• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Tamtamcılar sahnede

24 Mayıs 2020
A


Ali Akben İletişim:

Acısı ve tatlısı ile bir ramazan-ı şerifi daha tamamladık. Malum sebepler yüzünden bu ramazan ,camisiz cumasız teravihsiz olması yönü ile bir çok insanı hüzünlendirdi. Bu zor günler delip geçse de hak edenler için bugün bayram.

Geçmişte ve günümüzde isminde bile ittifak kuramadığımız bir bayram.

Dini bir ibadeti bir ay boyunca yerine getiren Müslümanların hak ettiği, dine ve inanca dayalı bir bayramın adı üzerinde bile müdahalesi var bu köhne zihniyetin.

Gerisini siz düşünün artık.

Yakın zamana kadar adı sıkça şeker bayramı olarak hafızalara kazınmaya çalışılsa da milletin gönlündeki ismi oruç ile ilgili olarak, ramazan veya oruç bayramı olarak kalmış ve şükür kalmaya devam ediyor.

Buldukları her fırsatı sahneleyerek birlik hamurumuza su katma marifetlerini içinden geçtiğimiz pandemi günlerinde de yine gördük ve görüyoruz.

Bir tarafta soyu sopu bozuk adı her ne kadar sosyal olsa da bana göre soysuz medya, diğer tarafta ülkemizin üzerine kâbus gibi çökmeye devam eden dinazor kalıntılarının kalemlerinden dökülen köhne fikirler her sene olduğu gibi bu yılda huylarının gereğini yerine getirerek bildik hezeyanlarını birbirleri ile paylaşmayı sürdürdüler. Kendileri çalıp kendileri oynasa da çıkardıkları gürültüden rahatsız olanlarımız oldu.

Mübarek ay başladığı günden bu güne yedikleri herzeleri bir bir saymaya devam etmeyeceğim.

Yetti artık.

Yetsin artık.

Milletimizin de bir sabrı var.

Bu sabrı zorlamanın; İnsanlıkla, hak, hukuk, demokrasi, hürriyetle bir ilgisi olmamasına rağmen içi boşaltılmış evrensel bu kavramları istismar ederek daha fazla ileri götürülmesine aklı selim karşı çıksın.

Bu azgın azınlığa dur diyecek akla hitap ediyorum.

Neredesin ey akıl?

Aklın zeka ile yer değiştirdiği günümüz dünyasında yapay zekanın da işin içine girmesi ister istemez olmaması gereken şeylerde oluyor. Aylan bebekler ve insanlığı Allah’a şikayet eden sabiler gündem olamazken, körfez savaşında petrole bulanmış karabataklar hâlâ gündem olmaya devam ediyor.

Yalan ve aldatma üzerine kurulu dünya düzeninde bir çok insana garip gelen garabetler iç ve dış piyasada yüksek fiyattan satılabiliyor ve hâlâ alıcıda buluyor.

Garip sorular sizlere de garip gelmiştir diye düşünüyorum.

Suriye’de, Libya’da ne işimiz var?

Akdeniz’de ne arıyoruz?

Bu kadar hastaneye ne gerek var?

Asya’da, Afrika’da askeri üsler niçin kuruluyor?

Sorular sorular sorular…

Soruların sahibini ve zihniyetini çok iyi biliyoruz.

İşte bu zihniyet yıllardır tamtamcılarının marifeti ile ülkemizde kin ve garaz adına yemedikleri kalmayacak garabetleri ile ikide bir sahne alıyor .

Gaye tek. Devletimiz daha fazla dik ve diri ayakta kalırsa ağababalar kâbuslu rüyalar görmeye başlayacak. Halbuki köprünün altından o kadar çok su aktı ki, gördüklerine keşke rüya olsa diyecekleri bir zaman dilimindeyiz elhamdülillah.

Bundan sonra ne yazsanız, ne yapsanız ve hangi köhne fikrinizi vizyona koysanız boş artık. Millet çoktandır uyandı. Kolay kolay da artık uyutamazsınız. Sağda solda çatlak sesleriniz rahatsız etse de sinek vızıltısı olarak algılayıp sabrediyor.

Güzel İzmir’imizde birkaç gündür sahneye koyduğunuz filmi sizde beğenmediniz. Çünkü beğenilecek hiçbir tarafı yok. Aziz mübarek günde Müslümanlar için çok önemli olan cami minaresini kullandınız. Yaşama hürriyeti gibi bir değeri olan inanma hürriyetine saygısızlık ettiniz.

Kininiz ve garazınız milletin değerlerine musallat olmasın. Osmanlı tokadı olarak nam salmış bir özelliği var bu milletin. Sabrında bir sonunun olabileceğini düşünerek hiç olmazsa bir nebze aklınızı kullanarak oturun oturduğunuz yerde.

Birlik ve bütünlüğümüze göz dikmiş dahili ve harici bedbahtlara karşı bir olmamız gerekirken, ayrık otları gibi rastgele öbekler oluşturup aramıza fitne ve fücuru sokmamak ortak menfaatimiz. Din ve devlet düşmanları kırım yaparken sen ben ayırımını hedeflemez.

Son pişmanlığın para etmeyeceği günden önce şu mübarek ramazan bayramı bari aklımızı başımıza getirsin.

Gaflet ve dalalet içerisinde olanlarımızın uyanmasına vesile olsun diyerek Ramazan-ı şerif bayramımızı tebrik ediyorum.

Bugünlük de bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

SÜTÇÜ İMAM

EĞER DEVLET AZGIN AZINLIĞIN(SABATAYİSTLER)HAKKINDAN GELMEZSE(YASALARLA)BİZ MÜSLÜMANLAR GELECEĞİZ BİR ŞEKİLDE HAKLARINDAN. YETER ARTIK! İNANÇLARIMIZLA ALAY EDEN 22 MART KUZU GECESİ DÖLLENEN BABASI BELLİ OLMAYAN PİÇLERİN SALDIRILARINDAN BIKTIK ARTIK. SAVUNMADAN SALDIRIYA GEÇECEĞİZ DEVLET EL ATMAZSA!PENTAGON'UN TUZAĞINA DA DÜŞMEK İSTEMİYORUZ!PROJE OLDUKLARI AYAN BEYAN! DAHA NE BEKLİYORSUNUZ DERSİMLİYİ VE YUNANLILARIN AŞIĞINI HAPSE ATMAK İÇİN! YİNE DE YA EL-SABUR!

Mustafa

Dr Ali abi şiir gibi yazınızı sabahın erken saatlerinde zevkle okudum. Eline diline o güzel zihnine sağlık Teşekkürler değerli doktorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23