--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Biz yapamayız, gavur yapar!

Ali Akben
Ali Akben
12

 

Değerli okurlarım insan psikolojisini olumsuz yönde etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi aşağılık kompleksi olarak tanımlanan kendini değersiz, beceriksiz ve başarısız görme duygusudur.

Bu duygunun esiri olmuş birisine bahşedilen birçok olumlu meziyet, bu kompleksin etkisi ile topraklanır ve yok olur.

Yapamam ya da yapamayız kilidi ile akletme duyusu başta olmak üzere tüm doku ve organlar çalışmaz hale gelebilir.

Aşağılık kompleksi hastalığına tutulmuş bir insanın; mevkisi, makamı, eğitimi, sosyal durumu ne olursa olsun muhakkak beyninin içerisindeki bu virüsün etkisi sayesinde cesaretsiz, beceriksiz ve başaramam duygusunun anaforu ile hem kendini hem de etrafını sükutu hayale uğratır.

Ülkemizde etkisi giderek azalsa da yerine göre bazı alanlarda hâlâ devam eden gerici, çağdışı uygulamalar sayesinde bu kompleks illetine tutulmuş hasta ruhlu çok insan hâlâ var ve maalesef son yıllarda bu gayya kuyusundan tırnakları ile çıkmaya çalışan vatandaşlarımızın önünde dağ gibi bir engel teşkil ediyor.

Biz yapamayızcı bu güruhun varsa yoksa tek dayanağı ülkemizin batısındaki çağdaş(!) devletler.

Onlar yapar.

Biz yapamayız.

Bu hastalığın pençesine düşmüş ilim irfan sahibi kişilerde bile hastalığın emaresini görmek mümkün.

Bugün gelinen noktada aşağılık kompleksinin esiri olanlar inanmasa da ülkemiz pandeminin ağır faturası ve dünyayı her geçen gün daha da tehdit eden yanı başımızdaki savaşa rağmen üretiyor, yeni istihdam alanları oluşturarak yıllardır kangrenimiz olan işsizlik azalıyor ve cari açığın da giderek azalan bir trende doğru gittiğini görüyoruz.

Biz yapamayız nakaratı ile dediğim dedik çaldığım düdük anlayışı ile inanmam da inanmamcı bu kesim için maalesef ne yapılsa ne edilse boş. Sosyal medyada sayısız örnekleri ile bu gerici tayfanın paylaşımlarına rastlamak mümkün.

Kimi gururumuz TOGG’a takmış kimi de milli gururumuz savunma sanayiindeki aklı almaz inkişaflara takmış.

Takan takana ama çok şükür kervan yürüyor. Vatandaş da olan bitenden haberdar, söylemle eylem uyuşmazlığında kendini açık edenleri gözleri ile gördüğü için sağda solda ulu orta ötenlere prim dahi vermiyor.

Birçoğumuzun malumu olan bilgiyi hatırlayarak makaleme devam edeyim.

Cennetmekan Abdulhamid Hanı yıllar süren entrika ve iftiralarla tahttan indiren yabancılar ve onların yerli uşakları birkaç yıl gibi kısa bir sürede koca imparatorluğu paramparça ederek emellerine nail olmuşlar ve hayallerini de bir bir gerçekleştirmişlerdi.

Yıllardır iki yakamızın bir araya gelememesini birde bu gözle okumalıyız.

Cumhuriyetimiz kurulurken çimentosu olan dini İslam kuruluştan kısa bir süre sonra sade terk edilmemiş, din adına ne varsa düşman ilan edilerek, millet çimentosundan mahrum edilince olanları, yaşanan rezaletleri tarih kitaplarında okuyoruz.

Dini diyaneti elinden alınan millete aynı anda şırınga edilen zehir; aşağılık kompleksidir.

Biz bir şey yapamayız.

Biz üretemeyiz.

Birisi bir şey yapmaya kalksa sen yapamazsın.

Edemezsin türü olumsuz isim sıfat ve fiilleri kullanarak azmi ve gayreti olanların bile hevesini kursaklarında bırakmışız.

Kim yapar?

Gavur en iyisini yapar.

Birçok alanda hâlâ durum bu maalesef.

Aşağılık kompleksi böyle bir şey.

Adeta insanın aklını dumura uğratır.

Son yıllarda ülkemizin atlattığı badirelerin birçoğunda bu kompleksin etkileri var.

Teknolojide, sanayide ve tarımda kat edilen mesafelerin muhalefet edenlerin gözünde hiçbir kıymeti harbiyesi yok.

Mesleğim gereği dününü bugününü çok iyi bildiğim sağlık sistemimizin bugün geldiği yeri anlamada bile aşağılık kompleksinin etkisi var.

Sağlık sistemimizin eksiklerine rağmen dünyada birçok ileri(!) ülkeden daha iyi olduğu gerçekliğini görmemek için ya kör ya da aklını kiraya vermiş olmak gerekir.

