• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Prof. Dr. Ömer Özyılmaz
Prof. Dr. Ömer Özyılmaz
TÜM YAZILARI

Öncesi ve sonrasında CHP(2)

07 Nisan 2017
A


Prof. Dr. Ömer Özyılmaz İletişim:

1920’li yılların başında CHP adını alan bu zihniyet, asıl kimliğine İnönü döneminde ulaşmıştır. CHP, İnönü’nün Milli Şefliği döneminde, yaklaşık bir asırdan beri hedeflediği bütün imkânları elde etmiş ve Milletimizi madde ve manada inim inim inletmiştir. Halkımız o dönemi çok iyi bilmektedir.

1950’de demokrasiye geçildiğinde ve sonraki her seçimde halkımız, bir asırdır canına okuyan, inancına ve dünya görüşüne açıktan kasteden, pek çok İslam bilgin ve mütefekkirini, adil olmayan mahkemelerinde yargısız infazlarla katleden, sürgün eden ve olmadık cezalarla cezalandıran; darbe yapıp devlet adamlarını öldüren, Osmanlıyı yıkan bu CHP’ye, bir Osmanlı tokatı atarak gerekli dersi vermiştir. Vermeye de devam etmektedir ve sanki geçmiş devlet yöneticilerinin hakkını almıştır, halen de almaktadır. 

1950’li yıllarda, milletiyle bütünleşen Menderes ve arkadaşları başarıdan başarıya koşmuşlardır. Millet onun döneminde rahat nefes almaya başlamıştır. Ancak o dönemde devlete her şeyiyle hâkim olan CHP, 10 yıl boyunca Menderes Hükümetinin elini kolunu bağlamak ve onu çalışamaz hale sokmak için bütün gücüyle çalışmıştır. Yalan ve iftira makinesiyle elinde bulundurduğu basın ve devlet gücünü harekete geçirmiş, darbe yapmış ve halkıyla bütünleşmiş hükümeti alaşağı etmiştir. CHP’nin o dönemde uydurduğu yalan ve iftiralardan sadece üç tanesine bakalım:

1- Demokrat Parti Hükümeti, üniversiteli gençleri önce öldürdü; sonra kesip, doğrayıp kıyma makinesinden geçirdi, iftirası,

2- Bebek ve köpek davası, iftirası,

3- Başbakan Menderes ve Hükümetin bütün üyeleri, yanlarında 12 uçak dolusu altınlarla yurtdışına kaçarken yakalandılar, iftirası. Ve benzerleri, bu tür iftiralar çoktur.

Değerli kardeşlerim, bunların hepsinin iftira ve yalan olduğu açık olmasına rağmen, hem bir zihniyet, hem de bir parti olarak CHP bunları yaymaktan asla geri durmamıştır. Daha sonra benzer iftira ve yalanları, kripto CHP’li olan Demirel’i de yanına alan bu CHP, Rahmetli Özal’a da atmıştır. Kripto CHP’li Demirel, derin devlet ve CHP birleşerek rahmetli Erbakan’a daha büyük iftiralar attılar ve 28 Şubat Post Modern darbesini birlikte gerçekleştirdiler. Osmanlıdaki gibi, Cumhuriyet döneminde yapılan bütün askeri darbelerin arkasında da CHP vardır.

Daha önce, bir buçuk asırdır başarıyla yaptığı ve dolayısıyla hem hükümetleri ve Osmanlı Devletini yıktığı, hem de Genç Cumhuriyetimizin halkıyla bütünleşip gelişmesini engellediği gibi, şimdi de aynı oyunların, Ak Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılmasını istemektedir. Onun demokratik yollarla ya da 2008 öncesi askeri darbe teşebbüsleriyle, daha sonra ‘gezi kalkışması’ ve ‘17-25 Aralık hukuk darbesiyle yıkılamayacağı anlaşılınca, zaten uzman olduğu iftira ve yalan makinelerini çalıştırmaya ve hükümetle Cumhurbaşkanını halkın gözünden düşürmeye gayret etmektedir.

Bütün bunlardan eli boş dönen CHP, FETÖ’yü maşa olarak kullanan iç ve dış birtakım güçlerin desteğinde 15 Temmuz kanlı askeri darbe girişiminden, kendi lehlerine sonuç beklediler. Ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri ve onun arkasında saf tutan bu büyük millet, bu oyunu da bozdu ve suratlarına çaldı.

Şimdi Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi referandumunda, kuruluşunda kendisine kuluçka görevi gören Batılı pek çok devletin desteğini de arkasına alan CHP, PKK, FETÖ, DHKP-C ve benzeri örgütlerle beraber ‘hayırcıları’ oynamaktadır. 

Ancak bu aziz millet, 16 Nisan Referandumu dolayısıyla, 1950’deki gibi, hatta daha büyük bir ders verecek ve bu CHP’nin artık miadının dolduğunu ve işe yaramazlık raporunu ilan edecektir. Çünkü bu CHP, Türkiye’nin en yaşlı, en tutucu ve en gerici partisidir. Değişime, gelişmeye, ilerlemeye; Ülkenin maddeten ve manen kalkınmasına sürekli karşı durmuştur. Üretken olamadığı için de Ülkemizin en sorunlu partisi durumundadır. CHP, hem kendi içinde çok büyük sorunlar, ayak oyunları, fırtınalar, kavgalar, hatta bölünmeler yaşar, çünkü asla birbirlerine karşı sevgi, saygı ve güven beslemezler; hem de Milletimizle sürekli kavga halindedir. Milletimizin inancı, tarihi ve kültürüyle sürekli kavgalıdır ve tarihi boyunca da onu unutturmak, yozlaştırmak ya da yok etmek için bütün gücüyle çalışmış bir partidir.

16 Nisan Referandumu dolayısıyla, herkesi CHP’ye, 1950’deki gibi, hatta daha büyük bir ders vermeye ve bu CHP’nin artık miadının dolduğunun ve işe yaramazlık raporunun verilmesine katkı sağlamaya çağırıyorum. Bu çalışmayla aynı zamanda, Ülkemizi hem madde, hem de mana planında kalkındıran, Yeni Türkiye’nin kuruluş çalışmalarını yürüten Ak Parti’ye ve özellikle Sn. Cumhurbaşkanı’mız, Reis’imiz Erdoğan’a destek olunacağının da asla unutulmaması gerektiğini hatırlatıyorum.

KUTLU YÜRÜYÜŞ, İNŞAALLAH HEPİMİZ İÇİN HAYIRLAR GETİRECEKTİR.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23