• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
TÜM YAZILARI

Oyun içinde oyun!

25 Mayıs 2018
A


Yavuz Bahadıroğlu İletişim: [email protected]

Türkiye’yi darbe denemeleriyle dize getiremeyen şer güçler, uzun süredir ekonomik ablukalarla dize getirmeye çalışıyor.

Döviz dizginlenemiyor. Merkez Bankamıza faiz artırımına gitmesi için müthiş bir baskı var. Böylece hem Türkiye kıskaca alınacak, hem de faizle mücadele eden Cumhurbaşkanımız etkisizleştirilecek…

Bu oyun tutar mı? Bir süre için evet, ama hiç tasa etmeyin: Sonu selâmettir. Tabii bazıları küçük kayıpları göze alamayıp baskılara boyun eğecek ve “Amerikan rüzgârına kimse dayanamaz” diyenlerin safına geçip, düne kadar yere-göğe sığdıramadığı iktidarı eleştirmeye başlayacak…

Zayıf halkalar her ülkede vardır. Bunlar da bizim zayıf halkamız. Ancak şunu bilsinler ki Türkiye her türlü rüzgâra dayanabilecek kuvvettedir. En bitik döneminde Çanakkale’ye dayanan Müttefiklere teslim olmayan Türkiye bugünkü şer ittifaklara da teslim olmayacak.

“Amerikan rüzgârına kimse dayanamaz” diyenlere, ayrıca, “Hiç kimse Nemrut’un rüzgârına dayanamaz” diyenleri hatırlatmak isterim.

Bir zamanlar bunu Hz. İbrahim’e söylediler: “Mücadeleden vazgeç! Hiç kimse Nemrut’un rüzgârına dayanamaz!” 

Nemrut hem çok zengin, hem çok büyük, hem çok güçlüydü; serveti, şöhreti, modern silahlarla donatılmış orduları vardı. Onu dinlemeyen yok olurdu!

Öyle mi oldu peki?..

Hz. Musa’ya da benzer şeyler söylendi: “Hiç kimse Firavun’un rüzgârına dayanamaz: Gel artık inat etme!” 

Firavun da hem çok zengin, hem çok büyük, hem de çok güçlüydü; onun da serveti, şöhreti, modern silahlarla donatılmış orduları vardı. Onu dinlemeyen yok olurdu!”

Öyle mi oldu sahi?..

Son Peygamber Hz. Alişan Efendimiz’e de önerilmişti: “Hiç kimse Ebucehil’in rüzgârına dayanamaz!” denmişti: “Ebucehil hem çok zengin, hem çok büyük, hem de çok güçlüdür; serveti, şöhreti, modern silahlarla donatılmış orduları var. Onu dinlemezsen, seni yok eder!”

Dinlemediler, ama yok olmadılar!

Gerçek şudur: Allah’ın yok etmediğini hiç kimse yok edemez!

Sözde “ileriyi gören”ler, sözde “ince hesap”çılar Osman Gazi’ye dediler ki: “Bizans’ın rüzgârından kendini sakın. Üzerine bir eserse, seni de savurur, aşiretini de! Sakın bulaşma, İmparatorun sözünden dışarı çıkma.”

Osman Gazi, “Tevekkeltü Alellah” dedi, inançlı bir avuç arkadaşıyla çevresindeki Bizans kalelerini bir bir aldı ve kısa süre içinde “devlet” oldu.

Orhan Gazi, Rumeli’ye geçmek isterken dediler ki: “Gemiler olmadan bu iş olmaz, Rumeli fethini aklına bile getirme!”

Bu tür telkinlere kapılmadı. İlk Rumeli Seferi’ne oğlu Süleyman Paşa’yı gönderdi. Süleyman Paşa ağaçlar kestirip birbirlerine sarmaşıklarla bağlatarak yaptığı ilkel kırk salla karşı kıyıya, Gelibolu tarafına geçti. İlk karşısına çıkan Bizans kalesine girmek için yol ararken, meydana gelen deprem (deprem görüntüsünde yetişen İnayet ve Rahmet) kale duvarlarını yerle bir etti. Osmanoğulları, kolayca kaleyi fethettiler. Böylece, Balkanlar’da kök salmaya başladılar.

Sultan İkinci Mehmed’e dediler ki: “Bizans’ın kalın ve yüksek surlarını yıkacak top icat edilene kadar beklemezsen, orduların surların önünde yok olur, sen de padişahlığından olursun.”

Dedi ki: “Bizans’ın kalın surlarını yapacak topu icat edecek zenaatkâr benim, Bizans’ı yıkacak Hünkâr (hükümdar) da benim! Ya ben Bizans’ı alırım, ya Bizans beni!”

 Gitti ve aldı.Korkmayın, “güç” her şey demek değildir. Yüreğinizi ve emeğinizi koyar, elinizden geleni de yaparsanız, rahmet ve inayet tecelli eder. O zaman devlet olunur, Bizans alınır, Hilafetle (Yavuz) buluşulur.

Amerika’nın “A planı”, “B planı”, belki de “C planı” varmış. Vaktiyle Kunuri’de, (Kore=Amerikan ordusu Türk Tugayı tarafından kurtarılmıştı) Domuzlar Körfezi çıkartmasında (Küba) ve Vietnam’da şaştığı gibi, planları yine şaşabilir. Ama Allah’ın öyle planları var ki, asla şaşmaz!

Son sözüm şu: “Vicdanlı insan”, parasal gerekçeleri vicdanının önüne geçirmeyen insandır. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23