• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Diyanet uyardı: Alkol satışı yapan marketlerden kurbanlık almayın

Yeniakit Publisher
2019-08-08 19:07:00 -

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, kurban ibadetini yerine getirecek Müslümanlara bazı uyarılarda bulunarak şöyle konuştu: "Kurban ibadetini yerine getirecek kardeşlerimiz, alkol satışı yapan marketlerden kurbanlık alışverişi yapmamalı."

 Taha Emre Özdemir  Ankara 

Yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Kapukaya, kurban ibadetini yerine getirecek Müslümanlara bazı uyarılarda bulundu.

"Duyarlı bir Müslüman Allah'ın yasakladığı alkolün ya da haram maddelerin satıldığı bir yerden alışveriş yapmaz." diyen Kapukaya, "Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur: 'Ey iman edenler. Şüphesiz ki içki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçınarak uzak durun ki feraha eresiniz." ifadelerini kullandı.

'Müslümanlar ticarette dikkatli olmalı'

Müslümanlara, kurban alışverişinde alkollü satış yapan bazı zincir marketlerden uzak durmaları tavsiyesinde bulunan Kapukaya, şunları söyledi:

"İnsanlar, Cenab-ı Hak'kın kaçının dediği bir yerden alışveriş yapıyorlarsa bu doğru bir tercih değildir. Tabii ki kurbanlık alışverişi için de doğru bir tercih değildir. Müslümanların kurban alışlarında buraları tercih etmemeleri gerekir. Müslümanların Cenab-ı Hak'kın yasakladığı bir şeye parasal anlamda destek olmaması lazım. Her Müslüman ticarette dikkatli davranarak temiz ve düzenli olmalı."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Aytekin

Diyanet olarak sizde Alkol den kesilen Vergilerden ödenek almayın. Hadi göreyim sizi.

Abdülkerim bin Aziz

...Kestiği kurbanın 4'te 3'ünü dağıtan peygamberden, kestiği kurbanın %99unu,%100ünü derin dondurucusuna dolduran ümmetin yaptığı şey kurban değil, yıllık et ihtiyacını karşılama bayramıdır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23