--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Karamollaoğlu’nu dinlerken

Akif Bedir
Akif Bedir
33

Habertürk canlı yayınına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AİHM’in skandal Selahattin Demirtaş kararında “karar uygulanmalı” dedi. 

İttifak sorularına ise Karamollaoğlu, “AK Parti’yle ittifak, doğru bulmadığımız politikalarını değiştirmesi şartıyla olur. Biz ilkeler üzerinde duruyoruz. Sanki bizim tabanımız bir yere yönlendirilmeyi bekliyormuş gibi intibaların doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi. 

Karamollaoğlu “Biz her görüşten, her siyasi partiden ve her anlayıştan insanlarla ülkemizin sorunlarını görüşmeye ve çözüm yolları aramaya bundan sonra da devam edeceğiz. Çünkü biz bu ülkenin ve milletimizin derdini, sıkıntısını iyi biliyoruz. Ülkemizin ve tüm insanlığın yaşadığı acıları ta kalbimizde hissediyoruz“ diye devam etti.

Millî Görüş çizgisinde politika yaptığını iddia eden Karamollaoğlu Millî Görüş’ü CHP çizgisine hapsetti. 28 Şubat’ta en büyük Erbakan düşmanlığı yapanları ödüllendirip, İslam ve Müslüman düşmanları ile aynı masa etrafında oturdu ve bir dönem yol arkadaşlığı yaptığı insanlara karşı “eski düşmanları” ile birlikte hareket ediyor. 

Saadet partililerin diğerlerinin ağzıyla AK Partiye ve Reis-i Cumhurumuza saldırıları insanın içini acıtıyor. 

Hz. Ömer ra. “Bir devlet başkanı elinizden Kur’an-ı almayıp, namazınızı engellemiyorsa hakkında çıkan dedikoduların hepsi fitneden ibarettir” buyuruyor.   

Türkiye’yi yine zavallı, gölgesinden korkan, Brüksel’den, Londra’dan, Berlin’den, Washington’dan yönetilen ülke haline getirmek isteyenlerle kol kola yürüyorlar.

Ömrünü terör örgütünün siyasi sesi olmaya harcamış, PKK’lı teröristleri azmettirip, askere, polise pusu kuranlara yardım yataklığa harcamış terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istiyor.

Orduya “satılmış” diyen, Türk askerine “lejyoner” diyen, FETÖ için nöbet tutan, Avrupa’ya ülkemize el koyun diye haber yollayan, vatan hainlerinin, müşriklerin safına geçip milli değerlere düşmanlık edenlerle saf tutmak Hz. İbrahim’e karşı Nemrudun tarafında olmaktır.

Erbakan geçmişte CHP ile koalisyon yaptı ama hiçbir zaman onların hizasına gelmedi, teslim olmadı ve kendi doğrularından taviz vermedi.

Temel reisin Millî Görüş Hareketini gerici, yobaz veya şeriatçı olmakla suçlayan “28 Şubatçılar” ile ortak hareketi parti tabanını yaralıyor ve küstürüyor.

Erbakan markası ile büyük problem yaşayan, mirasçısı olduğunu iddia ettiği Saadet Partisi ve Millî Görüş’ü 3 milletvekilliği için harcanacak bir değer olarak görüp öyle hareket etmesi işgal ettiği makamın gölgesinde ezildiğinin resmidir. 

Bu hükümet CHP’den daha tehlikelidir söylemleri vicdan dışıdır ve bunun millet nezrinde karşılığı da bindelik bir oy oranıdır. Demirtaş, Kılıçdaroğlu ya da Akşener ile Erdoğan’ı aynı kefeye koymak insafsızlıktır. İnsan vicdanını kontrol etmelidir.

Saadet Partisi muhalefetin muhalefeti olursa itibar görür, rağbet bulur. Mecliste olması memleket için hem hayırlı olur hem de hayırlı işlerin yapılmasına itici güç olur. Fakat AK Partiye muhalefet ederek, dün kendi önlerini kesmek için alicengiz oyunları oynayanlarla kol kola girerek, aynı safta yer alırsa kendini, savunduğu değerleri inkâr etmiş olur. 

Dün bu ülkede Erbakan’a etmediği kalmayan yerleşik düzenin beyaz Türkleri bugün Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmek, paçasından tutmak için her türlü numarayı çeviriyor. 

Dün Erbakan’ın her adımını kontrol altına almaya çalışan, partilerini antidemokratik bir zihniyet ve cüretle kapatan bu ülkenin egemenleri, Tayyip Erdoğan’a yapmadıklarını bırakmadılar.  

Erbakan gibi Erdoğan’ı da ötekileştirdiler, küçümsediler, hor gördüler, ayağına çelmeler taktılar, yeryüzünü ona dar ettiler. Erdoğan da Erbakan gibi egemenlerle uzlaşmak yerine “dik” durdu.

Eğilmedi, boyun bükmedi. Erbakan’ın hedeflerine ulaşmak için adım adım ilerliyor, rüyalarını bir bir gerçekleştiriyor. 

Dün Erbakan ağır sanayi diyordu, bugün silahını, tankını, topunu, helikopterini, insansız hava uçağını yapan bir Türkiye var. 

Dün Erbakan’ın Gümüş Motor’da yaptığı ilk yerli araba “Devrim” yerine bugün ilk yerli araba yapılıyor.

Ey kendisini Türkiye siyasetinde kilit bir figür olarak gören Temel Reis… Birleştirmek, kucaklamak için gayret göstereceğinize, bölmek, parçalamak için çaba sarf edecek sonra da Erbakan’ın meşalesiyiz diyeceksin. 

