• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DR. İhsan Şenocak: Kadınların anne olması engelleniyor

Yeniakit Publisher
2020-03-08 10:38:00 -
DR. İhsan Şenocak: Kadınların anne olması engelleniyor

Akit’e konuşan Fıkıh Doktoru İhsan Şenocak, 8 Mart bahanesi ile çeşitli provokasyonlara imza atmaya hazırlanan sözde kadın savunucusu çevrelere eleştirilerde bulundu.

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

 “8 Mart Dünya Kadınlar Günü; terk edilen, evinde yalnızlığa mahkum edilen kadını yılda bir defa hatırlama günüdür” diyen. Şenocak, “Buna karşın İslam, kadını ailenin merkezi olarak görür. Evin asıl sahibi annedir. Batı’da bir kadının yüzünde çizgiler arttıkça değeri düşerken İslam’da ise yaşlandıkça değeri artar, gözlerde kıymeti büyür” ifadelerini kullandı.

Annelik hakkı ödenemez

Peygamber Efendimizin şu hadisine dikkat çeken Şenocak, şunları anlattı: “Sahabeden birisi, Kâbe’de annesi sırtındayken tavaf ediyordu. Tavaftan sonra Efendimiz (SAV)’ın yanına geldi. ‘Ben topal bir halde, annem sırtımda onu tavaf ettirdim. Acaba annemin hakkını ödedim mi?’ diye sordu. Efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: ‘Hayır. Onun karnında iken atmış olduğun bir tekmeden dolayı hissettiği acının karşılığını bile ödeyemedin.’

Anne cennetin vesilesidir

İslamiyet’te annenin cennet vesilesi olduğunu vurgulayan Dr. İhsan Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dinimiz İslam kadın ile erkeğin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu 15 asır önce söylemişti. İslamiyet’te kadına verilen değer bir günle kısıtlanamaz. 8 Mart aslında Batı’nın kadına yapılan zulmü tescillemesidir. Yani yılın bütün günlerinde ezilen, istismar edilen kadına sadece bir gün ‘İnsan gibi muamele görmeye layıksın’ demekten ibarettir.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Çevik: Aile “Devlet” demektir

8 Mart’a ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik de, “8 Mart feminist terör örgütleri tarafından ‘kadın istismarı’ günü haline getirildi. Bu çevreler ahlaksız, imansız, ve ailesiz bir Türkiye oluşturmayı hedefliyor. Biz eğer ailemizi koruyamazsak devletimizi hiç koruyamayız” dedi. 8 Mart bahanesi ile eşcinsel sapkınların da meydanlara ineceğini vurgulayan Çevik, şöyle devam etti:

Eşcinsellik terörden beter

“Sözde kadın savunuculuğuna soyunan feminist çevreler mutlaka ama mutlaka terör örgütü kapsamına alınmalı. Batı’nın finansmanıyla ülkemizde faaliyet gösteren bu yapıların tüm mal varlıklarına el konulmalı. Bunlar PKK ya da FETÖ terör örgütlerinden çok daha tehlikeli. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği zırvasıyla neslimizi sapkınlaştırarak cinsiyetsizleştirmeyi amaçlıyorlar. Artık bu savaşa dur dememiz lazım. BM ve TBMM’de daimi Aile Hakları Komisyonu kurulmalı. Anayasamızın 41. Maddesi işletilerek eşcinseliği savunanlar da yaşayanlar da cezalandırılmalı. 15 Temmuz’da derdest edilen hainler küresel şer güçlerinin desteği ile aile yapımızı yok etmek istiyor. Tehlike düşünüldüğünden çok daha ciddi boyutta.”
Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23