• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

İsrail’i açık açık tehdit ettiler: Sabrımız taşmak üzere

Yeniakit Publisher
2019-12-08 18:30:00 - 2019-12-08 18:31:28
İsrail’i açık açık tehdit ettiler: Sabrımız taşmak üzere

Hamas'ın silahlı kanadı İzzedin el-Kassam Tugayları, terör devleti İsrail'in bölgedeki skandal girişimlere ilişkin çok sert bir basın açıklaması yaptı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzedin el-Kassam Tugayları, Siyonist İsrail rejiminin Mescid-i Aksa'ya karşı saldırılarına gösterdikleri sabrın uzun sürmeyeceğini açıkladı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Mescid-i Aksa'daki son saldırılar, provokasyonlar, ibadet edenlere ve cami cemaatine yönelik tehlikeli uygulamalar, ateşe benzin dökmektir. Bu adımlar, işgale (İsrail) karşı bir öfke patlamasının ayak sesleri ve sebebidir." değerlendirmesinde bulundu.

Ebu Ubeyde, "Saldırıların devamında tamamen siyonist düşman sorumludur. Ancak bizim sabrımız taşmak üzeredir." ifadelerine yer verdi.

Siyonist Haliba Hareketi lideri Haham Yehuda Glick'in de bulunduğu 62 Yahudi, 3 Aralık'ta, 60 Yahudi de 4 Aralık'ta işgal altındaki Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail polisi korumasında baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin egemenliği ihlal ediliyor

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar; işgalci İsrail rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Daha önce Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin izni dahilinde Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden Yahudiler, 2003'ten bu yana Vakıflar İdaresinin egemenliğini ihlal eden Siyonist işgalci İsrail'in tek taraflı kararı çerçevesinde polis eşliğinde Müslümanların kutsal mabedine giriyor.

Siyonist İsrail güçlerinin bu tek taraflı kararını tanımayan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğini ihlal edici bu tür girişleri baskın olarak nitelendiriyor.

İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nevzat

Sizden bir cacık olmaz

ali

bu kahraman vatansever filistinlilere destek vermeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23