• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Sıra geldi saadete

30 Haziran 2019
A


Ali Akben İletişim:

Çok şükür seçimleri kazasız belasız atlattık. Sonuçları ülkemiz için hayırlı olsun diyorum. Son gelinen durumu  iyi irdelemek gerekir. Çare ve çözüm iddiasında olanların, milletimizin verdiği mesajı iyi anlaması ve anlamlandırması gerekiyor.

Devletimiz içerden ve dışardan ciddi olarak sıkıştırılmaya devam edilse bile önümüzde dört yıllık seçimsiz bir süreç var. Bu sürecin iyi değerlendirilmesi durumunda hem vatandaş hem de devletimiz kazanacak. 

Seçim sürecinde vaatler havada cirit attı. Bendeniz, İmamoğlu’nun iki vaadini takip etmekle kendimi görevlendirdim. Seçim sathı mahallinde sosyal tesislerde içki servisi yaptırmayacağım, erkek ve kadınların belediyeye bağlı havuzları ayrı ayrı kullanımlarına özenle devam edeceğim dedi. Bu iki vaadi benim için çok önemli. Çünkü vatandaşın bu iki mesele ile ilgili kaygıları tahminlerin çok ötesinde yüksek.

Malum CHP zihniyeti diye bir gerçeklik var. Bu zihniyette keçisi çalınan hoca keçi çaldı olarak tanınır. Başörtülü bir hanımefendi böceğe benzetilerek veya metroda hak hukuk hürriyet naraları ile örtülü kişileri taciz etmek vakayı âdiyeden sayılır.

94’te Erdoğan başkan olduğunda çalıştığım hastanenin başhekimi kendine yakıştıramadığım iftiralarla Tayyip Erdoğan’a hastanenin ortasında ulu orta işkembeden saldırmış ve yalan dolan duyumlarını gerçek olarak çalışanlara satmaya kalkmıştı. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmeyeceği sık tekrarlanmasına rağmen Taksim’de içki yasağı konduğu ve belediye otobüslerinde de kadın erkek ayrı seyahat edildiği yalanını gözlerimizin içine tehditvari bakışlarla yüksek sesle söylemiş ve itirazımıza rağmen de dediğim dedik çaldığım düdük dercesine hezeyanlarını kusmaktan geri kalmamıştı.

Ülkemizde ve dünyada yalan prim yapan bir kötü huy haline gelmiş durumda. Dünyanın Jandarması Trump, kukla lider bozuntularını yalan dolan ile uyuturken, İstanbul belediye başkanı da yenilenen seçimlerde yalan ve dolan ile oylarını artırdı. Bu paradoksu anlamlandırmak oldukça güç. Ama son söz milletin.

Şimdi artık iş yapma zamanı. Vatandaş bir süre sabrederek bekleyecek elbette. Mevcut iktidarımız beklentileri oldukça yükseltmiş durumda. Ülkemizde yaşam standartları son 15 yılda tahminlerim çok ötesinde yükseldi. Yeni nesil hiçbir şeyden haberdar değil. Konuştuğun zaman kafamı ütüleme der gibi dinlemek bile istemiyor.

Dünya ölçeğinde nerelerden kanatıldığımız birçoğumuzun malumu. Dost bildiklerimiz düşman gibi davranırken, düşman bildiklerimiz dost gibi davranır olmuş. Sap saman karışık.

Gün bir olma, birlik olma, devletimizi ve milletimizi lime lime etmek isteyenlere karşı demir bilyeler olma zamanı. Eften püften geçici gündemlerle enerji ve zamanı kaybetme günü değil.

Allah başkanımıza hayırlı, sağlıklı uzun ömürler nasip eylesin. Hata arayanlar öncelikle aynaların karşısında kendi suratlarına baksınlar. Hatasız kul olmaz gerçekliği ile büyük resme baktığımızda muhakkak daha başka gerçekliklerle karşılaşırız.

Dün sonlanan G-20 toplantısını iyi takip edenler demek istediklerimi çok daha iyi anlar ve anlamlandırır. Zarfın üzerindekileri okuyarak, atıp tutmalar mazrufu görünce utanmamıza sebep olmasın diyorsanız bu toplantının gündemini, lider bozuntularının zırvalarını ve satır aralarını iyi okuyup değerlendirelim ki, son pişmanlık para etmez gerçekliği ile yüzleşmemiz olmasın. Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23