• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Gericiler pusuda

21 Ocak 2018
A


Ali Akben İletişim:

Dostlar elbette “bu başlık da nereden çıktı” deme hakkınız var ama, gericiler pusuda bekliyorlar. Yeter ki bir yerden ayağımız tökezlesin ve düşer gibi olalım. Hemen üzerimize çullanacaklar ve “nerde kalmıştık” ile yine eski bildik filmlerden biri tekrar sahnelenecek.

“Nereden biliyorsun” denebilir elbette. Perşembenin gelişini çarşamba nasıl belli ederse oradan biliyorum. Bugüne kadar kaç kez el ense çekilerek yapılan güç denemelerini hatırlayalım. Hangi birisinden başlasak acaba. Mesela 2007’deki 27 Nisan bildirisinden mi, yoksa daha geri gidip 28 Şubat’tan mı? Ağaç sevicilerin gezisinden mi, 15 Temmuz’dan mı? Gerisini siz hatırlayın.

Her bir olayın öncesine doğru hafızalarımızı bir yoklayalım isterseniz. Gerici kalkışma için ne vardı diye soralım. Meydanda fol ve yumurta olmamasına rağmen üretilen kaos için kurt-kuzu hikayesindeki gibi bir ilişki elbette kurulabilir. Dört bir yanımızın ihanet çetesi ile sarılı olduğunu unutmadığımız gibi içimizde ise kriptoları da unutmamalıyız. Ellerini ovuşturuyor ve pusuda bekliyorlar. 

Şu anda güçsüz gibi görünen bu güruhun gücünü önemsemek gerek. Bu gücün sayısız destekçileri ve müthiş bir iletişim hattı var. Biz yerliler onlara göre oldukça yaya kalırız. En küçük bir pirenin nasıl devleştirildiğinin sayısız örnekleri her gün yazılı ve görüntülü basında arz-ı endam ediyor.

Bize bir şey olmaz kolaycılığı ile birbirimize hamaset satmak yerine bulunduğumuz makamlarda ve konumlarda olabildiğince şeffaf ve mümkün mertebede hatadan ari olmaya özen göstermeliyiz. Son haftalarda ülkemiz için hayati olan çok önemli meseleler varken basında iki olay çok ses getirdi.

Bir tanesi büyükşehir belediyesi zabıta müdürünün elemanını pataklaması diğeri ise çocuk yaştakilerin doğum hadisesi. Her ikisinden de bir şeyler çıkartarak toplumda karşılık bulunmaya çalışılıyor.

Siyasi olarak ise halef selef iki cumhurbaşkanının karşılıklı duruşlarından vazife çıkarma gayretleri. Suriye üzerinden gelişebilecek olumsuz bir durumdan nasıl vazife çıkarılır gibi hesap içinde yapılan hesaplar var. Başka olaylarda var elbet. Ancak fırsatçılar şimdilik buralardan nemalanmak için hâlâ çaba sarf ediyor. Kadın cinayetleri, çocuklara cinsel taciz haberleri milli eğitimde bazı uygulamalar vs. hep birer potansiyel mayınlı alanlar ha bire karıştırılarak patlatılmaya çalışılıyor. Her zamankinden daha dikkatli, daha vakar ve daha da adaletli olmak zorundayız. Özellikle yerel yönetimler ve devlet bürokrasisi atacağı her adımda ve söyleyeceği her sözde iki kere dikkat etmek zorunda.

Hakk’ın gücü ve gücün hakkı

Kelime anlamı ile doğru gerçek ve akla ve mantığa uygun anlamları ihtiva eden geniş ve şümullü bir kelime olmakla birlikte aynı zamanda ötesi ile de sonsuza doğru ulvi manaları da ihtiva eder. Değişmeyen ve sabit duran anlamları ile de Esma da 99 isimden biri olarak bilinir.

Hakk’ın gücü bugün pek dikkate alınmıyor. Kuvvet kudret ve madde öne çıkmış. Buldozer gibi geçtiği yerleri yakıyor yıkıyor.

Gücün hakkına gelince, bunu vermeye kimse niyetli gözükmüyor. Çünkü gücü hak yolunda kullanmak çok kolay değil. Vicdan, insani duygular, had bilme ve diğergamlık gibi değerler olursa gücü hakka uygun kullanabiliyor insan. Şimdilik bunlar unutulduğu için gücü terbiye edecek unsurlardan uzağız. Zekâlar akıl ile terbiye edilmediği sürece insanlar yanlışlarının yanlarına kâr kalacağı zannı ile yaşıyor. Zandan kaçınmamızı öğütleyen Rabbimiz yaşam tarzları böyle olan insanların hüsranda olduğunu beyan ediyor. 

Hakkı ve sabrı tavsiye ederken nimetlerine şükretmeyenleri bekleyen azaptan da bahsederek aklımızı kullanmayı öğütlüyor.

Güç-hak dengesi bozulmuş bir dönemde yaşayanlar olarak “iyi ki imanımız var” diyoruz. Eğer inanmasak bu dönemde yaşamak gerçekten de zor.

Gücünü Hakk sınırları içerisinde kullananlara ne mutlu. Hakk’ın gücü varken, sahte güçlerden medet umanlara da yuh olsun. Bugünlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23