile üflemeye devam ediyor. Fetö davasından cezaevinde olan bir meslektaşımız eşine aynen şöyle demiş “Gaflete düşmeyin direnin zafer yakın. Sözlerimde çok ciddiyim. Cehennemde yanmanızı istemem.” Mesela bu nasıl okunmalı ki, hataya düşmeyelim.

Yürüyen merdivene tersinden binmek

Yürüyen merdivene tersinden binme hadisesi geçtiğimiz aylarda çok gündem olduğu için birçoğumuzun malumu. Ben bugün başka bir yürüyen merdiven yaşanmışlığını aktarmak istiyorum. Metrodan yürüyen merdivenle çıkıyoruz. Hemen soluma bir vatandaş durarak yolu tıkayınca arkada biriken acelesi olan insanlar yol istediler. Hazret yol vermemekte inat ederek ‘sizin için yapılan merdivenler şunlar’ diyerek, yan tarafı gösterip direnince dayanamadım. Beyefendi bu yazıda, “sağda durunuz” diyor lütfen sağ tarafa geçin dememe kalmadı başladı abuk sabuk konuşmalar ile hem cehaletini hem saygısızlığını hem de insanlıktan nasipsizliğini açık etti.

Cahille dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak daha doğru olsa da bendeniz yine de sabırla hazreti ikna etmeye çalıştım. Başarılı olduysam bir kişinin cehaleti ile savaşıp kazanmışımdır.

Sayın müsteşarımıza teşekkür

Dostlar geçtiğimiz günlerde gazetemizde manşetten gündem olan ve sizlerle daha önce paylaştığım acillerdeki durumla ilgili yazımı hatırlamışsınızdır. Sayın müsteşarımız konu ile ilgili açıklama yaptı. Geç kalınmış da olsa artık aile hekimleri esas misyonuna kavuşturuluyor.

Sevk zinciri sistemine geçilerek hastanelerimizin içini dışını dolduran acillik olmayan hastalar ayıklanacak. Bu kararla bir taşla birkaç kuş birden vurulacak. Öncelikle aile hekimleri meslekleri ile buluşarak mutlu olacaklar. Çoğu insan daha aile hekiminin kim olduğunu bilmiyor. Bu cehalet ortadan kalkacak. Zaman kaybı maddi ve manevi kayıplar asgariye inecek. En başta da gerçek acillik olan hastalar acil servislerindeki kaostan kaynaklı zorluklar yaşamayacaklar.

Müsteşarımızın bir müjdesi daha basına yansıdı. Bazı art niyetlilerin karşı çıkmasına rağmen hanım mahremiyeti konusunda da adım atılarak gerekli tedbirlerin alındığını ve bu meseleye azami hassasiyet gösterileceğinin altını çizdi. Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23