• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Başkanın aldığı mesaj

01 Temmuz 2018
A


Ali Akben İletişim:

Ey CHP adını millet koyarak çoğunluğu elde edeceğin zannı ile kurduğun ittifak bile seni kurtaramadı. Ne yapsanız ne etseniz bu millet size güvenmiyor ve devletimizi size emanet etmiyor. Seçim öncesi yazdığım makalelerde sebebini uzun uzun bahsetmiş ve bu kafa değişmediği sürece de hayalden öte bir mahsul alamayacağınızı tüm açıklıkla ve samimiyetimle aktarmıştım.

Daha önceleri okurlarımla paylaştığım gerçekliklerde de ifade ettiğim gibi, bu millet birçok meselede ben ne yapacağımı bilirim bilinci ile hareket ederek bu seçimde de yine son sözü söyledi.

 Kem gözlere şiş oldu ve kör eyledi. Dillerini lal eyledi. Akletmeyenlerin de aklını başına getirdi.

Şimdi düşünme ve nerede yanlış yapıyoruz deme zamanı ama kime?

Seçim öncesi İç İşleri bakanımızla kahvaltılı bir programım olmuş ve okurlarımla bu buluşma ile ilgili düşüncelerimi geçen hafta paylaşmıştım. Sayın bakanımız Süleyman Soylu’nun soyadına uygun bir duruşu var. Devlete ve konusuna hakim ve ne yapacağını da çok iyi biliyor. Cesareti de onu bu noktada güçlü kılıyor demiştim.

Çok şükür kazasız belasız seçimleri atlattık. Kötü niyet okuyucuların etrafa yaydıkları yaygaralarını kursaklarında bırakarak bir haftayı da devirdik. 

İçinde bulunduğumuz hafta, Soylu kardeşim, şehit cenazelerine timsah gözyaşçıların katılmamaları hususunda bir karar alarak, “gerginlik ve huzursuzluk oluşumuna müsaade edemem” dedi ve etmedi. 

Meclise ittifak dışı, gizli ittifakla sokulan terör sevici milletvekillerine de haddinizi bilin yoksa ile başlayan bir ihtar ile de yeter artık söz milletin ortak kabulünü hatırlattı.

Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dostlar. Bu cümleyi bir yere yazın ve kulaklara da küpe edin lütfen.

Nedeni çok açık. Ülkemiz yıllardır malum sistemi ile ha bire patinaj yaparak var olan enerjisini boş yere heba etti. Mehteran bölüğü gibi iki ileri bir geri hamle ile bu günlere kadar ancak bu kadar gelişmişlikle geldi. 

Yeni Türkiye bu günden sonra başka bir çıkmaza girip kayaya toslamayacak inşallah.

Yok, koalisyon ortakları, yok bürokratik oligartların ipe un sermeleri, ya da ordumuzun genç subaylarının huzursuzluğu vs. gibi üfürükten hiçbir gerekçe artık bu sistemi kilitleyemeyecek. Ülke hayrına hiçbir gelişmeye de takoz olamayacaktır.

Üst üste yaptığımız seçimlerle sistemin önündeki engelleri bir bir kaldırdık. Sistem tıkır tıkır işlemeye müsait hale geldi. Taşları bağlayarak köpekleri serbest bırakma devirleri tarihin tozlu raflarına kaldırıldı.

Bu aziz millet, piyasaya sürülen binlerce olumsuz algıya rağmen öyle yerinde ve zamanında doğru bir karar verdi ki, tüm dünya şaşkın.

Avrupa, Amerika ve onun yardakçıları neden şaşkın? Yaptıkları ince mi ince hesaplar bu milletin karşı ince hesabı ile alt üst oldu. 

Cahil ve cühela görülen milletin ince hesaplarından elbette seçtiğimiz başkan da dersini alacak. Zaten ilk gece mesajınızı aldım diyerek bu durumu kabul etti.

Yılların kurt politikacısı başkanımız halkımıza mesajınızı aldım dedi ise gereğini de yapacaktır. Yapacağı çok şey var elbette. Nereden başlar bilemem ama başladığında hep beraber göreceğiz.

Reis neden hep kazandı dersiniz?

Gerçekleri görüp yaptığı hamlelerle bu milletin kalbindeki yerini koruması nedeni ile hep kazandı ve ömrü olduğu sürece de hep kazanacak. Bu böyle biline.

Biraz da sağlık

Kaybedildiğinde değeri daha iyi anlaşılan sağlıklı olma hali birçok insanın farkında bile olmadığı bir durum. Bize verilen sağlık nimetinin kıymetini bilebilsek birçok hastalıktan korunmamız mümkün olur.

Günümüz tıbbı insanımızı hasta olduktan sonra ele alıp tedavi etmeye yönelik. Hâlbuki koruyucu hekimlik olarak bilinen ve hastalıklar gelmeden tedbir almaya yönelik bir tıbbımız daha var.

Yürümek hareketli olmak olumlu düşünceler üreterek ruh ve beden sağlığımızı koruyabilmek veya tuzu azaltarak kalp ve böbrek sağlığımıza faydalı olabileceğimiz gibi..

Örnekleri çoğaltmak mümkün. 

Aynı şekilde GDO’lu buğdaydan imal edilen ekmek ve buğday ürünlerini boykot ederek siyez ve karabuğday tercihini günlük rutinimize alabilirsek de hem glüten hem de GDO ürünü zararlılardan korunmuş oluruz.

Alerjik hastalıklardan, kolesterol yüksekliğine; obeziteden kronik yorgunluk halsizlik ve romatizmal hastalıklara, insülin direnci, metabolik sendrom, şeker ve depresyona kadar birçok marazdan kendimizi korumamız mümkün olur.

Dikkat eksikliği, unutkanlık, uyku düzensizliği gibi birçok insanın kaderi olan şikâyetlerden de bu basit ve uygulanması kolay tedbir sayesinde kurtulmak mümkün. Denemeye değer bulduğum bu birkaç tavsiyeyi bugün uygulamaya başlayalım. Ne dersiniz? Bu günlük de bu kadar. Kalın sağlıcakla. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23