--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Cihadın terk edilmesiyle cinayetler çoğalır

Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
10

Tuğyanın içimizdeki izleri, nefret vaizleridir. Öyle bir memleketteyiz ki; kimi nalına, kimi mıhına vuruyor. Sosyal adalet kaybolmuş kimi viranda, kimi köşkte oturuyor. Zulüm ve zalimlerle birlikte zulme ve zalimlere seyirci olanları da bitirir bu nefret ve gurur. Mazlumların ahı engel dinlemez hayatın merkezine oturur.

“Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.” (İbrahim Sûresi/ 42)

Tuğyankâr mütecavizlere karşı suskunluk, dinde çürümenin, imanda çözülmenin, amelde yozlaşmanın habercisidir. Hilafetin ilgasından sonra bu topraklarda olup bitenlere şahid olan şair Müslümanların “İman Öfkesi”ni sorguluyor:

“Sen ki, bir sapık ırza geçse nefret kusarsın;

Milletin ruh ırzına geçerler de susarsın!”

Hilafetin ilgasından bu yana zakkum ağaçları dikildi bahçemize. Gufran değil, hüsran takıldı peşimize. Vurdular acımadan bükülmez bileğe. Mazlumların gözlerinden akan yaşlar deniz olup indi yüreğe. İslâm topraklarını ele geçirmeye çalışıyor birkaç sarhoş. Bir çıkmazın içinde mazlumlar, ister dolan, ister koş.

Biz Müslümanları Batının batıl ve atıl, çürümüş ve kokuşmuş kanunlarına mahkûm edenler, sevaplarımıza günah oldular. Coğrafyamıza zulüm ve tecavüz ile doldular. Umutlarımızı bağlayıp yaşadığımıza ağladılar. Yüreklerimizi dağladılar. Anne babalar hasretlerin acısıyla sabahladılar. Coğrafyamızda çocuklar annelerinden doğarken yaşlandılar!

Müslümana Batıyı seveceksin dediler. Osmanlıyı yerdiler, cedde küfür ettiler. Allah yolunda neden yürümez kervan, neden gitmez ileri. Lanetlemek gerek bu topraklarda Batıyı ve Batının kokuşmuş kanunlarını öven dilleri!

Dünyevileşmenin olduğu yerde çokluğumuz yokluğumuzdur. Düşmanımızdan farkımız fark edilmiyor; çünkü tekâsür ve tefahür soluğumuzdur. Ümmetin her derdine derman olanlarımız azalıyorsa, her devrin adamı olanlarımız çoğalıyor demektir. 

Tabutun markasını, kefenin modasını tefekkür etmeden gündemi değerlendiriyorsanız, siz de modernizm denizinde batan moda gemisinde kalmışsınız demektir. Cihad, ölümle yüzleşmek istemeyen kibirli insanların işi değildir. “Kibirli insan asalakların ve dalkavukların varlığından hoşlanır, asil ruhluların varlığındansa nefret eder.” Dolaysıyla cihad, dalkavukları, kibri ve kibirli insanları aşmanın adıdır. 

 Müslümanların aleyhinde çalışanlar tek millet olsalar da muhtelif aşirettir. İslâm ümmetinin istilâ ve işgallere karşı cihadsız kalması esaretine işarettir. İçinizde ateş varsa suyun sesi bir nebze de olsa sizi serinletir. Hayat programınızda cihad yoksa düşman istediği gibi sizi inletir ve dinletir. Allah yolunda cihad olmazsa zillet verilir. Cihad kuşanılırsa izzet geri alınır. Hayat bir tek Allah’ın diniyle tatlanır.

Allah yolunda çekilen sıkıntılar, Allah’ın kırlangıç kuşlarına benzerler. Onlar gönlümüzü Allah’ın rızasına ulaştırmak için kanat çırpıyorlar. 

Nitekim Şeyh Abdülkadir Geylanî (Rh.a.),  “Sıkıntılar Allah’ın kırlangıç kuşlarıdır!” diyor. Uçan kuştan, yürüyen karıncadan ibaret almak gerek. Cihadsız gün geçiren Müslüman yastadır. 

İlim azaldığında cehalet, adalet rafa kaldırıldığında zulüm, cihad terk edildiğinde cinayetler çoğalır. Musibetlerin karşısında metanetli, cehalet karşısında marifetli, husumet karşısında mağfiretli, kabalık karşısında letafetli, politika karşısında siyasetli değilseniz; mücahidlerin kervanı yerine canilerin kervanına katılırsınız.

Cihad, canilerden korunman için bir güvenlik tedbiridir. Etrafındakilerin karşına geçmesi için bir adımın, bir lafın kâfi geliyorsa sen güvende değilsin demektir. Bir insanı layık olmadığı yere koymak zulümdür. Dinde kıymeti kalmayana kıymet vermek ölümdür. Bu dünyada boşa yorulanlar, yaptıklarını Allah için yapmayanlardır.

Cihadsız kalmış toplum cani üretir. Dindarlık adına canilerin cinayetlerine cihad elbisesini giydirenler, düşmanın darbesini aratmayan darbeyi dine indirenlerdir. Cihad, zalimlerin pençesinde inleyen mazlumlar için felahın ve ferahın nefesidir.

Cihad, İslâm ümmetinin denge kılıcıdır; terk edilirse ümmet yıkılır. Cihad ederken de insanın sosyal dokusunu keşfetmek gerekir; insanoğlu psikolojik olarak camdandır, yumuşak davranmazsan kırılır. Put niyetine insanları kıranlar, bizzat putlar tarafından kırılmış olanlardır! 

İslâm ümmeti tarafından cihadın canilerin cinayetlerini önlemeye çare olduğu bilinseydi; cihad terk edilmez aksine ömür boyu cihad cephesinde beklenilirdi. Kedinin kanadı olsaydı serçenin nesli tükenirdi. Cihad şuuru zayi’ olmasaydı; cinayet işlemek için Müslümanlar tarafından cihadın terk edilmesini bekleyen caniler bilinir ve cinayetler önlenirdi.

Cihadın terk edilmesi, canilerin beslenmesidir. Canileri besleyenler de kendilerine karşı cinayet işleyenlerdir. Mücahidleri olmayan bir ümmetin istikbal ve istiklalinden bahsedilemez. 

Canilerden ve cinayetlerden emin olan ümmet, cihad eden ümmettir. 

 

Yorumlar

(10)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Hanefi NALI

31 Ocak 2020 04:07

ALLAH omrunuzun ve kaleminizin bereketini artirsin.Allahin selami hidayete teslim olanların üzerine olsun.

Cemal arayan

30 Ocak 2020 00:01

Yapma be sayın yazarım Suriyede libyada cihad yapıyozya...

Firfir

29 Ocak 2020 18:22

Eee, bu milletin, bu iktarın zülmüne daha ne kadar dayanacak sence. O kadar boşa konuşacagına ,bu türk toplumun zülmune anlatsana.

Alkan

29 Ocak 2020 17:07

Sayın yazar biz müslümanlar dün Batı’nın ve Batılı değer olan kanun ve yasalarını bire bir alarak ülkemizde uyguladıkları kanunları yapanları bir zamanlar eleştirenler bugün Batı’nın batılın değer merkezi olan AB uyum yasaları adı altında çıkan kanun düzenleme ve uygulamalara ses çıkarmayıp destek olanlar bil miyormuki Batılı değerlere tabi olaraktan CİHAT YAPILAMAYACAĞINI cihat Batı batıla(AB ve değeryargılarına) karşı Allah ve Resul’üne teslim olarak mücadele etmektir insanların anlı secdeli olması denk geldikler yerde kuran okumaları hatta cuma namazı kıldıra bilecek seviyede olmaları islamın güncellenmesi 1400yıl önceki kanunları günümüzde uygulayamazsınız deyip AB den biz ayrılmayacağız AB bizi atsın düşünce ve tavırlarını masum kılmaz sizler cihat erleride dün oldugu gibi bugün de yaşayan ve yaşananların bir imtihan olduğunu bu imtihanın kazanan ve kaybedenlerinin olacağını unutmamak gerek selam olsun AB Batı ve Batılı değerleri TERK EDİP ALLAH VE RESULÜNE TABİ OLANLARA OLSUN

turgut ertav

29 Ocak 2020 12:01

İslamın hakiki ahlakı ve hakiki iman kişi ve islam toplumunun bünyesine yerleşip kökleşmesi gerekir.O zaman başka dinlerden olanlar,hakiki islamı görüp ,gruplar ve kitleler halinde islama gireceklerdir.Zaten cihadın amacı da, cihattan istenen sonuç da budur.Asla kıtal ,harp,savaş,mukâtele değildir.(Bediüzzaman, Hutbe-i Şamiye, 1996-İst, s.30).

orhan inan

29 Ocak 2020 11:57

ALLAH(CC) RAZI OLSUN.BÜTÜN YAZILARINIZDA OLDUĞU GİBİ,EĞİP BÜKMEDEN MÜSLÜMANIN OLMASI GEREKEN HALİ AÇIK OLARAK YAZMIŞSINIZ.HAYAT İMTİHAN İÇİN VAR.HAYATTA ÖNEMLİ OLAN TARAFINI İYİ SEÇMEK. RABBİM(CC) TARAFIMIZI VE İSTİKAMETİMİZİ RAZI OLDUĞU KULLARININ İSTİKAMETİNDE EYLESİN.SELAM EDİYORUM.

Mete

29 Ocak 2020 09:41

Türkiye cumhuriyeti bir yahudi sabetayist devletidir yahudi sabetayist düzenin devamı veya sağlamlaştırılması için cihat yapılmaz. İslam şeriatını tesis ve hakim kılmak için Cihad yapılır fakat o da iman inanç nizam ve finansal güç ile tesis edilebilir. Kimse bu sabetayist düzende cihat ediyorum demesin. Bireysel cihat hariç.

Mustafa

29 Ocak 2020 08:54

Hanifiyim diyen insanların imam Maturi den haberler yok. İmam Maturidi den haberleri olsa itikadı öğrenecek itikadı bilirse tenhidi öğrenecek. Tevhîdi bilince tagutu öğrenecek. HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK SADECE HANİFİYİM DİYOR MESHEP SLİMİNİN İSMİNİ BİLMİYOR. BİLMEDEN AHIRETE İNTİKAL EDİYOR. TAGUTU ED ETMEDEN İMAN ETMİŞ OLMAZSINIZ AYETİ NE ANLAMAMIZI EMEDİYOR..?

Mustafa

29 Ocak 2020 08:54

Hanifiyim diyen insanların imam Maturi den haberler yok. İmam Maturidi den haberleri olsa itikadı öğrenecek itikadı bilirse tenhidi öğrenecek. Tevhîdi bilince tagutu öğrenecek. HİÇBİR ŞEYDEN HABERİ YOK SADECE HANİFİYİM DİYOR MESHEP SLİMİNİN İSMİNİ BİLMİYOR. BİLMEDEN AHIRETE İNTİKAL EDİYOR. TAGUTU ED ETMEDEN İMAN ETMİŞ OLMAZSINIZ AYETİ NE ANLAMAMIZI EMEDİYOR..?

isa yapıcı

29 Ocak 2020 07:58

Sayın mustafa celik, Eğer kur'an'nin aslı (arapça)ile ilişkin kesilmiş ise, çoğu zalim ve batılılar tarafından desteklenen ve sırf bu milleti yoldan çıkarmak için uğraşan mealcilerin eline teslim edilirse herşey sonuç bu olur yani Kur'an'ı hakkıyla bilmeyen batı hayranı bi millet ortaya çıkar ve son 20 yılda işler dahada hızlanmıştır baksanıza homoseksüel hakları kadının ifedesi yeterli bulunması hayvan hakları sanki hayvanların öyle bi talebi varmış gibi insandan daha çok hakları var.turkiyede insanların çoğu ALLAH'ın kanunları mi?yoksa batılı (laiklik)diye sorsanız çoğu batılı kanunları tercih ediyor ve kendini müslüman olduğunu idda ediyor bu büyük bi gaflettir çünki islami bilmiyor. Ben ISLAM'a aşık bi insanım

Mustafa Çelik Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle