Hurafe skandalı! Hz. Cebrail'e "dekolteli kadın" tasviri
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Süleyman Çelebi tarafından Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.s.) için yazılan "Mevlid-i Şerif"teki hurafe dikkatlerden kaçmadı. Kitabın kapağında Hz. Cebrail (a.s) kadın olarak tasvir edilmiş.
YENİAKİT.COM.TR ÖZEL HABER
Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.s.)'in doğumunu ve hayatını anlatan "Mevlid-i Şerif" eseri hurefelerle resmedilmiş kalıplara basılmış.
Yıldırım Beyazıt zamanında Divan-ı Hümayûn Hocası olduğu, sonra da Bursa Ulu Camii'ne imam tayin edilen Süleyman Çelebi, tarafından "Mevlid-i Şerif" hurafelerde ve tahribatlarda nasibini almasına rağmen günümüze bozulmadan ulaşmıştır.
Hz. Cebrail (a.s) "dekolteli kadın" olarak resmedilmiş
"Mevlid-i Şerif" eserinin dış görselinde yer verilen hurefe dikkatlerde kaçmadı.
Dinimizce tasvirleri uygun olmayan Hz. İbrahim ile oğlu Hz. İsmail'in görsellerinin yanında Hz. Cebrail'de "dekolteli kadın" olarak resmedilmiş.
