• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Eller yaya, biz aya

14 Şubat 2021
A


Ali Akben İletişim:

Değerli okurlarım gündem zengini bir ülkede yaşamanın zorluklarından bir tanesi de öncelik meselesi olsa gerek. Hangi birini diyebileceğimiz ne kadar çok sorunumuz var. İktidar edenlerin ve ona muhalif olanların önceliği nerede ise 180 derecelik bir açı mesabesinde.

Birinin ak dediğine diğeri anında kara yaftası yapıştırıp, taraftarlarına servis etme yarışında. Siyaset virüsü ile beyni dumura uğrayarak fanatizm hastalığına tutulan vatandaşlarımızın sayısının giderek artması bendenizi endişelendiriyor.

En sondan başlayıp biraz geriye doğru giderek demek istediklerimin daha iyi anlaşılmasını arzu ediyorum. Hükûmet edenleri gerici, bilgi fakiri ve cahil olarak yaftalama hastalığına düçar olmuş kesimden, iktidarın olumlu not alması nerede ise imkânsız.

Mesela ülkemiz için çok önemli olduğuna inandığım Türkiye Uzay Ajansı’nı işler hale getirme ile ilgili Cumhurbaşkanımızın canhıraş çalışmasını ve on maddelik manifestosunu çok ama çok anlamlı buluyorum. Her kesimde heyecan oluşturması beklenen bu manifestoya, iktidar ve muhalefet tarafından olumsuz bakanların olduğunu görmem beni üzmedi desem yalan olur.

Hadi muhalefeti anladık. Adı üzerinde muhalefet.

İktidar yanlısı kesim içerisinde de “Şimdi zamanı mı? Ne gerek var. Bu kadar sıkıntının içerisinde bir bu eksikti” diyen epey bir dost var etrafımda.

Değerli okurlarım. Bu bir prestij proje. Her alanda şaha kalkmış bir Türkiye geç de olsa bu alanda ben de varım demeli demesine de meselenin önemini anlama özürlü ne kadar çok insanımız var sayısına bereket demeyeceğim. 

Uzayda da var olma fikrini malum zihniyetin çağdışı gezici kaz kafalıları anlamayabilir. Onların ufkunda uzay bir ütopyadan ibaret de olabilir. Ancak Müslüman kimliği ile mücehhez biri fezadan, aydan, güneşten ve yıldızlardan ders almasını bilmeli.

Kur’an-ı Kerim sadece yerdekilerden bahsetmiyor göktekilerden de bahsederek araştırmamızı soruşturmamızı ve ibretler almamızı tavsiye ediyor. Bu gerçeklik nedeni ile Müslüman âlimler astronomi ile hep ilgilenmişler ve tarihin altın sayfalarında isimlerini kalın puntolarla yazdırmışlar.

Bakmayın siz bugünkü geri kalmışlığımıza.

Son iki yüz yıldır içimizdeki alçaklar içeriden dışarıdaki ezeli düşmanlarımızla beraber kimi zaman ayrı ayrı kimi zaman da ittifak ederek ha bire birlik mayamızı bozup bugünlere gelmemize sebep olmuşlar. 

Artık bahane üretme sen ben derdine düşme döneminden yavaş da olsa çıkıyoruz. Ayrık otları toprağımızda köstebek gibi alttan alta içimizi oymaya devam etse de eski Türkiye’deki gibi başarılı olamıyorlar.

Olamayacaklar da.

Yeni Türkiye’de yaşadığımızı anlayalım artık.

Anlayalım da uzaydan, füzeden, İHA, SİHA ve TİHA’dan bahsedildiğinde trene bakan öküzler gibi olmayalım. Yurtdışına gönderilen ihracat trenlerine bakan öküzler elbette var olmaya devam edecek.

Bu kriz ortamında elbette öncelikler konusunda farklı düşünenler de olacak.

Rahmetli büyükbabam su kuyusu açmak için en uygun zaman eylül ayı der ve ilave ederdi; ‘Bu ayda yer altında bulunan su kaynağı hiçbir zaman kurumaz’ derdi.

Devletimiz de pandemi döneminde nerede ise hiç boş durmadı. Bir tarafta sağlık ordusunu ve altyapısını sağlamlaştırırken diğer taraftan ülkemizin tam bağımsızlığı için önemli olan tüm alanlarda açılıştan açılışa koştu.

Sınırlarımızı güvence altına alarak ülkemize kem gözle bakan her nereden gelirse gelsin alçak gözleri kör eyledi. Gâvurların ektiği ve diktiği o kadar çok ayrık otu vardı ki, temizledikçe temizlemesine rağmen hâlâ yer yer ben buradayım diyen tek tük kalıntıları da evvelallah temizleyerek düşmanı üzecek ama yerli ve milli olanları da sevindirmeye devam edecektir.

Önümüz bahar. Kış kışlığını yapmaya devam etse de baharın gelişini engelleyemez. Bahardan sonrası ise yaz. 

Değerli okurlarım aşılama takvimi tüm hızı ile devam ediyor. Muhalefet edenler bu durumdan oldukça rahatsız. Çatlasalar da patlasalar da bugünleri de sağ salim atlatacağız. Ufak tefek sıyrıklardan olumsuz etkilenen kesim sabretmenin bedelini inşaallah alacak.

Devletimiz var olursa milletimiz var olur. Devleti çökmüş veya çökertilmiş olan milletlerin hali pür melali ortada.

FETÖ teröristlerine umut bağlamış hayalperestler ve ağababaları yeniden bir daha diyerek son çırpınış olarak üniversitelerimize ve masum gençlerimize musallat olmaya yeltendiler yeltenmesine de çok şükür devletimiz tüm kurumları ve vatandaşları ile birlik ve bütünlük içerisinde hadi oradan, buradan size ekmek çıkmaz dedi.

Göçen göçene

İstanbul’umuzun Kadir ağabeyi de göçenler kervanına katıldı. Rabbim rahmeti ile muamele eylesin.

Bugünlük de bu kadar.

Kalın sağlıcakla. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

gülsüm ramazan

Hay prestije ne diyeyim ben! Çöpten yemek toplayanlar prestij sarsmıyor, dünya ülkeleri esnafa işçiye destek açıklarken sizin 1000 liracık vermeniz prestij sarsmıyor saraya uzaya gelince prestij sarsıyor he? elalemin 60 yıl önce gittiği aya sen şimdi gidicen de prestijin olacak? Ne ezikliktir bu arkadaş yahu bitmedi gitti

Mustafa

Ailemizin doktoru canım Ali abi yazıların da aynen hekimliğin de yazarlığın da muhteşem. Gündemdeki konuları o kadar harika yorumlamış ve anlatmışsın ki. İyi ki gazetemizde yazıyorsun Ali. Eline sağlık o güzel zihnine sağlık.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23