--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Saadet saadete erecek

Akif Bedir
Akif Bedir
20

 

Saadet Partisi’nin 30 Ekim 2022 Pazar günü gerçekleştireceği 8. Olağan Büyük Kongresi’nde Genel Başkan adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mete Gündoğan’ın ardından partinin CHP’ye yakınlaşmasından rahatsız olan İlyas Tonguç ya da Saadet Partisi İstanbul eski İl Başkanı Selman Esmerer’in aday olarak çıkabileceği söyleniyor.

Yani, Türkiye siyasetinin bugününün şekillenmesinde istisnai bir yere sahip olan Millî Görüş harekâtını Erdoğan kininden dolayı “İslam düşmanı” CHP’nin emir eri yapan Karamollaoğlu’ndan parti kurtuluyor.

Yani, Saadet Partisi saadete erecek gibi.

Yani, kurumsal yapısı ve kardeşlik gücü zayıflasa da potansiyel bakımından hâlâ çok önemli bir siyasi hareket olan Milli Görüş yeniden siyaset arenasında yön tayin eder hale gelecek. 

Yani, Saadet yeniden milli kimliğine bürünürken meclisi de millileştirebilecek.

Yani, Saadet yürüteceği yeni muhalefet yöntemi, kullanacağı yeni dil, seçeceği yeni politik çizgi ile milletin teveccühünü yeniden kazanabilecek. 

Yani, Saadet konjonktür partisi olmaktan kurtulacak, büyük bir geleneğe sahip önemli bir hareket olduğunu hatırlayacak, temel dinamikleri itibariyle milletin gerçek manada temsilcisi olma yolunda gayretlerini hızlandıracak.

Yani, Saadet her türlü durum ve şarta göre kabuk değiştiren bir parti değil köklü dünya görüşlerine dayanan, toplumla kültürel ve tarihsel bağlar kuran, toplumsal talepleri siyasi programa, siyasi projeye dönüştüren bir parti olduğunu hatırlayacak ve millete de hatırlatacak.

Yani, Saadet Erbakan hocama siyaset yasağı koyanların, hep önünü kesenlerin yanında değil yeniden hakkın ve halkın yanında duruş sergileyecek.

Yani, Saadet millete, cumhurun temsilcilerine karşı her türlü oyunu reva görüp aşağılayan bir zihniyetle aynı potada buluşmak yerine demokrasi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, yargı bağımsızlığı adalet ve huzurun tesis edilmesi, toplumsal barışın sağlanması gibi 84 milyon vatandaşımızın hepsinin arzu ettiği ve hepsinin yüreğini soğutacak temel meselelere yönelecek ve milli muhalefet yaparak “siyasetin cazibe merkezi” olacak.

Erbakan, IMF’yi kovacağım derdi, Erdoğan kovdu.

Erbakan, yerli savunma sanayi derdi Erdoğan bunu yüzde 20’lerden 90’lara çıkardı. 

Erbakan, Taksim’e cami derdi, Erdoğan yaptı.

Erbakan, Ayasofya açılacak derdi, Erdoğan açtı.

Erbakan, başörtüsü yasağı kalkacak derdi, Erdoğan kaldırdı.

Yani Saadet, Erbakan’ın hedeflerini bir bir hayata geçiren Erdoğan’a muhalefet yerine, geçmişte Erbakan’a oynanan oyunların benzerlerini şimdi Erdoğan için vizyona sokan, bu senaryoları yazan, bu oyunlarda figüranlık yapanlara muhalefet edecek, yapılan haksızlıkların, zulümlerin haklılığını onaylamak yerine hakkın tarafını seçecek.

Saadet Partisinin, Millî Görüş hareketinin yeni bir Genel Başkan, yeni bir kadro ve yeni bir söylem ile değişim yaşaması milletimiz için bir ümit ışığı, bir yeni çıkış noktası olacak inşaallah.

Türk siyasetinin içinde bulunduğu kısır döngüde dağılmış, umudunu yitirmiş ve ne yapacağını bilmez bir durumda olan Millî Görüş hareketi yeni genel başkan ile yeniden can suyu bulup küllerinden doğabilir, ülke için yeni bir umut olabilir.  

Siyasi arenada yeni genel başkanın yapacağı politik hamleler ülke siyasetine ivme kazandıracak, Millî Görüş ekseninde yeni açılımların, kıpırdanmaların oluşumunu hızlandıracaktır. 

Siyasi arenada Saadet Partisi’nin yeni lideri, genç ve yeni bir ekiple politik kulvarları zorlaması hem insanımız hem de memleketimizin hayrına olacaktır. Bizler de bu yarışta haktan, hayırdan yana tavır takınanların duacısı oluruz. 

Bu ülkenin egemenlerine karşı “dik” durduğu için ötekileştirilen, küçümsenen, hor görülen, ayağına çelmeler takılan, Erdoğan’la yeşermeye başlayan, meyve vermeye başlayan milli politikalar, dik duruş yeni lider ve ekibi tarafından desteklenebilir, sinerji oluşturulabilir.

Milli muhayyile ve kanayan vicdan dimdik ayaktayken, demokrasi rüzgârı, milli irade dalgası oligarşinin kapılarını döverken, Türk milletinin, İslam medeniyetinin derin uykudan uyanan düşünce ufku, Erdoğan’ın azmi, inancı, gayreti ve engin ufkuyla tedavi olup, yeniden dirilişin sancılarını yaşarken yeni Saadet lideri vakit kardeşlik, birlik, dirlik vaktidir deyip Cumhur’da birlik sağlanabilir, yaşanabilir.

AK Parti, “iktidar rehaveti” denilebilecek bir durumu yaşarken, Saadet tahrip edilen ahlak ve maneviyat için yeni bir soluk, Türkiye için her bakımdan farklı bir perspektif olabilir. 

Meclisin milli olması için Saadet’in mecliste olması elzemdir. Fakat bu mecburiyeti CHP ile kol kola, altılı masa etrafında dolaşarak başarmak imkânsızdır. 

Kongrenin, Türk siyasetine maneviyatçı paradigmayı, ahlak öğretisini ve muhafazakâr kesimin ihtiyaç duyduğu öz güven ile onurlu duruşu hediye eden Millî Görüşün yeniden diriliş ve şahlanışına vesile olması için duacıyız. 

 

Yorumlar

(20)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Ali Hoca

22 Ekim 2022 16:21

Yazıda da belirtilmiş, Erbakan'ın hedef koyduğu her şey Erdoğan tarafından gerçekleştirilmiştir.O zaman neden Saadet ve Yeniden Refah partisi Ak Parti'ye katılmıyorlar? Bana göre cevap, sadece bir partinin genel başkanı olarak anılmak, ya da Erdoğan çekememezligi. Bunlar dünya ile ilgili duygu ve düşünceler.Davaya zarar vermenin vebali ne olacak peki? Bahsettiğim şahıslar,namazli,niyazli kişiler.Bunu nasıl düşünmezler?

Ali Hoca

22 Ekim 2022 16:07

Bu köşe yazısı yazıldıktan sonra,aday olduğunu açıklayanlardan birisi adaylıktan vazgeçtiğini beyan etti. Temel dede de, masa ortağı Bay Kemal gibi demokratik olarak rakiplerini saf dışı ediyor herhalde.Kir atın yanında duran,ya huyundan,ya soyundan demiş atalarımız.

AKINCI=MÜCAHİT

20 Ekim 2022 04:22

CHPKKFETÖLGBTGEZİOLAYLAYRI

Süleyman Sırrı Dinçer

19 Ekim 2022 23:17

Bizim de dualarımız , temennimiz aynı şekilde. Saadet partisi ingiliz işgalinden kurtarılmalı.

A.Yücel

19 Ekim 2022 22:17

İnşallah diyelim fakat Temel hoca da kazanabilir. Saadet aynı hamam aynı tas devam eder. Allah'ın izniyle sayın cumhurbaşkanımız yine kazanacak. Saadet olsa da olmasa da.

Mehmet

19 Ekim 2022 18:19

Senin üstün gece açık kalmış. Pek kazanır.

YA RABBİ

19 Ekim 2022 17:33

ya rabbi kendini başkasına tercih et de iran kazanmasın muhabbetine biz de iran.ı destekleyelim diyenler oldu......işimize bakarız.... 

gözlem

19 Ekim 2022 15:26

inşaallah.... zaten biz sadetten kurtulmuştuk inşallah saadette kara kutulardan kurtulur.

niyetler hayrola

19 Ekim 2022 14:56

saadet köklü bir geleneğin temsilcisi olarak muhalefet yaparken iktidarın yapmak istedikleri ile yaptıkları arasına ince bir çizgi koyabilirse milletin teveccühünü oy patlaması olarak alması süpriz olmaz öyleyse burada kritik bir soru çıkıyor aynı bereketli damardan gelen bir parti olarak iktidarın büyük o damarla büyük türkiyeyi kurma niyetinden kuşku duymayacağına göre (kuşku duyuyorlarsa artık söylenecek söz azalıyor) yoğurt öyle yenilmez şöyle yenilir demeye yoğunlaşıp uslup ve yöntem konusunda çok sert muhalefet yapmalıdır niyet sorgulaması yapması saadete ve ülkemize yarar getirmez bunu yapabilirse masada kalsa bile masaya yön çizen kendisi olacaktır yön diyerek geçmeyelim kapitalist küresel emperyalizm teknolojinin açtığı alanlarda hız duygusuna pencereler acarken artık gizemli alanlar kavramlar oluşturmayı biraz yedege atarcasına benmi senmi kim diyerek meydan okuma aşamasına geçmiştir artık daha net davranacaklar diye de sevinmeyelim çünkü teknoloji ile oluşan kavramların Ben kimim yerim neresi Doğu mu batı mı güney mi kuzey mi diye simgesel tercüme edebileceğimiz durumunun doğumu batımı secenekleriyle azalması insanlığın önüne netlik sınavınıda beraber getirir

Serdar

19 Ekim 2022 14:17

Adil düzen, milli görüş, ağır sanayi gibi programla merhum Erbakan hoca ve dava arkadaşları tarafindan kurulan Milli Nizam Partisinin kapanmasıyla Milli Selamet kuruldu, bunun da kapanmasıyla Refah, onunda kapanmasıyla Saadet Partisi kuruldu. Bu partiler özellikle din ve Müslüman düşmanı CHP zihniyeti ve onlarla aynı çizgideki ateist çevreler tarafından hep düşman olarak görüldü ve her kulvarda engellendi ama hiç bir zaman taşıdığı misyonu terketmedi, çizgisini kırmadı, kimsenin kuklası ve emir eri olmadı. Ancak Temel Karamollaoğlu denilen ne idüğü belirsiz kişi koskoca Milli Görüş misyonunu CHP denilen din ve İslam düşmanının emir eri ve kuklası yaptı. Bunun vebali beyni sulanmış Temel efendiye ve bu partide zerre kadar emeği ve geçmişi olnayan nerden çıktığı belirsiz parti yönetimindeki bazı insan evlatlarına yeter de artar. Yazıklar olsun.

Merhaba

19 Ekim 2022 17:21

Güzel bir özet.

Akif Bedir Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle