• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Ülke muhalefetini arıyor

09 Ocak 2019
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Türkiye’de maalesef muhalefet sorunu var. Ana muhalefet de, yavru muhalefetler de ülke meseleleriyle değil kendi sorunlarıyla meşgul.

Üniversiteler suskun, sendikalar suskun, muhalefet durgun, doğru bildiğini söyleyecek, eleştirecek başka bir güç yok.

İdeolojik olmayı bir pespayelik haline sokmadan, halkın tercihlerine yönelik müdahalede bulunmadan, millet ile siyasi düelloyu seçmeden, milletin hakkını korumak için iktidarı sorgulayan, çamur atmayan, alternatif üreten bir muhalefet yok.

Çatışmalarını rekabete, gerilimlerini verimli diyaloglara, ideolojik önyargılarını nefes açacak projelere ve kutuplaşmalarını demokratik uzlaşmaya dönüştürecek akla, bilgiye ve yeteneğe sahip bir muhalefet yok.

Hak ve özgürlükler temelinde birlikte yaşamayı esas alan, ülkenin zenginliklerine sahip çıkan, bölgemize yönelik işgal ve sindirme politikalarına karşı çıkarak asgari müştereklerden hareket eden bir muhalefet yok.

Yani, iktidarı kendinden başka denetleyecek, hesap soracak, yönlendirecek, etkin ve çözüm üretecek bir yapı, anlayış, bir güç ne yazık ki yok.

Darbecilere, işgalcilere, teröristlere şirin görünmek için uğraşan,  kontrolsüzce, çırpınıp duran, çırpındıkça batan, kaldıkça, eskidikçe, mayalandıkça Türkiye’nin sorununa dönüşen CHP zihniyetinin ülkeye katabilecek hiçbir değeri yoktur.

CHP’nin ana muhalefet partisi olmasından AK Parti ziyadesiyle memnun ve CHP yıllardır AK Parti’nin elindeki en büyük koz durumunda.

Bahçeli suskun, uysal kardeş rolüyle mutlu, MHP liderine itaat meziyetiyle durgun ve yorgun.  

İYİ Parti FETÖ’nün arka bahçesi konumunda, Akşener ödeyeceği diyetlerin hesaplarıyla meşgul.

HDP, PKK’nın maşası olarak çırpınmakla yetiniyor. Vatan diye, bayrak diye, kardeşlik diye bir dertleri, tasaları yok. Hıristiyan-Yahudi’nin aklıyla oturup kalkan, emperyalist güçlerin maşası olarak ülkeyi bölmeye çalışan siyasi piyon konumundalar.

Saadet yönünü şaşırmış, Fatih Erbakan ve partisi bir bilinmeyen konumunda.

Ülkenin ciddi bir muhalefet sorunu, muhalefetin de ciddi bir politika belirleme sorunu var.

Halka, demokrasiye, milli iradeye, akla, mantığa, temel insan haklarına, sağduyuya aykırı olarak yasaklar ve tabularla kendi doğrularını, yaşam biçimlerini devletin tasavvur ettiği yaşam biçimi olarak enjekte eden CHP, statükonun parti lideri Kılıçdaroğlu’nun siyaseti itiraz üzerine kurulu.

Felaket tellallığı, korku tacirliği yaparak milletin gönlüne perde çekmeye çalışan, demokrasimizin olgunlaşması ve geleceğini tehlikeye atmak için gayret sarf eden zihniyetlerden muhalefet olmaz.

Gülistanını çirkinlikler, düşmanlıklar kaplamış, ellerini, ayaklarını çıkar hesapları, hırs ve kinin zincirlediği, gönülleri çalınmış, millet için yürekleri, beyinleri kan, kin, nefretle dolu ve kirli olan azap fırtınalarından muhalefet olmaz.

Kuzu postuna bürünmüş kurtlar olarak dününü inkâr edip hamaset nutuklarıyla gelecek adına dinamizm arama telaşına kapılanlardan muhalefet olmaz.

Halkın yanında olmayanlardan, kültürel yabancılaşmaya uğramışlardan, hırsı aklının önüne geçenlerden, ahlakı yerine hevâ ve heveslerini, vicdanı yerine cüzdanını düşünenlerden, eğri oturup doğru konuşamayanlardan muhalefet olmaz.

Kendi çıkarlarını Türk Devletinin bekası ve Türk milletinin değerlerinin üstünde tutanlardan, milletin kültürel ve moral direncini hiçe sayanlardan, dünyalarında kardeşlik diye bir mefhumu olmayanlardan, yoldaşlıkları menfaatlerin kesiştiği noktada son bulanlardan muhalefet olmaz.

Türkiye değişirken, dönüşürken maalesef muhalefet değişemedi, dönüşemedi. Ekonomisiyle, demokrasisiyle, dış politikasıyla büyük Türkiye’nin maalesef büyük düşünen, vizyonu olan, ufku olan bir muhalefeti olmadı, oluşamadı.

Onun için de AK Parti rahat ve bu rahatlık bazı yanlışları da beraberinde getiriyor. Onun için de halkı karamsarlığa iten yanlışlar yapılıyor, gelişmeler yaşanıyor. Onun için de bütün yük Tayyip Erdoğan’ın sırtına yüklenmiş durumda.

Onun için de gözden kaçırılan küçük detaylar milleti küstürüyor. Onun için de millet yeni arayışlara giriyor, hesap sorma güdüsüyle bileniyor. Onun için de seçim sonrası millet bize ders verdi, nerede yanlış yaptığımızı araştıracağız cümlelerini yeniden duyacak gibiyiz.

Onun için de yarın geç olmadan, ben nerede yanlış yaptım demeden halk dinlenmeli, milletin derdiyle hemhal olunmalı ve çözüm üretilmelidir. Onun için de her ortamda fedakârlık istenen millete her türlü fedakârlık yapılarak sorunları çözülmelidir.

Onun için de iktidar doğru da yapsa onu denetleyecek, doğruluğunu teyit edecek, yanlışlığında ise halka doğruları anlatacak bir anlayışa ihtiyaç var.

Onun için de AK Parti’ye itici güç olacak, plan programlarıyla yön gösterecek, eylem ve söylemleriyle kendine getirecek bir muhalefete ihtiyaç var.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23