• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Erbakan’ın diliyle cevap

15 Aralık 2021
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Çok kutuplu yenidünya düzeninde önemli bir bölgesel oyuncuya dönüşme fırsatını iyi kullanan, Türk dünyası ve İslam âlemiyle askeri politik bloklar oluşturarak siyasal ve silahlı güç kazanan Türkiye’ye karşı askeri ve siyasi karşıtlık cevap bulamayınca ekonomik abluka başlatıldı.

Dışarıda tezgâhlanan büyük bir oyun var ve içeride büyük fırtınalar kopuyor. Akıl almaz yalan ve kurgularla zihinler aldatılıyor. Süreçte ahlâksız, çirkin pazarlıklar yapılıyor, büyük ihanetler görülüyor.

Ekonomik bulantıyla milletin kafası karıştırılıyor, görüş açısı kısıtlanıyor ve algılar yönetilerek kurgulanan oyun vizyona sokuluyor.

Türkiye’yi yormak, zayıflatmak, durdurmak hatta küçültmek için her yol deneniyor her tür silah kullanılıyor. 

Milleti yıldırmak devleti bölüp parçalamak için kurgulanan bu kirli tezgâhlara, ekonomik operasyona karşı kendi kurumsal, sosyolojik ve ekonomik altyapımızla uyumlu bir çare ortaya konmalı ve bu aziz millete iyice anlatmalıdır.

Uygulamaya sokulan yeni model millete anlatılırken kararlılık vurgusu öne çıkarılmalı, milletin psikolojisini yıpratacak ayrıntılardan uzak durulmalıdır. 

Tüm dünyada bütçe açıkları artmış. 

Pandemiden dolayı yavaşlayan ekonomik aktivite nedeniyle devlet harcamalarını artırmış.

Bütün dünyada enerji fiyatları artmış.

Büyümede çift haneli rakamlar bekliyoruz.

Türkiye yüksek faiz, düşük kur, enflasyon sarmalının içine düşmeyecek.

Malın fiyatı artacak diye raflarına ya da depolarına saklayarak ihtikâr yapanlar varmış.

Denetimlerin çok sıkılaştırılarak stokçuların cezaları ciddi şekilde artırılacakmış.

Cari açığı kalıcı bir şekilde azaltmayı hedefliyoruz gibi açıklamalar artan fahiş fiyatlarla beli bükülen millete masal gelir. 

Yüksek kurdaki dalgalanma, marketlerdeki pahalılık ve mutfaktaki tencere, iktidarı büyük bir sınavla tehdit ediyor. Hükümetin geleceği, ekonomiye endekslenmiş durumda. Kurtulmuş’un tabiriyle “vatandaşın çektiği dertlerden birinci derece sorumlu olan hükümettir.” 

Gülmeyi hepten unutan toplumun yüzünü güldürmezsen sandıkta gülemezsin. Milletin hayatın zorluklarını unutmaya, kahkaha atmaya, rahatlamaya ihtiyacı var. 

Dışarıdan aldıkları talimatla Başkan Erdoğan karşıtlığı üzerine kurulan zillet ittifakı bileşenlerinin her biri bir taraftan saldırıya geçmişken atılacak en doğru adım milletin tenceresinin kaynamasını sağlamak, psikolojisini düzeltmek ve ekonomik model değişiminin kamuoyuna sağlıklı biçimde anlatmak olacaktır. 

Şeytanları öldürmek yerine içimizdeki meleği güçlendirmemiz doğru olandır. 

Sanki ekonomik kriz dünyanın değil bu ülkenin sorunu imiş gibi kriz tellallığı yaparak topluma güvensizlik aşılamaya çalışanlar, yandık, bittik algısı oluşturmaya çalışanlar, bizi çok ağır bir ekonomik bunalım bekliyor hezeyanıyla, uydurma tavsiyelerle hükümet düşmanlığı yapanlara karşı en doğru icraat rahmetli Erbakan Hocamın yaptığı gibi piyasayı rahatlatacak eylem olmalıdır. 

Mesele, doların artması dolayısıyla günlük fiyatlarda dolardan kaynaklı fiyat artışlarının ortaya çıkmış olmasıdır. Burada piyasayı rahatlatacak, vatandaşın sıkıntılarını azaltacak en kolay yol esnaf, dar gelirli ve asgari ücretli kesimlere dönük ciddi düzenlemeler olacaktır. 

Vatandaşın alım gücünü artıracak yani, kamu çalışanlarına, emeklilere, asgari ücrete, işçilere en az doların artış kuru oranında maaş artışı sağlamak, esnaf sanatkârları çok düşük faizli ya da faizsiz kredi imkânlarıyla destekleyerek yüklerini hafifletmek tek çaredir.

Kötülük her zaman vardır ama iyi insanlar tedbirlerini alırlarsa kötülük hâkim olamaz.

Bu süreçte Erbakan’ı, hedefini, uyguladığı modeli ve savaştığı para baronlarını iyi anlatıp halkı diri tutmaya, bu kirli oyuna piyon olmamaya gayret gösterilmelidir.

Erbakan modeli bu milletin kalbini çalan tek modeldir ve hâlâ her ortamda methiyeler dizilen tek dönemdir.  

Esnaf, çiftçi, emekli, memur, işçi, sağcı, solcu, ülkenin bütün renkleri her ortamda, her mekânda Erbakan’a rahmet okuyor, özlem duyuyor, dua ediyor.

Dün Erbakan Hocamın dillendirdiği üretim, ihracat, istihdam hayali icraata geçiriliyorsa bu hem de Hocamın ağzından bu millete iyice anlatılmalıdır. 

Bakın Hocamın ekonomi danışmanı Prof. Dr. Mete Gündoğan yaşadığımız süreci nasıl yorumluyor: “Türkiye, bir avuç elit banker ailenin yürüttüğü 4. nesil savaşın odağına alındı. Türkiye’ye karşı sürdürülen 4. nesil savaşı anlamazsak kaybederiz. Kademeli olarak önce Erdoğan’ı sonra ülkeyi kaybederiz.

Gündoğan, “ABD’nin dünya ile kavgası var. ABD dolar üzerinden tüm dünyayı teslim alma peşinde. İran ve Rusya’ya yaptırım uyguluyor. Çin ile gümrük savaşına girmiş durumda. Avrupa ile hem ekonomik hem de siyasi ilişkileri gerildi. En son olarak Türkiye’yi hedefe koydu. Dolar üzerinden Türkiye’ye savaş açmış durumda.

Yani bu savaşı küresel finans elitleri yönetiyor ve içimizdeki beyinsizler de bir enstrüman. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ansan da bir şey değişmiyor

sürekli ‘faizi kaldıracağız’ şaklabanlığı yapan erbakan sıradan bir yalancıydı.

rafet tunaeri

İnsanların kıymeti ölünce anlaşılırmış.Kefereler karşı birlik olma zamanıdır.İktidarı eleştirin fakat dış güçlerin ağzı ile konuşmayalım.Daha iyi projeler ortaya koyun.Millete faydası olacak her türlü projeyi önce pilot bölge seçerek uygulayalım.Örnek Büyükşehir belediyeleri Başkanlık sistemi ile yönetilir.Neden bir ülkeyi yönetiyormuş gibi icraat yapmıyorlar.Çalışın proje üretin.Üretim yapın yatırım yapın ülke kalkınmasına büyük belediyelerde yardımcı olsun.Kavganın hiç bir kimseye faydası yoktur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23