Ama mangalda kül bırakmayan konu mankeni ya da sırça köşk sahibine sorsan gözlerimizle gördüğümüz bu gerçekliğin tam zıddı ile insanımızı ikna etmeye gayret eder.

Böyleleri için yüce kitabımız A’raf 179 da “bunların kalpleri vardır ama kavrayamazlar, gözleri vardır ama görmezler, kulakları vardır ama işitmezler ve onlar hayvanlar gibi hatta daha da şaşkındırlar ve asıl gafiller onlardır” diyerek bize söyleyecek başka bir söz de bırakmıyor.

Değerli okurlarım seçim sathı mailine hızla girdiğimiz bugünlerde bel altı ipe sapa gelmez asparagas kirli bilgilere karşı uyanık olalım.

Böyle zamanlarda her gördüğümüze, duyduğumuza ve yazılana çizilene itibar etmeyelim.

Akıl süzgecini muhakkak kullanarak bilgi kirliliğini engellemeye çalışalım.

Gemimizi delerek milletimizi azgın dalgalı sularda boğmak isteyenlere prim vermeyelim.

Sözün gümüşlüğünden çok sükutun altın olmuşluğuna itibar ederek ulu orta itici, kırıcı, ayrıştırıcı söylemlerden uzak duralım.

Bu haftalık da bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

 

Yorumlar

(12)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Ali Uygur

4 Eylül 2022 18:24

Eskiden bize yapılamaz gibi gelen teknolojik bir aleti-japonlari kastederek- Adamlar yapmış abi derdik. Bugün ise dünyaya yapılamaz gibi gelen teknolojik bir aleti yapılmış görünce bütün dünya Türkleri kastederek Adamlar yapmış abi diyorlar. Nereden nereye??ALLAH'A hamdüsenalar olsun?

xyz

4 Eylül 2022 14:59

yorumcu abd, avrupa ülkelerinde Hastaneye dahi almıyorlar acil hastası 4 gün sonra alınabiliyor, iyide yapıyorlar ne yaparsan yap yaranamazsıınabd iyi yapıyormuş, şimdi daha iyi anladım

Okır

4 Eylül 2022 14:01

Olıyor bağzen böyle şeyler

Kimsesiz

4 Eylül 2022 13:23

Sayın yazar canım ülkemdeki makam araçları yabancı marka Meclisin tüm araçları Mercedes Audi volvo.babami ışın tedavisi yaptiriyordum makine bozuldu İsveç malı olduğu için onbeş gün yedek parça bekledik.gevur deyip duruyonda kullanma arkadaş o zaman.

Sadık Tunç

4 Eylül 2022 12:53

Makalelerinizi okumaya çalışırım.Akit gibi bir gazetede yazmak kolay değil.Bir tarafta din ve devlet düşmanları,diğer taraftan yalan ve algı tüccarları sosyal medyanın sahtekarları botlar toplar tüm haşeratın okları üzerinizde.Allah yardımcınız olsun

Yasemin

4 Eylül 2022 12:51

Yorumcu yazmış aya gidilmedigini EVET 100 yıldır gidilmemis,20 yılda AYA gittik, uçaklar yaptık otomobil yaptık, bir teknolojik gelişmeyi artık ihraç eder durumdayız, iHA,SİHA TB2 hürkuş Kızılelma sayılamayacak kadar çok.

Mustafa

4 Eylül 2022 12:09

Şimdi yapabiliyormusun?Amerika aya gideli 53 yıl oldu.Türkiye o kadar gelişti güçlendi teknoloji çok ilerledi.Hadi artık aya git desen gidemez.

Ali YASAR

4 Eylül 2022 12:04

Dini İslami yaşayan ülkelerdeki ilmi ve bilimi başarılar tüm dünyanın gözünü yaşatıyor..GULDURDUN BİZİ İSLAMLA YONETİLEN PETROLSUZ ULKELER AC AC AC AÇ AÇ

Uğur

4 Eylül 2022 11:17

Aşağılık ve başarısızlık kompleksine sürüklenen bireyler genellikle üstün yetenekli bireylerdir. Onları kıskanan başkaları onları bir kıskananlar dayanışması hâlinde, bir toplu zorbalık (mobbing) şeklinde hırpalayıp yok etmeye çalışırlar, nasıl ki kıskanç kardeşleri de üstün yetenekli Hz. Yusuf'a yaptılarsa. Ülkeler için de böyledir. Binlerce yıldır yeryüzüne ferman vermiş üstün yetenekli Rumeli ve Anadolu ahalisini ve onun özü olan Rumeli ve Anadolu Türklerini/Müslümanlarını aşağılık ve beceriksizlik kompleksine sürüklemek için her türlü harcama ve nüfuz ajanlığı propagandasını yapageldiler ki üstün yeteneğimizi kullanıp tekrar yükselmekten bizi alıkoysunlar.

Mustafa

4 Eylül 2022 09:40

DR Ali abi yine harika bir yazı geldi. Aşağılık kompleksli oluşumuzu ne de güzel yazmışsın. Böyle müthiş yazılara devam Ali abi

Ali Akben Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle