• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Müşrik asrın tarzına değil, Allah’ın farzına uyacağız

15 Ocak 2020
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

Müslümanlar olarak müşrik asrın tarzına değil, Allah’ın farzına uymakla mükellefiz. Her Müslüman vahyin sabahına uyanacak. Allah’ın katında müşrik asrın tarzına değil, Allah’ın farzına uyan kazanacak. Müşrik asrın tarzı dediğimiz şey Allah’tan başkasına yakınlık. Allah’ın farzlarını ihmal ve ihlal ise imanda kırgınlık, dinden uzaklık!

“Onlar, kendileri için izzet/kuvvet ve şeref (kaynağı) olsunlar diye, Allah’tan başka ilâhlar edindiler.” (Meryem Sûresi/ 81)

Aklın yolu değil, vahyin yolu birdir. Allah’ın vahyisiyle çelişen ve çatışan her ne varsa hayatımızı zehirleyen kirdir. Zaman içinde anlarımız anlarımızı şahidliğe çağırıyor. Batının topraklarımıza ihraç ettiği putlarla mutlu olacaklarına kendilerini inandırmış olanlarımız da modernizm, moda deyip bağırıyor. Batının ülkelerimize ihraç ettiği modernizm, moda putlarıyla mutlu olacaklarına inanmış olanlarımız kendilerini kaybeder. Modernizm ve moda putlarını kaybetmeyi başaranlarımız da kendilerini bulur. Batıda putlaştırılan akıl, şehvet ve şöhret, kaybedilen kalplerimizin boşluğuna düşüyor. Müslüman anne ve babaların evladları her gün batıdan gelmiş veya getirilmiş olan birkaç tane yeni putu paylaşıyor. Allah’ın farzından ferağat edip tarzın atmosferine giren Allah için değil, sahte ilahlar için yaşıyor. Rabbimiz farzı adres gösteriyor:

“Bu, bizim indirdiğimiz ve (hükümlerini) farz kıldığımız bir sûredir. Düşünüp öğüt almanız için onda apaçık âyetler indirdik.” (Nur Sûresi/ 1)

Allah’ın farzına tutunan münevverdir. Allah’ın farzını bırakıp beşerin tarzına yapışan kendini devirendir. Hayatınızın ne kadar değerli olduğunu öğrenmek istiyorsanız, Allah’ın farzına ne kadar değer verdiğinize bakın. Kalbinizin kırıldığı yerde cesaretiniz şaha kalkmıyorsa siz de tarzın suikastına uğrayanlardansınız. Kalp kırmamak hem sultanlık ve hem de Süleyman’lıktır. Kırılan kalp karıncanın da olsa sevgiyle tamir etmek Lokman’lıktır!

Dereler gibi akan haramlara kayalar gibi cevap vermiyorsanız, müşrik asrın tarzına kapılmışsınız demektir. Hayâ örtüsü olmayanı, başörtüsü dindar yapamaz. Tedricen farzdan tarza yuvarlanıyoruz. Dünkü mücadelemizde adı “Tesettür” idi. Daha sonraları “Başörtüsü” oldu. Daha sonra “Türban” oldu. Şimdilerde ise ismi “Moda” oldu. Artık defileleri bile yapılıyor. Farzdan tarza geçtik. Allah’ın rızasını değil, küresel firavunların rızasını seçtik. “Eğer hak ile meşgul olmazsan, batıl seni işgal eder...” Kalbinizi ve sesinizi imanla yumuşatmamışsanız, müşrik asrın tarzında azmaya mahkûm olursunuz.

Bir ülkede çıplaklık kültürü ödül alıyorsa, o ülkenin yarınları öldürülüyor demektir. Dünyayı kazanmak uğruna ruhunu satmak, namusunu pazarlamak modanın tarzı adına Allah’ın farzına savaş açmış olan modern insanın en önemli vasfıdır. Modern insanın dini, hoşuna giden her şeydir. Çünkü modern insan, hoşuna giden her şeyi din edinen insandır.

Allah’ın farzına tutunmak, kendi değerimizi azaltmak değil, başka insanlara değer verip onların hayatlarına değer katmaktır. Farz sosyaleşmeyi, tarz ferdileşmeyi ister. Toplumun içinde “Rabbana hep bana” diyenler, tarzı farzın önüne ve yerine geçirenlerdir.

Farz, izzetin toprağında güvendir; eman ve emniyettir. Tarz, egemen zalimin karşısında eziklik kompleksidir; şektir, şüphedir ve de endişedir. Farz, idraktır. Tarz, akıldan kurtulmaktır. Farzı ihya edenlere veli, tarzı taşıyanlara deli demek yeridir.

Hayatta “Sevilmeme Korkusu”nu yaşayanlar, “Kem Göz”e girdiler. Allah’ın farzına veda edip şeytanın arabısına bindiler. Alkış çalanları gördükçe de “Riya Makamı”ndan hiç inmediler. 

Allah’ın farzı seni tutmuyorsa, sen müşrik asrın tarzına kurban gitmişsin demektir. İnternet ağlarının çökertiği yürekler, Allah’ın ayetleriyle bağ kuramamış yüreklerdir.

İman etmişsen er-Rahmana; bileceksin ki dinde farz büyük mana, bu farza bağlılık kuvvet verir imana. Müşrik asrın tarzını Allah’ın farzının önüne ve yerine geçirirsen en büyük ihaneti sen yapmış olursun davana!

Adam harcamakta cömert olanlar, adam yetiştirmenin çilesini çekmemiş olanlardır. Varlığımız başkalarına rahat bir nefes aldırmıyorsa, biz herkesten önce kendimize ihanet etmişiz demektir. Bu dünyada en zor ve en kor savaşımız, kendi egomuzla hesaplaşmamızdır. Egolarını uslandırmayanlar, kan ve katliamlardan usanmazlar. Toplumun ıslahına kendi nefsinizden başlamıyorsanız; siz farzın derdinde değil, tarzın sevdasındasınız demektir.

Dinde farzları metruk bırakanlar, İblis ile barış mütarakesi yapanlardır. Kabirleri unutanlar, sarayları inşa ediyorlar. Allah’a kulluğu bırakıp birbirleriyle didişiyorlar. Yokuşlardan sonra başlayan inişleri yaşıyorlar. İyi insanlar müşrik asrın tarzının gölgesinde kalmış. Onları görebilmek için farzın ışığına getirmek gerek. Toplumda iyileri fark etmeyişimizin sebebi, iyilikleri içimize buyur edemeyişimizdendir. İyi insan tarzın değil, farzın sırrıdır. Allah’ın emrettiği farzların ihya edildikleri yerlerde ortaya çıkarlar. Onları oralarda aramak gerek!..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

engineer

"Müşrik asrın tarzına değil, Allah’ın farzına uyacağız" neyle uyacağız ab nin i..ne uyum yasalarıylamı, mor çatıylamı, istanbul sözleşmesiylemi,lgbti lemi, ak-lgbti lemi,faizi bir dünya gerçeği yaparakmı,domuz etini kasaplık hayvan yaparakmı,zinayı suç olmaktan çıkararakmı, 14 asır önceki hükümleri güncelleyerekmi, haşa Allah cc nün hükümlerini güncelleyerekmi?, Ahkam-ı İlahiye yerine avrupa birliğinin uyum yasaları denen i.. ne kanunlarını dayatarakmı, ab birliği bakanlığı kurup hıristiyan avrupanın kapıısndan kovularakmı, afedersiniz bizim köyde bir söz vardır; it dövüldüğü kapıya gider diye, ne işimiz var ab nin kapısında?

engineer

Diyanet yeni fetvasında TOKİ konutlarına ilişkin faizli krediler hakkında ‘caizdir’ fetvası verdi. Diyanet’e göre, devlet bu kaynağı kamu bankalarından alıyor, devletin faizden para kazanma amacı olmadığına göre, bu faizli işlemler caizdir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23