--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

PISA’da laikler nal topladı

Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
0

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, köklerden geleceğe parolasıyla köklerimize ve medeniyet değerlerimize uygun bir eğitim modeli olma iddiası taşıyor. 

Bakan Yusuf Tekin, bin yıllık bir medeniyetin mirasçısı olduğumuzu, öğrencilere İslamî değerleri benimsetmek istediğini her vesile ile tekrarlıyor. 

Doğru olanı yapıyor.

Zihni devşirilmiş Batıcılar, Bakan Tekin’e sataşıyorlar:

“Laik eğitim, gerici eğitime son.”

Laikliğin beşiği Fransa. 

PISA ölçümlerinde laikçiler hezimete uğradı.

Fransa matematikte 458 puanla 29. 

Okuma becerilerinde 456 puanla 23.

Fen bilimlerinde 484 puanla 21.

Türkiye fen bilimlerinde 494 puanla 13.

Matematikte 462 puanla 23.

Okuma becerilerinde 472 puanla 14.

Türkiye, laikçilerin özendiği Fransa’yı üç alanda da geçti. 

Laik Fransa PISA’da nal topladı. 

İki de bir laiklik istismarı yapan, Eğitim İş Başkanı Kadem Özbay’dan iki güne bir eğitim laik ve bilimsel olmalı demeçleri alan, “Gericilik ve açlık kıskacı” diye manşet atan Cumhuriyet utandı mı dersiniz?

Sanmam. Zihni devşirilmiş, medeniyet değerlerimize düşman sol ve Cumhuriyet simsarıdırlar, laiklikten geçinirler, laiklik ekmek tekneleridir.

PISA’da laik Fransa krallıkla yönetilen İngiltere’den geri kalmış…

Anayasası “Im Namen Gotes” (Allah’ın adıyla) yazan Almanya’ya geçilmiş…

Başkanları İncil’e el basarak yemin eden Amerika’nın çok gerisine düşmüş…

Şinto dininin en yüksek otoritesi olan İmparatorla yönetilen Japonya, OECD ülkeleri birincisi olmuş, Fransa’ya kat kat fark atmış…

Laiklik simsarları bunları ne duyar ne görürler. 

Örnek gösterdikleri Fransa’nın Türkiye’ye geçildiğini görmek istemezler.

Milli, manevî değerleri öğretelim diyenlere “gerici” derler. İlerici zannettiklerinin geride kaldığını fark etmezler, ideolojik kördürler.

Belçika, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İspanya, Yunanistan’ın kralları var. Krallıkla yönetilen İngiltere, Belçika, Hollanda; laik Fransa’yı geçer. Laikçiler, laiklik eğitimin verimsizliğini fark etmezler.  

İtalya’nın papası var. 

İdeolojik at gözlüğü takan “laikçiler” papanın söz sahibi olduğu ülkeye gerici demezler. Ruhlarına sinen aşağılık kompleksi buna manidir. 

Bütün öfke ve kinleri, Müslüman milletimize ve dünyaya meydan okumuş, Yemen’den Viyana’ya, Sudan’dan Kırım’a at sürmüş, dünya devleti ve medeniyeti kurmuş atalarımızadır. 

Necip Fazıl, aşağılık kompleksine sahip devşirilmiş aydınlara şöyle demişti:

Zamanı kokutanlar mürteci diyor bana.

Yükseldik sanıyorlar, alçaldıkça tabana!

Zaman korkunç daire, ilk ve son nokta nerde?

Bazen geriden gelen yüz bin devir ilerde!”

Büyük Selçuklu veziri Nizamülmülk, 1067’de Nizamiye Medreselerini kurdu. Müslümanlar bütün ilim sahalarına hâkim oldular. Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar medrese sistemini geliştirdiler. Devleti yönetecek büyük insanları medreselerde eğittiler. Selçuklu ve Osmanlı asırlarca medresede eğitilmiş insanlar tarafından yönetildi.

Tarih yapmış ve tarih yazmış atalarımız Batılı devletlere meydan okudular. Hiçbir zaman Batı’dan kanun ve eğitim modeli dilenmediler, laiklik ithal etmediler. İhtiyaçları da yoktu.

Türkiye, Batılı ölçüde laik falan da değil.

Laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

Devlet, Cumhuriyet tarihi boyunca din işlerinden hiç elini çekmedi. Diyanet’i kurdu, memurlar atadı, onlara emirler yağdırdı.

Memur, emir alan demektir.

Avrupa’da papazlar devlet memuru değildir. Kilise yönetimi özerktir. Katolik kilisesinin başında devlet başkanı Papa vardır. Protestan kilisesinin Sinod denilen meclisi vardır, meclis başpiskoposu seçer, kiliseyi o yönetir.

Diyanet İşleri Başkanı memurdur, devlet başkanı tarafından atanır.

Ertuğrul Gazi, Söğüt’te beylik kurduğu zaman Şeyh Edebali Söğüt’e geldi, tekke açtı, medresede eğitim vermeye başladı.

Orhan Gazi, İznik’i fethettiği zaman oraya büyük bir medrese inşa etti.

Fatih, İstanbul’u fethettikten sonra Sahn-ı Seman Medreselerini kurdu.

Kanunî, Süleymaniye’yi inşa ettirdikten sonra Süleymaniye Medreselerini açtı.

Medreselerde Kur’an, hadis, tefsir, fıkıh, siyer gibi dinî ilimlerin yanı sıra hendese, matematik, kimya, tıp, astronomi, edebiyat okutuldu. 

Medeniyet değerlerimizi yeniden keşfetmeli, Batı’dan devlet ve eğitim modeli ithal etme zilletinden vazgeçmeliyiz.

Bu millet asırlarca tarih yaptı ve tarih yazdı.

Köklerimizi keşfettikçe istikbali fethedeceğiz.

Fransa’yı geçtik; İngiltere, Amerika ve Japonya’yı da geçeceğiz.

Yorumlar

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış

İlk yorumu siz yazın — yukarıdaki formu kullanabilirsiniz.

Ali Erkan Kavaklı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle