Lağım patlarsa
Lağım patlarsa
Ali Akben
Değerli okurlarım özellikle sosyal ve dijital medya ağlarını kirleterek medyayı soysuzlaştıran güruh son günlerde işi iyice azıttı.
İBB yolsuzluk iddianamesinin açıklanması ile birlikte sosyal medyayı adeta işgal eden kara trollerin kafa karıştırıcı paylaşımlarından anlıyoruz ki, patlamaya ramak kalmış yolsuzluk lağımı patlamak üzere.
Lağım patladığında etrafa yayılacak kesif koku sade kara trolleri değil geniş halk kitlelerinde de infiale yol açacak ve bu kadar da olmaz dedirtecek.
Tıpkı dünyayı sarsan Epstein skandalı gibi.
Jeffrey Epstein’i yok ederek bu skandaldan ucuz kurtulduklarını zannedenler bugün bırakın kurtulmayı bu lağımın akıntıları altında kaldılar ve rezil rüsvay olmaktan kurtulamıyorlar.
Eşreflikte sınır tanımayan insanlık, esfelde de sınır tanımıyor ve esfele safiline doğru hızla ilerliyor.
Esfele safilin yolcuları içerisinde öyleleri var ki, insana küçük dilini yutturuyor.
Sarı gavurdan Clinton’a, İngiliz prensinden anlı şanlı(!) iş insanlarına, şarkıcılardan film yıldızlarına, sosyal medya patronlarından ünlü sihirbazlara kadar.
Adeta ünlü sıfatına sahip olup da bu pisliğe bulaşmamış insan yok dercesine.
Şöyle ya da böyle lağım çukuruna girmiş ve pisliği üzerine bulaştırmış insansı yaratıkların ocağına bomba gibi düşen bu pislikten kendilerini arındırmaları oldukça zor gibi.
Mahkemelerde aklansalar bile yedi sülalesi dahil insanların hafızalarında utanç verici ve kirli kalacaklar ve ahiret yurdunda da cehennemin dibini boylayacaklar.
Ülkemize gelince, şimdilik Epstein lağımına düşmüş ya da düşürülmüş ismi öne çıkan bir kişi ya da kurum yok ama olmadığı anlamına gelmez.
Bizde ise bugünlerde başka bir pis koku yayan lağım var. Yolsuzluk ve arsızlık lağımı. Bu lağımdan yayılan koku Epstein kadar olmasa da burun direklerini sızlatıyor.
Ana muhalefetimiz ülke menfaatine hayırlı işlere imza atmak yerine, eften püften şeylerle büyük yalanlar peydahlayarak hem kendine hem ülkemize zarar veriyor.
İşi gücü bırakmış, yolsuzluk bataklığına batmış adamı aklamakla meşgul. Kalemini para karşılığı satmış gazeteci bozuntularının dolduruşu ile oluşturulan katmerli yalanlarla vatandaşı nereye kadar aldatacaksınız doğrusu merak ediyorum.
Kalemini para karşılığı satmış sözde gazeteci kesiminden bazı isimleri görünce aman Allahım dedim!
Kelli felli sandığımız ne kadar çok içi fos gazeteci bozuntusu varmış demekten kendimi alamadım.
Günlerdir iddianame nerde nutku atanlar, iddianameyi gördüklerinde nutukları uçmuş olmalı ki, şaşkın ördek misali sağa sola yalpalamaya başladılar.
Uzun bir çalışmanın ürünü olan iddianameyi okuma gereği bile duymadan yalan pazarına saçma sapan asparagaslar servis edildi.
İddianamenin birkaç sayfasını bile okuma lütfunda bulunmadan sağa sola salyalarla saldırmak sadece gülünç değil acınası bir gerçeklik.
Adam, İstanbul halkının paraları ile satın aldığı gazeteci müsveddelerine umut bağlamış olmalı ki, kendinden çok emin ve içerden gazel okuyor.
Öttükçe ötüyor.
Bu adamın sosyal medya mecralarında ötme hakkı elinden alınmalı. Yalan pazarına harladığı kine daha fazla müsaade edilmemeli.
Gerçekler ortaya çıktıkça ötmeler azalacak, yüzler asılacak ve sözler ağızdan çıkarken enerjisiz olarak sönük ve fersiz çıkacak. Bazı yüzler morarırken bazı yüzler kararacak ancak bazı yüzler ise sırıtmaya devam edecek adeta bu haltı ben niye yedim dercesine.
Olmadığı söylenen adalet öyle sanıyorum ki, ben varım dimdik ayaktayım ve şimdi müstehakınızı verme zamanı diye haykıracak.
O günler yakın.
Yalan söylemek aynı zamanda tıbbi bir hastalık.
Tıbbi ismi mitomani.
Mitomanların ortak özelliği ise;
Çok rahat yalan söylerler.
Söyledikleri yalana kendileri de inanırlar.
Yalan artık onların bir parçası olmuştur.
Yalan söylerken herhangi bir utanma, çekince veya yüz kızarması olmaz.
Söylediği yalanlara inanılmasını sağlamak için büyük çaba sarf ederler.
Başımız sağ olsun.
Salı günü Azerbaycan’dan ülkemize gelen askeri kargo uçağımız Gürcistan-Azerbaycan sınırında kaza kırıma uğramıştır. Bu elim kazada şehid olan 20 askerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.
Bu haftalık da bu kadar
Kalın sağlıcakla.