• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Terörist ölüyor muhalefet inliyor

17 Haziran 2020
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Terörle mücadelesine kararlılıkla devam eden Türkiye, zulüm ve ihanete aman vermeyen milli karakteri, tavizsiz icra ve ifasıyla Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerini yerle bir etti. 

Kartal-Pençe Harekâtı ile PKK’ya ağır darbe indirilirken, çok stratejik hedefler özel mühimmatlar ile vuruldu. Operasyon büyük yankı uyandırırken, 81 nokta hedefle teröristlerin canı çok acıtıldı.

Milli bekamız üzerinde kumar oynayanlar, milli güvenliğimizi tartışmaya açanlar, tahriklerle sabır ve tahammül sınırlarını aşanlar Türk milletinin boyun eğmeyen kudretiyle tanışıyor.

Hainler sınır içinde veya sınır ötesinde cezalandırılırken verilen mesaj çok net: “Türk milleti menfur eylemelere asla göz yummayacak, melun saldırıları alttan almayacaktır.”

Doğu Akdeniz ve Ege’de de sıcak gelişmeler yaşanırken, Libya’da Arap haçlı ortaklığına karşı kazanılan zaferin acıları dinmeden Ayasofya’nın açılması kararı haçlı dünyasının aklını alırken Türkiye bu operasyonlarla dünya ülkelerine de net bir mesaj verdi: “Bedelini ağır şekilde ödeyeceğiniz bir yanlış ve yozlaşmanın figüranı olmayın.”

Bu harekâtla dosta ve müttefiklere güven, Türkiye’nin karşısına geçmiş bölgesel ve küresel eksendeki güçlere karşı da kararlılık ve caydırıcılık mesajı verildi.

Terörle arasına mesafe koyamayan failleri zor günler beklemekte.

Başka bir ülkede ve gece koşullarında bu harekâtın gerçekleştirilmiş olması, hiçbir sivilin burnunun kanamaması, hiçbir yanlış hedefin vurulmaması operasyonu çok daha anlamlandırıyor.

15 Temmuz gibi bir badireyi atlatmış, ayağa kalkabilir mi diye sorgulanan ordu bugün iki kıtada operasyon yapıyor, yetmedi üstüne Akdeniz’de büyük bir tatbikat gerçekleştiriyor. 

Gerçekten göğüs kabartan dosta güven düşmana korku veren bir Silahlı Kuvvetler gerçeği var ortada. 

Ocak ayından itibaren yurtiçi ve yurtdışı operasyonlarda etkisiz hale getirilen terör örgütü sayısı bin altı yüze yükseldi. Bu tarihi bir rekordur. 

Gerçek şu ki; bu ülkede terör sorunu diye bir meselemiz var ve bu sorun iktidarın meselesi değil bu milli bir sorundur.

Diyarbakır annelerinin kararlı duruşlarıyla bunalan, silahlı kuvvetlerimizin bitirici hamleleriyle tükenme noktasına gelen terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP, provokatif bir yürüyüşe geçti. 

Gerçekçi olmayan, çatışma vaad eden, siyasi ütopyalar içine sıkıştırılmış, PKK hattında ilerleyen bir siyasi parti çözüm üretmek yerine sorun üreten bir yapı olmaya devam ediyor. 

Gaflet ile ihanet, menfaat ile melanet arasında gidip gelen tükenmiş ruh sahipleri yüzlerce yıldır iç içe girmiş iki toplumu birbirinden koparma adına her türlü oyuna başvuruyor. Çözümü öteleyerek, çözümsüzlükte direterek, geleceğimizi karartma adına hep ayak diriyorlar.

Terör biterse kan gölünün içinde saltanat sürenlerin saltanatları da biteceği için bu sorunun çözümünden yana değiller, olmazlar. 

Siyaseti canlı tutmak, siyaseti şiddetin panzehri olarak kullanmak, her şiddet patlamasında, patlamanın faturasını siyasete çıkarmak yerine, siyaset dozunu arttırmak çözüm reçetesidir.  

Toplumun büyük kısmı ülke olarak enerjimizi alan bu meselenin kökten halledilmesini istiyor. Şiddetle iç içe yaşayan bir toplum olmaktan kurtarmak, sevgi bulutlarında dolaşmayı arzuluyor. 

Bir toplumun belli kesimlerindeki sancılar, öteki kesimlerine de acı çektirmektedir. Bir bünyenin yarısı acılar içindeyse diğerinin bu acılardan etkilenmeden mutluluk içinde yaşaması imkansızdır. 

Bölge insanı, bin yıldır birlikte yaşadığı, ortak tarih, ortak kültür ve ortak kadere sahip olduğu Müslüman kardeşi ile huzur ve saadet içerisinde, inancına, diline, kültürüne karışılmadan yaşamak istiyor. Halklar arasında değil ideolojiler arasındaki çatışmalardan kurtarmak istiyor.

Teröristleri inlerinde avlayan silahlı kuvvetlerimizin bu başarısı, terörün bitiş çizgisine yaklaşması terörist sever muhalefetimin içini acıttı. İttifak ortaklarının canını yakan bu kararlılık muhalefetin de canını sıktı.

Bu sorunun kesin çözümü için F-16’ların havalanması, İHA’ların desteği ile saklandıkları mağaralarda kıstırılıp yok edilen teröristler muhalefet partileri CHP ve İP’in liderlerinin içini acıttı, tepkilerine neden oldu. 

Milletimizce memnuniyetle karşılanan askeri operasyon dayatmacı ve inkârcı siyasilerimizin uykularını kaçırdı. Siyasi ortaklık bunu gerektirmektedir herhalde…  

Oysa sorunların üzerine kararlılıkla, korkmadan, bölgedeki halkla bütünleşerek, onları karar süreçlerine dahil ederek gitmek akıllıca olan yoldur. 

Farklılıklar bu toplumun gelişmesinin itici güçleridir. Farklı kimlikleri birleştirici bir yurtseverlik anlayışını hâkim kılma çözüme giden ilk kavşaktır.  

Bu ülkenin mayasını, maddiyat değil maneviyat oluşturur. Bu coğrafyanın birleştirici unsuru Müslümanlıktır, Peygamber sevgisi ve Allah aşkıdır. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Eyup

Bakın hdp bile demiyorum özellikle chp kapatılmadan Türkiyede asla ve asla terör bitmez.

orhan inan

YAZININ HER KELİMESİNE İŞTİRAK ETMEMEK MÜMKÜN DEĞİL.ELLERİNİZE SAĞLIK..PKK VE YANDAŞLARINDAN ÇOK,MİLLİYETÇİ GÖZÜKEN ,DİNDAR GÖZÜKEN,ATATÜRKÇÜLÜĞÜ KİMSEYE BIRAKMAYAN SİYASİLERE NE OLUYOR DA BU YANGINA KÖRÜKLE GİDİYORLAR?.İŞTE BUNU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM..BAZI TARİFLERİ YENİDEN YAPMANIN ZAMANI GELDİ DE GEÇTİ GİBİ..KİMSE OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ GİBİ DEĞİL..ACİLEN BUNLARIN DA GERÇEK NİYET VE İSİMLENDİRİLMELERİ YAPILMALI Kİ,DOST DÜŞMAN AYRIŞTIRILSIN..BU YAPILIR İKEN DE CESARETLİ DAVRANILSIN..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23