• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Pes dedirten arsızlık

28 Ocak 2018
A


Ali Akben İletişim:

İçeride CHP dışarıda Amerika. Böyle dostlarımız (!) varken başka dosta gerek var mı? CHP yetkililerinin açıklamalarını duyunca inanasım gelmedi ve bir kez de ben izledim. Hem de çok dikkatli izledim ve dinledim ki, acaba diye içimde bir kuşku kalmasın.. 

Açıklamalar öyle pervasız ve öyle hadsiz hesapsız ki, bunun altından kalkmak şöyle dursun kımıldamak bile mümkün değil. Adam utanmadan sıkılmadan hesapsız kitapsız atıp tutuyor. Azıcık durup düşünse muhakkak yediği herzeyi fark edecek ama ne mümkün. CHP’li olmak nerede düşünmek nerede. Kaş yapalım derken her iki göz de çıkarılmış.

Dostlar kurtuluş harbinde dedelerimizin çete faaliyetleri gibi bir durum söz konusu Suriye’de. Devlet yok olmuş. Halk da ülkesini, namusunu korumak için yerel ordular kurmuş. Amerika gibi gavurlar olmasa parçalanıp bölünmeyecekler ve ırzlarına namuslarına musallat olan yabancıları def edip cehenneme gönderecekler. Ama gavur her zaman ve her yerde gavur olduğu için gavurluk yapıp bu yerel orduları birbirine düşman eylemiş.

 ÖSO’nun yaptığı şey ile dedemin çete olup Fransız gavuruna karşı mücadele ederek onu memleketinden kovması aynı. İkisinde de yabancı bir güç var. Ve ikisi de köyünü toprağını işgal hareketi. İkisinde de niyet ve amaç aynı. İŞGAL.

Talihsiz açıklamaların sahipleri, tarihten ders almadıklarından dolayı ucu nereye varacak bilincinden yoksun olarak bu konuşmaları yapmış olmalılar. Yoksa insan aklını kaybetmeli ki, böyle bir zamanda bu şekilde ifadelerle kafa karıştırsın. El Kaide kimin?  IŞİD kimin? PYD/PKK kimin? DEAŞ kimin? DHKP-C kimin? Sorulacak ve cevap verilmesi mümkün olmayan daha çok soru var elbette. Bu soruların cevabını doğru bilen birisi ÖSO ile bölgedeki başka güçleri karşılaştırmaz. Karşılaştırarak kafa bulandırmak istenirse kafa bulandıranın kafası karıştırılır.

 CHP yönetiminin de savunduğu bu söylem Amerikan ağzı olup açıkça millete, devlete ve ordumuza hakaret. Derhal milletimizden, devletimizden ve ordumuzdan özür dilenmeli. 

Amerika Kürtlerin bir kısmını parçala böl taktiği ile birbirine düşürmese ve yıllardır başımıza bela ettiği PKK ile bunları birleştirip bizi parçalama ve büyük İsrail’e  gidiyorum gibi bir hezeyanla hareket etmese idi bugün bizim Afrin’de ne işimiz olurdu ki.

Rahmetli Erbakan hocamızın 90’lı yıllarda Çekiç güçle ilgili konuşmalarını hatırlamanın tam da zamanı. Çekiç gücü rahmetli hocamız özeti ile şöyle tarif ediyordu; “Çekiç güç ülkemizi işgal ederek parçalama bölme ve küçük devletçikler haline getirilerek yeniden Sevr’e dönüş hareketinin bir parçası. Amerika’nın İslam dünyasını darmadağın etme projesi. Büyük İsrail’i kurma hayali.”O günlerde  dost (!) ve müttefik(!) Amerika’nın yediği bir herze olduğunu bilerek hareket edilmesinin gerekliliğine vurgu yapıyordu. 

O yılların yüce meclisinde, milletin temsilcisi sandığımız vekillerimizin büyük bir kısmı meseleyi tiye alıp hocamızın konuşmalarının ciddiyetini sanki sulandırmakla görevli idiler. Demirel’in hocamızı dinlerken ki sırıtmalarını nasıl unuturuz. Ecevit’in şaşkın bakışlarla mahcubiyeti de unutulmaz.

O günlerden bugünlere nerede ise otuz koca sene geçti. Bugün birçok şeyi milletimiz daha iyi anlıyor. Millet anlıyor da CHP niçin anlamıyor bilen varsa beni aydınlatsın. O yıllarda Demirel ve Ecevit’in ağababalarına verdiği sözler gibi söz mü verildi de bizim haberimiz yok.

Gün birlik ve beraberlik günü. Birbirimizle uğraşarak ülkemiz düşmanlarını sevindirmeyelim. Doktorlarımızın hak ve hukukunun savunulması için kurulan tabipler birliğinin çirkin açıklamasını da işitince aklıma kötü şeyler gelmeye başladı. Tabip odasının bir üyesi olarak bu açıklamaları kabul etmiyor ve odamızı kınıyor ve asli görevini yapmaya davet ediyorum.

Tarih boyu bu millet hep içerden ihanetlerle tökezlemiş ve hızı yavaşlatılmış. Dışardan düşman şöyle veya böyle belli. Ancak içimizden hainlerin gizli emelleri ile mücadele etmek hem zor hem de insana fazlası ile ağır geliyor. Nice dost zannedilenlerin açık ihanetleri artık son bulsun. 

 Afrin harekatı bugün bir haftasını tamamladı. Ordu millet el ele ile dualar eşliğinde hedefe doğru ilerledikçe kalleş düşmandan garip sesler gelmeye devam edecek. İt ürüye dursun. Barış kervanımız tüm Ortadoğu’ya hakim olana kadar devam etsin temennisi ile şehitlerimize rahmet gazilerimize şifa diliyorum.

   Korkulan oldu bile

Korkunun ecele faydası olmaz denir. Ecelleri gelen köpekler bir bir yok olana kadar artık önümüz açık. Çünkü korktukları başlarına geldi bile. Zeytin dalı ilk semeresini vermeye başladı. Yerli halk terörden arındırılan bölgelere huzur içerisinde giderken askerimize dualar ediyor ve kendilerine reva görülen zulüm mimarlarına da lanet okuyor. 

Bizim orada olmamızdan korkunun sebebi de zaten bu idi. Bu Türkler gelir. Tıpkı Fırat Kalkanında olduğu gibi girdiği yerde huzur ve güveni sağlar. Çatışmalar bir bir azalır ve bizim bu kaostan kazandığımız ekmeğimiz ve gelecek tüm umutlarımız yok olur. Büyük İsrail hayal olur. Türkiye de tekrar Osmanlı olarak yeniden dünyaya hakim olur.

Elbette zulüm ile abad olunmayacağını olsa olsa berbat olunacağını yaşayarak zillet içerisinde göreceksiniz. İrili ufaklı destekçileriniz de bir bir sizi terk edecek. Yalnızlaşarak kah-ru perişan olacaksınız. Hak geldiğinde batıla yer olmaz. Batıl zail olur ve ilahi adalet tecelli eder. Çatlasanız da patlasanız da bu böyle.

Suriye’mizi çöl haline getirenler bunun bedelini ödemeyeceklerini zannededursun. Onların güvendikleri dağlara kar yağdığında ne zan kalacak ne de onlar kalacak. Korktukları gerçekleştikçe yeni tekliflerin sayısı ha bire artacak. Dün güvenlik koridoru teklifimize sıcak bakmayanlar bugün bu tekliften medet umuyorlar.

Yok şöyle yapalım yok böyle yapalım. Terör koridoru merör koridoru bitti artık. Nerde ise 8 yıldır ülkemize sığınan kardeşlerimize sadece barınma değil başka şeyler de kazandırdık. Dün annesi ile muayenehaneme gelen Suriyeli bir çocuk annesi ile benim aramda İstanbul Türkçesi ile tercümanlık yaptı. Hem duygulandım hem de olanda hayır vardır diyerek gururlandım.

Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23