• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Sıra aşıda mı?

17 Ocak 2021
A


Ali Akben İletişim:

Ülkenin yıllardır başına bela olan gerici bağnaz zihniyetin her şart ve durumda birinci vazifesi şerre gaz hayra ise fren olma inadını pandemi sürecinde iyiden iyiye anladık anlamasına da hiç olmazsa aşı gibi ciddi bir çözüm umudumuzda bari bu inatlarından vazgeçseler diyorum.

Huylu huyundan vazgeçeceğe benzemiyor. Nitekim can çıkmadan huy çıkmaz diye bir ata sözümüzden bunu anlıyoruz. 

Ülkemizin her türden hayırlı işlerine kayıtsız şartsız baş belası olan bu zihniyetin mensuplarının ağzından, kaleminden dökülen öyle ucube söz ve kelimeler var ki, doğrusu anlamak anlamlandırmak ve hayra yormak mümkün değil.

Geçenlerde bu zihniyetin dinozorlarının birinin ağzından çıkan bir cümle akledene her şeyi anlatır anlatmasına da insanın nisyan ile malullüğünden olsa gerek sık tekrarlamak ve hatırlatmak gerekiyor. 

Hazret aynen şöyle demişti.

“Biz muhalefetiz. Elbette iktidarın tüm icraatlarına karşıyız velev ki, ülkemiz adına iyi ve güzel bir şey olsa bile elbette tenkit edeceğiz” ile devam eden cümleleri kullanarak gerçek amacını faş etmişti.

Pandemide tüm dünya çaresiz kalıp hoş olmayan yaşanmışlıklarla birbirlerine kötü örnek olurken ülkemiz çok şükür bu badireden ciddi bir yara almadan çıkmayı başardı. Pandeminin zirve yaptığı günlerde İstanbul’un iki yakasına devletimizin hızlı bir şekilde yaptığı acil durum hastanelerinin yolunu yapmaktan acizliğini ekonomiyi gerekçe göstererek itiraf edenlerin zihniyetinden bahsederek makaleme başlamamın asıl sebebi aşılama takvimi içinde aynı tutarsızlıklarının devam etmesi.

Önceliğin sağlık personeline verilmesinden dolayı aşılamanın başladığı gün sağlık bakanlığından cep telefonuma gelen mesajda aynen şunlar yazılı idi. “Değerli sağlık çalışanımız covid-19 aşınız için adınıza tanımlama yapılmıştır. Randevu alarak aşınızı yaptırabilirsiniz”.

Doğrusu bu kadar planlı programlı ve hızlı bir süreç beklemiyordum. 

Aile hekimimi aradım randevu aldım ve aşımı yaptırdım. Ertesi gün gazeteler böyle mükemmel bir organizasyon için ne yazıyor acaba diyerek baktığımda bu köhne gerici fosil zihniyetin paçavrasında manşetten verilen haberi görünce olgusuz algı tüccarlarının akıllanmaya hiç niyetli olmadıklarına bir kez daha şahit oldum. 

Manşetin içeriğinde yazılanların hiçbir kelimesi doğru değil ama buna rağmen olgusuz algı ticaretinde aşılama sürecinde olabilecek aksaklıklardan da medet umulmuş ama avucunu yalasın. Umduğunu bulamadığı gibi rezil olmak pahasına yazmışta yazmış. Elbette bu paçavranın hezeyanlarına inanan zeka özürlüler olacak olmasına da ne diyelim.

Pes doğrusu diyelim.

Dünde malum zihniyetin başında bulunan kişi çıkıp demez mi; 

“Aşı sıramı bekleyeceğim.”

Allah Allah. 

Devletimiz kanaat önderlerinin ve topluma örneklik yapabilecek evsafta kişilerin aşılanmasına öncelik vererek halk arasında kara kedi gibi dolaşan olgusuz algı tüccarlarının önünü kesmeye gayret ediyor. Devletimizin bu politikasına destek olmak şöyle dursun ifadeleri ile köstek olmaktan çekinilmiyor hatta yangına körükle gidiliyor. 

Allah bu zihniyetin mensuplarına iktidar yüzü göstermesin. AMİN.

Gelelim saadete.

Ne yapsanız ne etseniz boş ve beyhude. 

Milletimiz çoktandır olanların nerede ise hepsinin farkında.

Pandemi süresince takozluktan ihanete her ne yaptı iseniz yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Vatandaşın saf ve temiz duygularını bulandıracak her türlü soysuzluğu yapmaktan geri durmadınız. Bari aşılama sürecinde aklınızı başınıza alın. Alın ki daha fazla rezil rüsva olmayasınız.

Ama nerde o akıl ve feraset.

Değerli okurlarım kısacak süreci özetleyerek makaleme devam edeceğim.

Aşı randevusu almak için öncelikle size sıranın geldiğini bildirir bir bilginin gelmesini bekleyin. Bakanlığımız sıranızın geldiğini bir şekilde size veya en yakınınızdan birisine mesaj yolu ile bildirecek. Randevuyu bu bildiriden sonra almanız gerekiyor. Bunun dışında başka bir yol yok.

Piyasada satılan kirli bilgilerle başınızı ağrıtıp kendiniz boşu boşuna yormayın. Aşılama işi tapu kaydındaki sağlamlık kadar sağlam. Yetkili ağızlardan çıkan sözlerden başka bir söze itibar edenler kılavuzlarının karga olduğunu anladıklarında iş işten çoktan geçmiş olur.

Duyduğunuz her bilgiye görseniz dahi inanmak için iki kez düşünün. Şeşi beş olarak satan cambazlar kadar, anasını kız olarak satan soysuzlara kadar bir sürü yaratık piyasada, durumdan var güçleri ile süreçten civciv çıkarmakla meşgul.

Bu süreçten civciv değil yeniden pandemisiz günlere dönme umudu çıkacak. Biz gayret edelim. Tevfik ve inayet elbette Allah’tan

Bugünlük de bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Filiz Başeskici

Birader senin sütunun yan komşusu Dilipak ... Adam bir numaralı aşı karşıtı.

Mustafa

Muhterem Dr Ali abim hekimliğin de yazarlığın da muhteşem. Aşı karşıtlarını rezil rüsvay etmişsin o harika uslubunla. Doktorum eline sağlık o güzel zihnine sağlık.iyi ki varsın iyi ki gazetemizde yazıyorsun Ali abim
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23