AK Parti’nin üzerine oynayacağınıza CHP’nin yüz yıl boyunca ülkeye yaptığı zulmü anlatın. Ahır yapılan camileri anlatın, ayaklar altına alınan Kur’anları anlatın, çocuklara Kur’an öğreten hocaların hapislere atıldığını anlatın. Şapka takmadı diye asılan din adamlarını anlatın. CHP’nin yanında değil, yerinde mecliste olmak için gayret gösterin.

Sizce Erbakan yaşasaydı kiminle ittifak yapardı? İslam, Müslüman düşmanı CHP ile mi yoksa milli bir duruş sergileyen AK Parti ile mi? 

Sizleri duyamıyorum…

 

Yorumlar

(33)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Yasemin

25 Şubat 2021 07:08

Çok güzel yazmışsınız aynen, zevcesi İngiliz, ACABA diyorum bazen, Lawrence gibi mi ? demekten alamıyorum kendimi. KUTSALIMA KÂBE'MİZE, saldıranlarla beraber,bir de şunu diyorlar, İstanbul sözleşmesi, tamamda, Biz çaba sarfedelim, Bu sözleşme,KADEM, kurulmadan önce Ahmet Davutoğlu tarafından İstanbul'da imzalanmıştır Geçenlerde de imzaladığı bu antlaşma ile Gurur duyduğunu söyledi bir bayanla çıktı İPTAL ettirmiyeceğini söyledi, CHPHDPKK İPFETO DEVA GELECEK partililer, çıkıp iptal ettirmiyeceklerini, söylüyor,adliye önlerinde, açıklama yapıyor, yürüyüş yapıyorlar, gösteriler, gösteriler, saadet ne yapıyor, madem, iptalini istiyor, büyük bir miting yürüyüş NE YAPIYOR, talep edeceğiz ki iptal edilsin, STK'lar, BİZLER de çıkacağız, azınlıklar ÇOĞUNLUĞA UYACAK, çare yok ondan sonra çıkıp konuşamaz saadet hele, HELE BOĞAZİÇİ Üniversitesi olayından sonra, İĞRENÇ görüntü, KUTSALLARIMA SALDIRAMAZLAR, iç yaralayan görüntüden sonra NE DENİR ? desteklediği DİN bilmez,dini, yok.birazfirsat bulunca görmüyor muyuz kardeşlerimizin, türbanına saldırıyorlar.İktidarda olsalar ne yapmazlar, ORTADA İSTANBULİZMİRbelediyesi, birisi karikatür , çizenin ekibini çağırıyor biri KUR AN AZİMUŞŞAN I Türkçe okutuyor Camiye çivi çakmayan İBB Kuşkonmaz Caminin yalı özelliğini kaldırmaya çalışıyor, ADİ MAHLUK, tescilli YALANCI Pinokyo Ekrem LGBT ci Ekrem LGBT birimi açacakmış İBBde ama açamadı halkın tepkisi üzerine İPTAL ettirilmiştir, İSTANBUL halkı daha, modernleşmemiş diyerek açıklamada bulundu itfaiyeci leri önerdi ahlâk sız sekreter yardımcısı basİT kadını unutmadık unutmayacağız türbanlı hanımlara itfaiyeci leri önerdi ahlâk sız sekreter yardımcısı basİT kadını unutmadık unutmayacağız.

Dürüst

10 Şubat 2021 15:36

BENİM KUTSALIM A dokunmasınlar SALDIRAMAZSİN DURACAKSIN KÂBEME SALDIRAMAZSIN DURACAKSIN TURBELERİMİZE SALDIRAMAZSİN DURACAKSIN, Melih BULU ya arkasını dönüp, duranlar, lgbtci ler, DEFOLSUNLAR ÜLKEMDEN ÜNİVERSİTEMİZDEN DEFOLSUNLAR yüksek puan ala öğrencileri türlü, pisliklere, SOKAMAZSINIZ, sözde Akademisyenlerden hesap sorulsun.en başarılı öğrenci başarı, öyküsü olmuyan Üniversite.

Ali Hoca

28 Ocak 2021 13:48

Allah tan umut kesilmez ama, Mevcut yönetimi ile SP nin Zillet itifakindan vazgeçip,milletin tarafinda yer alması pek mümkün görünmüyor. 

Şaban

27 Ocak 2021 23:38

Kininiz aklınızı almış. Öfkenizden adalet ve insaf duygunuzu yitirmişsiniz.  

Başak rumuzu kullanan kadına

27 Ocak 2021 23:02

Attığın iftira ile ilelebed yaşayasın....

saadet seçmenine yanıt

27 Ocak 2021 22:48

Senin deyişinle rte' ye oy vermen halinde ben oradan ayrılırım zaten, Ak Parti ringonun ahırı değildir ve aramıza eşşekleri almaya niyetimiz yok, asiltürk dayıya da söyle varsa yürüsün gitsin işine baksın, hadi bakiym..

ekrem

27 Ocak 2021 22:27

eline diline sağlık

Mustafa

27 Ocak 2021 22:14

Ahmet, önce sen! Yazdıklarına bir bak önce. :)

Nazım KARAMEHMET

27 Ocak 2021 20:34

İnsanın yanlış yerde durması ne kadar kötü.

Hulisi

27 Ocak 2021 19:16

Akif Bedir bugünkü makalesinde Temel Reis e çok dokundurucu yazmış. Allah kalemine ve aklına güç versin.

Akif Bedir Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle