• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Biden düşünsün

11 Kasım 2020
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Joe Biden ABD tarihinde en yüksek oyu alan ilk başkan adayı unvanıyla (bir başka unvanı da çocuk tacizcisi sapık) başkan oldu. Trump’ı iktidara getiren “müesses nizam” sonunda onun da ipini çekip alaşağı etti.

Dünyanın dört bir tarafında mazlum milletlere “bombalar eşliğinde” demokrasi ihraç eden ABD’de demokrasi tartışılıyor. Günlerdir seçim sonuçlarını açıklayamayan ABD demokrasisi büyük bir itibar kaybına uğradı.   

Basın özgürlüğü diye ülkeleri bataklığa çevirip, nizam vermeye kalkan ABD’de eskiyen başkan Trump’a basın sansür uyguluyor. 

İnsan hakları diye girdiği her ülkede kan ve gözyaşı döktüren büyük şeytan Amerika’da eşekler ve filler silahlanıp meydanlara indi.   

ABD’nin sözde siyasal elitleri ülke demokrasisinde “kalıcı hasarlar”a neden olabilecek gelişmelerden korkuyor. Ülkede müesses nizamın gerçek sahibi Pentagon koruduğu sakinliğiyle aslında mesajını da vermiş oluyor. 

Biden da Trump gibi Pentagon tarafından idare edilecek, şeklen başkan olmaktan öteye geçemeyecektir. ABD’nin ulusal çıkarlarına göre, belirlenen politikalar uygulanacak, kurulu düzen korunacaktır. 

Fox News sunucusu Tucker Carlson, Biden hakkında yaptığı yorumla bu gerçeği okyanus ötesinden de teyit ediyor. Joe Biden’ın aslında var olmadığını söyleyen Carlson, Biden’ın insanların her sabah kahvelerini alan, bundan mutluluk duyan ve hiçbir şeye tepki vermeyen bireylere dönüştürmek üzere dizayn edilmiş bir hologram olduğunu söyledi. 

Carlson “Aslında Joe Biden diye birisinin olmadığı netleşiyor. 1980’li yıllardan tanıyor olabileceğiniz bu kişi gitti, artık yok. Geriye ise tehditkâr olmayan politik bir adayın davranışlarını sergilemek üzere tasarlanmış bir hologram var” ifadelerini kullandı.

Biden’ın ABD Başkanı seçilmesinin ardından ülkemizdeki Amerikan sevdalıları gözlerini Ankara Washington hattına çevirdi. 

36 yıl senatörlük ve 8 yıl başkan yardımcılığı yapmış Biden, koltuğuna oturduğunda ülkemiz için siyasi, stratejik ve ekonomik yansımaları nasıl olacak?

Türkiye’yi yakından tanıyan ve iki ülke ilişkilerinin bazı dönüm noktalarında kritik roller üstlenmiş bir siyasetçi olan Biden’ın Erdoğan’a yaklaşımı değişecek mi?

Türkiye ABD ilişkileri nasıl olacak? 

Yeni dönemde Türkiye’yi neler bekliyor?

Şurası bir gerçek ki, Biden’ın kazanması CHP, FETÖ, PKK ve Yahudi sevdalılarını keyiflendirdi. Beklentileri, umutları, hayalleri uçuk ama ABD “devlet aklı” dünya gerçeklerine göre hareketi elden bırakmayacaktır. 

Kemalist geçinip Amerikan postalı yalayanların, sırtını emperyalistlere dayamaya çalışanların, ABD yankilerinden medet umanların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Çünkü bölgenin istikrar ve güvenlik garantörü olarak Türkiye coğrafi konumu, Türk ve Müslüman kimliğiyle vazgeçilmez konumundadır. 

Türkiye, “küresel güç” olarak dünya sahnesine artık ağırlığını hissettiriyor ve uluslararası platformlarda masada ben de varım diyebiliyor. Suriye, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Libya, Azerbaycan örneklerinde emperyalist güçler başta olmak üzere tüm dünya Türkiye’nin varlığını istemese de kabul etti, etmek zorunda kaldı. 

Biden da Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Ayasofya, S-400, Karabağ, FETÖ kararlarında Ankara’yı kararlılığından geri adım attıramaz, bu durumu istese de kabul edecek, istemese de. 

Biden, Türkiye’nin eskiden olduğu gibi vekâleten yönetilen, emir verilen, yok sayılan ülke değil de artık yenidünya düzeninin kurulduğu masada bölgesel ve küresel bir güç olarak bulunduğu gerçeğini kabul edecek ve alışacak.   

Zamanla Biden’ın da Erdoğan karşısında siyasi mevta olacağını hepimiz yaşayarak göreceğiz. Biden’la hemen her konuda benzer şeyler söyleyen, aralarında politik fark olmayan CHP zihniyetinin hiçleri oynadığı ülkede Biden’ın fark oluşturma şansı yoktur. Türkiye onurlu duruşuyla Biden’a da “dur bakalım” diyecektir. 

Başkan Erdoğan her ortamda ABD seçimlerinde kimin kazanacağını değil, kendi ülkesinin menfaatlerine kafa yoracağını ve başkanın kim olduğu fark etmeksizin Türkiye’nin milli çıkarları doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi. 

Türkiye, Amerika’nın her alanda önünü tıkamaya çalışan, kendisi için zaman zaman dostluk gösteren gizli bir düşman olduğu gerçeğini çok net görüyor ve biliyor.

Hem dostumuz, hem ortağımız, hem de stratejik müttefikimiz olan ama en stratejik meselelerde hasımlarımızın yanında durduğunu defalarca test ettiğimiz ABD yönetimi artık Türkiye’nin icraatlarını, Türkiye ile nasıl mücadele edeceğini iyice düşünüp ona göre fikirler üretip, hamleler yapacak. 

Biden Erdoğan’ı, hamlelerini ve siyasi zekâsını düşünüp, kafa yoracak.

Amerika’da kimin başkan olduğu önemli değil Türkiye’de Erdoğan’ın başkan olarak kalması Beyaz Saray sakinlerinin uykularını kaçırmaya, ayaklarını denk almaya yetiyor da artıyor bile. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

ABD bir sistem devleti zannedildiği gibi başkanın fazla yetkisi yok .  

Sahin

Bahsettiginiz gibi Biden bukadar degersizse yandaslar niye yas tutuyor. 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23